Ας συνθέσουμε το σάουντρακ μιας καλοκαιρινής μέρας

Καλοκαίρι, διακοπές, όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές, στην προσπάθεια να γεμίσουν οι μπαταρίες για το δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί. Ιδανικά πάντα, συνώνυμο του καλοκαιριού αποτελούν έστω και λίγες μέρες σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος της χώρας μας.

Συνοδοιπόροι εκτός από την καλή παρέα στις διακοπές αποτελεί και η μουσική που συνδέεται άλλωστε με κάθε στιγμή της ζωής μας πόσο μάλλον με τη θετική διάθεση του καλοκαιριού. Πάμε να συνθέσουμε λοιπόν το σάουντρακ μιας καλοκαιρινής μέρας, σε κάποιο όμορφο προορισμό με καλή παρέα και διάθεση, χρησιμοποιώντας 10 μουσικά κομμάτια.

serifos

1)      MobyOne of these mornings: Πρωινό ξύπνημα (έστω και στις δύο το μεσημέρι) με αυτό το χαλαρό και πολύ μελωδικό κομμάτι του Moby.

 

2)      Seals & CroftsSummer breeze: Καφεδάκι και πρωινό σε κάποιο μπαλκόνι με το καλοκαιρινό αεράκι να φυσάει ελαφρώς δροσερά και να κάνει πιο υποφερτή την ανυπόφορη ζέστη. “…Summer breeze makes me feel fine….”

 

3)      MotorheadLive to win: Αυτοκίνητο και βουρ για κάποια «ψαγμένη» παραλία. Το πρώτο κομμάτι που θα παίξει στο αμάξι πρέπει να μας ανεβάσει στροφές και τι καλύτερο από αυθεντικό σπιντάτο rock ’n’ roll από τους Motorhead όπως μόνο αυτοί ξέρουν να παίζουν.

 

4)      Led ZeppelinWhen the levee breaks: Υπάρχει χρόνος για ένα ακόμα κομμάτι στο αμάξι. Πιο αργό, αλλά ασήκωτο και βαρύ, το κλασσικό blues rock κομμάτι των Zeppelin, εντελώς κατάλληλο για να συνοδευσει και αυτό τη διαδρομή μιας παρέας πέντε (τουλάχιστον … ) ατόμων στριμωγμένων και ιδρωμένων μέσα σε ένα μικρό χιλιάρι προς την παραλία-όαση.

 

5)      ShineheadJamaican in New York: Ακόμα και η πιο μικρή παραλία έχει αν όχι πάνω σε αυτή, σε απόσταση αναπνοής, κάποιο ξύλινο πιθανότατα και ημιπαράνομο beach bar/café. Από τα ηχεία παίζει reggae, η διάθεση χαλαρή αλλά και ελαφρώς χορευτική λόγω ώρας, με “Jamaican in New York”.

 3

6)      Πάνος Γαβαλάς – Γλάροι: Απογευματάκι και παραθαλάσσια ταβερνούλα. Η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά μετά το μπάνιο και οι υπερβολές στις ποσότητες και τις μερίδες είναι αναπόφευκτες, το ίδιο και στο ουζάκι και τις μπύρες. Κάτω από την υπόκρουση καλής λαϊκής μουσικής και τους «Γλάρους» που τραγούδησε επιτυχημένα ο Πάνος Γαβαλάς. «…..Πάντα ο νους μου θα ‘ναι στο νησί….»

 

7)      Manu KatcheInside Game: Το φως έχει αρχίσει ήδη και πέφτει, το ιδιο και η πολύ ζέστη. Οι ετοιμασίες για τη βραδυνή έξοδο στο μέρος διαμονής έχουν αρχίσει χαλαρά μετά την ξεκούραση, υπό την υπόκρουση jazz ήχων από το Γάλλο Manu Katche και την παρέα του.

 

8)      Νίκος Ξυδάκης & Σωκράτης Μάλαμας – Στου Δουράμπεη: Η βραδυνή έξοδος ξεκινάει. Το πρόγραμμα δεν έχει φαγητό κανονικά αφού οι κραιπάλες του απογεύματος δεν το επιτρέπουν, αλλά τελικά πάλι σε ταβερνάκι ή σε κανένα σουβλατζίδικο ξεκινάει η βραδυά. Με Ξυδάκη, Μάλαμα και το Δουράμπεη που περιγράφει μια παρόμοια κατάσταση. «..Στου Δουράμπεη τραπέζι κλείσαν και καθίσαν και να πίνουν αρχινήσαν…»

 

9)      ProdigyNo good (start the dance): Θεωρώντας πως σε κάθε μέρος υπάρχει πάντοτε ένα «χορευτάδικο», πιο εναλλακτικό από τα υπόλοιπα στα οποία η λίστα του dj δεν καθορίζεται από τα χιτ της εκάστοτε χρονιάς, οι Prodigy είναι must με αυτό τον κλασσικό dance ύμνο ο οποίος, όπως και ολόκληρα τα πρώτα άλμπουμ τους καθόρισαν τη χορευτική μουσική και ακούγονται το ίδιο «πορωτικά» και σύγχρονα ακόμα και σε μια εποχή που ο όρος rave party θεωρείται ξεπερασμένος και παλιομοδιτικος, ειδικά από τους κάτω των 35.

 

10)   Thievery CorporationUntil the morning: Λίγο πριν τον ύπνο μετά το ξενύχτι, πιθανότατα σε κάποια παραλία, ιδανικό άκουσμα περιμένοντας το ξημέρωμα. Αργό και μελωδικό beat με πανέμορφα γυναικεία φωνητικά.“ …’Til the sunlight burns a happy hole in your heart…”

 

Καλό και όμορφο καλοκαίρι να έχετε !

Σχόλια