Τσέκαρε εισιτήρια η τέως παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, αλλά αυτή την φορά ήταν αυτά της επιστροφής! Απίστευτα πράγματα παιδιά! Ζούμε μεγάλες στιγμές!Τέλος εποχής από νωρίς για τους Ισπανούς και ποιος ξέρει τι άλλα θα δούμε τις επόμενες μέρες στο τουρνουά.

10401541_244965232371383_1540979280177046389_n

Κατά τα άλλα πάντως όλα κυλούν όπως τα είχαμε υπολογίσει Το φαγητό ξεχειλίζει, το αλκοόλ ρέει, τα κομπιουτεράκια έχουνε πάρει φωτιά και ο κουβάς έχει ξεκινήσει να γεμίζει σιγά σιγά από τα χαμένα δελτία. Oi γυναίκες γκρινιάζουν γιατί από τις 19:00 μέχρι τις 03:00 βαράνε κόκκινο τα silver alert….ενώ αυτές που ψάχνονται για γκόμενο, ξαφνικά σου τεκμηριώνουν για ποιόν λόγο ο προπονητής της Αμερικής Γιούργκεν Κλίνσμαν είναι απαράδεκτος που δεν πήρε στην διοργάνωση το μεγάλο αστέρι των Ηνωμένων Πολιτειών… Λάντον Ντόνοβαν!
Απολογισμός πρώτης εβδομάδας Παγκοσμίου Κυπέλλου λοιπόν και πριν αρχίσουμε να αναλύουμε τον κάθε όμιλο ξεχωριστά να πούμε δυο λογάκια γενικά για την διοργάνωση.

Άφθονο θέαμα, πολλά γκολ σε κάθε αγώνα, γρήγορο επιθετικό και ανοιχτό ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες( ή σχεδόν από όλες τέλος πάντων), ανατροπές, εκπλήξεις, εναλλαγές ποδοσφαιρικής ψυχολογίας και μπλα μπλα μπλα…με μια λέξη Μουντιάλ!

Η διαιτησία μας τα έχει χαλάσει λίγο βέβαια αλλά κάτι μου λέει πως μπροστά σε αυτούς που έχει να σφάξει στην συνέχεια της διοργάνωσης…όσα έχουνε δει τα μάτια μας μέχρι στιγμής αποτελούν ρινίσματα…

Α Όμιλος:

neymar-barsa

Η Βραζιλία δεν έχει την αίγλη και τα αστέρια που είχε στα προηγούμενα Μουντιάλ, όμως προκειμένου να διαδραματιστούν οι εικόνες του 1950, όπου στο τελικό που διοργάνωσε ηττήθηκε από την Ουρουγουάη και αυτοκτονούσαν οπαδοί, είτε πέφτοντας από τις κερκίδες στο κενό, είτε στα σπίτια τους, κάτι μου λέει πως θα την σηκώσει με το έτσι θέλω την κούπα! Άλλωστε αυτά είδαμε στο πρώτο ματς με την Κροατία, όπου όσο ήταν μπροστά η παρέα του Ράκιτιτς είχαμε κλάματα στις κερκίδες και μουρμούρες και μετά το τελικό 3-1 χαμόγελα και πανηγύρια (παρά την σφαγή των γειτόνων μας) .Εμένα η όλη φάση μου θύμισε όταν έπριζα μικρός την μάνα μου, να μου πάρει ένα γλειφιτζούρι με τα κλάματα και τελικά όταν μου το έπαιρνε ήμουν χαμογελαστός και στην κοσμάρα μου! Και ΝΑΙ ! Ο Νεϋμάρ είναι ο επόμενος ηγέτης της ομάδας αλλά οι πυλώνες της κατ εμέ είναι ο Νταβίντ Λουίζ και ο Όσκαρ!

Το Μεξικό έχει πολύ αξιόλογη σύνολο και μετά το Χ με τους οικοδεσπότες έχει το πλεονέκτημα απέναντι στους Κροάτες, οι οποίοι έχουν την πιο στιβαρή ομάδα στο κέντρο με Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Όλιτς και τον Μάντζουκιτς μπροστά.

Το Καμερούν γράφοντας στα πλαίσια του Fair Play, δεν θα ήθελα να το σχολιάσω…

Β Όμιλος:

Καλά της έκανε η Ολλανδία της Ισπανίας! Και λίγα ήταν! Αν έχουν κορεστεί οι κύριοι ας καθόντουσαν σπίτια τους…Κάθεται ο Ιμπραίμοβιτς και ο Μπέϊλ και βλέπουν τα ματς από τον καναπέ και οι Ισπανοί περπατάνε…Οι Οράνιε πάντως θα δείξουνε πολύ καλά στοιχεία στην συνέχεια( παρόλο που από άποψη ρόστερ δεν έχουνε και την καλύτερη γενιά ποδοσφαιριστών) όμως η πεντάρα της πρεμιέρας δεν τους χρίζει και φαβορί για την διοργάνωση! Άλλωστε διακρίναμε πολλές ατέλειες στο 2ο παιχνίδι τους με την Αυστραλία!

Χιλή και Αυστραλία μας έδωσαν τον πιο θεαματικό αγώνα μέχρι τώρα! Οι Χιλιανοί μου δίνουν την εντύπωση πως έχουν συνάψει συνεργασία με κλιμάκιο της ΝΑΣΑ! Ο διαστημικός ρυθμός με τον οποίο τρέχουν για 90 λεπτά δεν υπάρχει ενώ έχουν και τερματοφυλακάρα κάτω από τα γκολπόστ!
Όσο για την Αυστραλία.Μου έκανε τρομερή εντύπωση το γρήγορο ποδόσφαιρο που παίζει με την μπάλα κάτω! Με την άμυνα της όμως να θυμίζει λούνα πάρκ μοιραία τα καγκουρό αποχαιρετούν την διοργάνωση.

Γ Όμιλος:

drogba

Colombia v Greece: Group C - 2014 FIFA World Cup Brazil

H εθνική μας κύριοι συμμετέχει σε μια ποδοσφαιρική γιορτή! Χαρείτε την διοργάνωση και αφήστε τα υπόλοιπα….δενχρειάζονται γκρίνιες! Άλλωστε αν δεν ήμασταν εμείς εκεί θα ήταν η Ρουμανία….γελάει το σύμπαν! Να ζήσουμε να την θυμόμαστε την Ακτή Ελεφαντοστού μετά από αυτό το τουρνουά.Έτσι και σταματήσει ο Ντρογκμπά θα εξαφανιστούν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη!

Οι Ιάπωνες δεν μου άρεσαν καθόλου, ενώ η Κολομβία είναι πολύ μέτρια με τις απουσίες που έχει!

Δ Όμιλος:

Μας αρέσει πολύ η Αγγλία αλλά λόγω της γεμάτης χρονιάς των παιχτών της κουράζεται εύκολα, ενώ οι Ιταλοί είναι πολύ αξιόλογοι και κατά την γνώμη μου έχουν τον καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης Πραντέλι!

Οι Ουρουγουανοί περιμένουν από τον Καβάνι(μετά την απουσία του Σουάρεζ) να τα κάνει όλα, ο οποίος όμως δεν είναι Φορλάν! Και παρακαλάω να περάσουν οι  Κοσταρικανοί! Οι εφευρέτες του 3-2-5 ! Ναι ναι, αυτό το είδος ομάδας που με το σφύριγμα της έναρξης φεύγουν όλοι μπροστά (όπως παίζαμε στις πλατείες), με τον τερματοφύλακα να τους συναντάει ξανά στο 2ο ημίχρονο όταν αλλάζουνε πλευρές! Μας αρέσει η επίθεση, οπότε Αγαπάμε Κόστα Ρίκα!

Ε Όμιλος:

Benzema_2914253b

Η Γαλλία είναι πιο ώριμη από τα προηγούμενα 2 μουντιάλ! Η Ελβετία ενδεχομένως να είναι η σούπερ έκπληξη της διοργάνωσης θυμίζοντας Ελλάδα 2004, ενώ παίχτες από τον Ισημερινό και την Ονδούρα δεν θα τους ξεκίναγα ούτε στην ομάδα μου στο 5×5…

ΣΤ Όμιλος:

Lionel-messi-argentina-celebration-wallpaper-hd-640x430

O Μέσσι ακόμα πανηγυρίζει για το γκολ που πέτυχε με την Βοσνία! Τον έχουν χτυπήσει τα χάπια στον ψυχολογικό τομέα! Παρεμπιπτόντως μου άρεσε πολύ ο τρόπος που παίζει η Αργεντινή! Μπορεί να φτάσει μακριά αν την αφήσουν οι Βραζιλιάνοι, ενώ ξετρελάθηκα με την ”Νοοτροπία” που τους αντιμετώπισαν οι Βόσνιοι! Οι Βόσνιοι οι οποίοι λογικά θα προκριθούν από τον όμιλο!

Νιγηρία και Ιράν οι κακομοίρηδες έχουνε να μετρήσουν στα εναπομείναντα 2 παιχνίδια τους….θα πάρουν και για το σπίτι! Πάλι καλά που πήραν από 1 βαθμό στο μεταξύ τους 0-0, σε έναν αγώνα όπου και οι δύο με την εμφάνιση τους μας έπεισαν, ότι κάνουν μόνο για να οργώνουν πατάτες.

Ζ Όμιλος:

ron 2

Η Γερμανία είναι τα κλασσικά Πάντσερ που ξέρουμε! Μου προκάλεσε εντύπωση μάλιστα που σταμάτησαν στο 4-0 απέναντι στην Πορτογαλία που έπαιζε με 10 από νωρίς! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ηγέτης τελικά! Δεν θα γίνει ΠΟΤΕ Εουσέμπιο, Όυτε καν Φίγκο! Είναι μια ποδοσφαιρική μηχανή που κοιτάει την πάρτι της και προσπαθεί να καταρρίψει όλα τα ατομικά ρεκόρ! Το άθλημα μεγάλε είναι ομαδικό και κάτι μου λέει ότι εσύ είσαι γεννημένος για στίβο! Οι ηγέτες στην δύσκολη βραδιά παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους και δεν περιμένουν σαν ”Κώνοι” σε μια μεριά πότε θα τους έρθει η μπάλα στα πόδια!

Και μετά την ήττα παρηγορούν τους συμπαίχτες τους….όπως έκανε ο Μουντάρι στον αγώνα της Γκάνας με την Αμερική! Άλλοι και αυτοί από εκέι…Οι Γκανέζοι παίζανε με γιόμες και σέντρες, αντί να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα τους από τα πλάγια με διεισδύσεις και οι Αμερικανοί….από το 1ο ημίχρονο 2 τραυματίες με θλάσεις και άλλοι 5-6 είχανε πάθει μυϊκούς τραυματισμούς και δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους…

Η Όμιλος:

Fellaini

Αυτός είναι ο πιο δύσκολος όμιλος του Παγκοσμίου κυπέλλου! Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε φαβορί! Οι Ρώσοι με τους Ν.Κορεάτες φάνηκαν ισάξιοι! Η Αλγερία δεν θα είναι ο σάκος του μποξ από αυτά που έδειξε στον αγώνα με το Βέλγιο, ενώ η ομάδα του Φελαϊνί όσο και να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω οι ειδήμονες της Νέριτ δεν με πείθει ότι μπορεί να πάει πολύ μακριά στην διοργάνωση!Είπε σε συνέντευξη του ο προπονητής των Βέλγων και άλλοτε μεγάλη σημαία των κόκκινων διαβόλων Μάρκ Βίλμοτς πως ”τα πιο πολλά κρίσιμα γκολ μας, τα πετυχαίνουν οι αναπληρωματικοί μας”! Χαίρω πολύ! Άμα αφήνεις στον πάγκο παίχτες όπως τους Φελαϊνί, Μιραλάς, Βερμάελεν και Μέρτενς, τότε ποιοι θα σου βάλουν τα γκόλ…;

Oλοκληρώνοντας θα ήθελα να σας πω, πως την εθνική μας σκόπιμα δεν την έπιασα στο στόμα μου ακόμα! Πολλά γράψαμε χωρίς να είμαστε αναλυτικοί..’όμως από την άλλη βδομάδα που θα έχουν μείνει οι μισές ομάδες θα έχουμε περισσότερο χώρο για τοποθετήσεις..Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος και θα τεκμηριώσω την άποψη μου στο επόμενο άρθρο! Σε ένα άρθρο που θα ταρακουνήσουμε μέχρι και τον κύριο Μπλάτερ με τις θέσεις μας!

Υ.Γ: Σε αυτήν την αποστολή που πήρε στην Βραζιλία ο κύριος Σάντος -έν τέλει- δεν χωράει ούτε για ένα 5λεπτο ο Μάνος Σέργιος….;
σεργιος

 

Σχόλια