Με  επιτυχία διεκπεραιώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά το «5ο Παιδικό Φεστιβάλ» του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η) του Πανεπιστημίου Πατρών. Για μια ολόκληρη εβδομάδα, συγκεκριμένα 2-6 Ιουνίου, ο χώρος του πανεπιστημίου γέμισε με παιδικές φωνές και γέλια, με ζωγραφιές, όμορφες φατσούλες και χαμόγελα.

DSC_1832

Το Παιδικό Φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Διεκπεραιώνεται κάθε χρόνο με την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος, αλλά και με από τους καθηγητές που αναλαμβάνουν μια συγκεκριμένη ομάδα (εργαστήριο) ανάλογα με το αντικείμενο που διδάσκουν στο τμήμα. Φέτος, τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν είναι τα εξής: Παίζω Μουσική, Αφήγηση Ιστοριών, Σχήματα και Χρώματα, Ερευνητές των Μαθηματικών, Κινητικά Παιχνίδια, Κουκλοθέατρο, Τα δικαιώματά μου, Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειες, Ρομποτεξερευνήσεις, Διαπολιτισμική Αγωγή και Οι Μικροί Σεφ.

Η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε τα 850 παιδιά και οι δραστηριότητες ήταν ιδιαίτερα εξεζητημένες. Τα παιδιά δεν διασκέδασαν μόνο  με την καρδιά τους αλλά και απέκτησαν πολλές γνώσεις μέσα από τις δραστηριότητες. Με άλλα λόγια, στόχος των διοργανωτών δεν ήταν μόνο η διασκέδαση, αλλά και η μάθηση μέσω των δραστηριοτήτων, η προσφορά γνώσεων και μια πρώτη επαφή των μικρών μας φίλων με τον χώρο του πανεπιστημίου. «Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνω όταν μεγαλώσω, αλλά σίγουρα θα έρθω στο πανεπιστήμιο!» μας είπε μια μικρή που συμμετείχε στο φεστιβάλ.

Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να προωθούνται και να μαθεύονται στο ευρύ κοινό. Μέσα από αυτή την αξιόλογη ενέργεια δεν προσφέρουμε μόνο στα παιδιά απλόχερα γνώση και ψυχαγωγία αλλά μαθαίνουμε κι εμείς οι διεκπεραιωτές πράγματα, όπως η συνεργασία με τους συμφοιτητές μας, η στήριξη και η ενίσχυση του πανεπιστημίου και τέτοιων προσπαθειών, η επαφή με τα πραγματικά συναισθήματα των παιδιών και η απεριόριστη ευχαρίστηση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο!

Πολλά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, στους συμμετέχοντες καθηγητές και στους φοιτητές και φοιτήτριες που συνεισέφεραν για την πραγματοποίηση αυτού του υπέροχου και μορφωτικού φεστιβάλ. Τέτοιες προσπάθειες και πράξεις μας κάνουν περήφανους για το τμήμα μας!

Σχόλια