Νέο πρόγραμμα Erasmus+!

Τύπος: Ανταλλαγή νέων (youth exchange).

Πού; Lviv, Ουκρανία.

Ποιοι; 6 άτομα ηλικίας 18-25 ετών και ένας αρχηγός ομάδας χωρίς όριο ηλικίας.

Πότε; 6-19/07/2014.

Τίτλος: “YES- Youth Eco Summer”

Προθεσμία 16/6!

Περιεχόμενο:

Κύριος στόχος, όπως ορίζεται από τους διοργανωτές είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη σημασία του να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον στην καθημερινή μας ζωή, αλλάζοντας τις καθημερινές συνήθειές τους. Μέσα από μια σειρά workshops, δραστηριότητες στην ύπαιθρο, εκπαιδευτικές εκδρομές, συζητήσεις, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις πιο αποτελεσματικές και ευρείας διάδοσης μεθόδους ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Το επόμενο βήμα θα είναι να μοιραστούν αυτή τη γνώση με νέους από την τοπική κοινότητα του Lviv. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εφαρμοστούν μια σειρά από πρωτοβουλίες που αφορούν τους ντόπιους με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την οικολογία και το περιβάλλον και τους τρόπους για να το προστατεύσουμε. Οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν όχι μόνο τις γνώσεις τους σχετικά με το περιβάλλον αλλά και την διαπολιτισμικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα την ευρωπαϊκή συνείδηση. Μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της όμορφης πόλης της Lviv και της ευρύτερης περιοχής.

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Καλύπτονται : 100% διαμονή και διατροφή καθʼόλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 70% των εισιτηρίων (στο ύψος των 300 ευρώ) στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

Για αιτήσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο inbox του Frapress στο Facebook.

 

Νέο πρόγραμμα Erasmus+ !

Τύπος: Eκπαιδευτικό πρόγραμμα (training course).

Πού; Poznan, Πολωνία.

Πόσοι; Ζητούνται 3 άτομα 25-35 ετών.

Πότε; 11-19/08/2014.

Τίτλος: “Let’s play life!”

Προθεσμία 13/6!

Περιεχόμενο:
Ο στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη των πολιτικών για τη νεολαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την προώθηση των καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων και κυρίως της μη τυπικής εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια του, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στην έννοια της μη-τυπικής εκπαίδευσης και θα αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιούν ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την προώθηση αξιών όπως η δημοκρατία, ο πολιτισμός, η τέχνη, η ανοχή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αμοιβαία κατανόηση.
Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όσους εργάζονται με ή για τους νέους σε επαγγελματικό (εκπαιδευτικοί-youth workers) ή ερασιτεχνικό επίπεδο (team leaders).

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Καλύπτονται : 100% διαμονή και διατροφή καθʼόλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται τo 100% των εισιτηρίων μέχρι το ύψος των 275 ευρώ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

Για αιτήσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο inbox του Frapress στο Facebook.

Σχόλια