Εκεί που αισθάνεσαι χάλια και δεν ξέρεις τι να κάνεις, εκεί που όλα μοιάζουν απαίσια και νιώθεις ότι σε έχει πάρει από κάτω, πρέπει να κάνεις κάτι για να ‘‘ανέβεις’’ ψυχολογικά, να αλλάξει η διάθεση σου για να αισθανθείς λίγο καλύτερα. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή έχουμε πει ότι ‘‘αυτό που έχει σημασία είναι η εσωτερική ομορφιά και όχι η εξωτερική’’; για να νοιώσει καλύτερα κάποιος άλλος. Μέγα λάθος! Κάθε σημείο αυτής της πρότασης είναι λάθος και θα σας εξηγήσω για ποιο λόγο.

Ας ξεκινήσουμε από ένα απλό παράδειγμα μέσα από την καθημερινή μας ζωή. Ας πούμε, λοιπόν, ότι ίσχυε η παραπάνω πρόταση, τότε γιατί προσπαθούν τα λουλούδια να τραβήξουν την προσοχή των μελισσών, στο εσωτερικό τους; Την απάντηση την δίνει η ίδια η φύση. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε ότι το δημιούργημα που μας προσέφερε ο Θεός είναι πανέμορφο και μοναδικό. “Η εξωτερική ομορφιά είναι το ορατό κομμάτι της εσωτερικής’’, όπως έχει πει και ο PauloCoelho.

Δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, αν δε το διαβάσουμε πρώτα. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι κακοντυμένος ή δεν ακολουθεί τον κόσμο της μόδας. Σημασία έχει τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου και όχι τι νομίζουν οι άλλοι για σένα. Αυτό είναι και το πρόβλημα στις μέρες μας. Ποιο δηλαδή; ότι οι άνθρωποι παρασύρονται από την γνώμη των άλλων και καταβάλλουν το εαυτό τους. Τυφλώνονται και δεν μπορούν να δουν ποιοι είναι πραγματικά. Όλοι μας προσπαθούμε να μοιάσουμε κάπου, έχουμε ένα πρότυπο. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά πρέπει να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός.

Μην αφήσετε τους άλλους να ορίσουν ποιοι είσαστε και τι θα κάνετε με την ζωή σας. Αναλάβετε πρωτοβουλίες και κάντε αυτό που αρέσει σε εσάς. Να είστε αισιόδοξοι και γεμάτοι χαρά και ελπίδα. Πραγματοποιήστε τα όνειρα σας, ζήστε τη ζωή σας!

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και καθρεφτίζουν όλα όσα είναι κρυμμένα μέσα σου.

Κίτη Σταματίνα

Σχόλια