Θα το πω εξ αρχής: ΔΕΝ είμαι φαν των ταινιών X-MEN. Είδα την αρχική τριλογία πολλά χρόνια πριν, δίχως να με εντυπωσιάσει. Τον χρόνο που μας πέρασε είδα και τα prequel (το “First Class” και τα δύο Wolverine). Ευχάριστες περιπετειούλες – δε λέω, αλλά μετά τα μεγαθήρια “Iron Man” και “Avengers” που μας έχει συνηθίσει η MARVEL, τα X-MEN μοιάζουν με ταινίες που θα μπορούσαν να μπουν στην τηλεόραση το μεσημέρι της Κυριακής μετά τα Ζουζούνια. Εντάξει, υπερβάλλω λίγο εδώ, but you get my point.

Παρόλα αυτά, το «X-Men: Days of Future Past», το οποίο άρχισε να παίζεται στη χώρα μας στις 23 Μαΐου, με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Δεν είχε μόνο καταιγιστική δράση, γέλιο και απίθανα οπτικά εφέ – όλα τα στοιχεία δηλαδή που θα περίμενε κανείς από τη MARVEL. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η πολύπλοκη, μα ταυτόχρονα κατανοητή πλοκή, καθώς και η αγωνία από την αρχή της ταινίας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Επίσης, η ταινία κατάφερε να συνδυάσει επιτυχώς την ιστορία της κύριας τριλογίας με αυτή του prequel, “X-Men: First Class”.

Η περίληψη της ταινίας στα έντυπα των σινεμά πάει κάπως έτσι: «Η απόλυτη ομάδα των μεταλλαγμένων υπερηρώων έχει ξεκινήσει πόλεμο στην ταινία “X-MEN: ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ”, με σκοπό τη διάσωση των ειδών, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι αγαπημένοι “X-MEN” θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους νεότερους εαυτούς τους, από την ταινία “X-MEN: Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ”, σε μια επική μάχη που πρέπει να αλλάξει το παρελθόν – για να σώσει το μέλλον μας.»

Δεν είναι και η πιο πρωτότυπη η ιστορία, μα αξίζει να τη δοκιμάσετε στο σινεμά. Αν είστε δε φαν των υπερηρώων, θα τη λατρέψετε. Αν είστε ειδικότερα φαν των comics των X-MEN ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ CREDITS ΓΙΑ ΤΗΝ EXTRA ΣΚΗΝΗ.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το trailer.

X-MEN και ξερό ψωμί
Σκηνοθετικά, η εναλλαγή από το παρελθόν στο παρόν γίνεται ομαλά, δίχως να σε μπερδεύει.Καλύτερη ιστορία από τα προηγούμενα X-MEN.
Χρειαζόταν ίσως λίγο περισσότερη μάχη. Mόνο στην αρχή και στο τέλος έγινε τζέρτζελο από αυτήν την άποψη.Αναμενόμενο χολυγουντιανό ending.
76%Η Βαθμολογία μου
Υπόθεση75%
Σκηνοθεσία75%
Ερμηνείες70%
Οπτικά εφέ90%
Soundtrack70%

Σχόλια