Καλοκαίρι στο Πευκί

Είσαι στην Αθήνα και ψήνεσαι μες το κατακαλόκαιρο. Δουλεύεις κιόλας και αυτό κάνει τα πράγματα απλά, όσον αφορά τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σου. Για νησί ούτε λόγος, γιατί και τα οικονομικά σου είναι σε μαύρα χάλια. Που πάω θα αναρωτηθείς ο άμοιρος; Η λύση που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι με διαφορά το Πευκί και γενικά το βόρειο τμήμα  της Εύβοιας.

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα με χαρακτηριστική ευκολία, είναι σχεδόν δύο ώρες από την Αθήνα με το ωραίο σου αυτοκινητάκι, ενώ υπάρχει και η επιλογή του φέρι από την Αρκίτσα, που σε βγάζει σε μισή ώρα στην Αιδηψό και από εκεί κάνεις ότι θες…

Από το λιμάνι της Αιδηψού είσαι σχεδόν δεκαπέντε λεπτά από Ιστιαία, Ωραιούς, Λιχάδα, Ασμήνιο και Πευκί. Στο τελευταίο θα ανακαλύψεις ότι μερικές φορές τα απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα!

Θάλασσα εξαιρετική, θέα μοναδική καθώς είσαι ένα βήμα από Πήλιο, Σκιάθο και Στερεά Ελλάδα, ενώ το τι άραγμα πέφτει στην παραλία της περιοχής δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Βράδυ υπάρχουν οι επιλογές της Ιστιαίας, του Πύργου και της Αιδηψού, ενώ και στο Πευκί υπάρχουν μαγαζιά για να σε κρατήσουν ξύπνιο και δραστήριο όλη τη νύχτα.

Με το αμάξι και από Χαλκίδα, η απόσταση είναι λίγο μεγαλύτερη αλλά το τοπίο σε αποζημιώνει, καθώς ανεβαίνεις το βουνό Παγώντα περνάς μέσα από κατάφυτα τοπία και «πέφτεις» σε χωριά που μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις φαγητό ή καφεδάκι, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Φιλική συμβουλή για όσους ζαλίζονται στο αμάξι, να κάτσουν μπροστά και να πάρουν και καμιά δραμαμίνη, γιατί για περίπου 45’ λεπτά, υπάρχουν αρκετές στροφές μέχρι το Πευκί. Ίσως γι’ αυτό προτιμότερο είναι το καραβάκι από Αρκίτσα που προείπαμε!

Η παραλία στο Πευκί είναι άκρως οργανωμένη και τεραστίων διαστάσεων, δίνοντας σου τη δυνατότητα να απολαύσεις το μπάνιο με την παρέα σου (όσο μεγάλη και αν είναι αυτή) χωρίς φόβο μήπως δεν βρεις κάπου να κάτσεις.

Μαγαζιά με ομπρέλες θαλάσσης και ξαπλώστρες κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου, ενώ οι τιμές είναι εξευτελιστικές για τα δεδομένα άλλων περιοχών. Ενδεικτικά, ο καφές δεν ξεπερνά τα δύο ευρώ, ενώ μες στην τιμή του καφέ είναι η ξαπλώστρα και η ομπρέλα σου!

Και στην περίπτωση που στη «δώσει» και θες να αλλάξεις παραστάσεις, παίρνεις το ωραίο καραβάκι από Λιχάδα και σε είκοσι λεπτά περνάς απέναντι στην μαγική παραλία των Λιχαδονησίων. Άμμος χρυσή, παραλία γαλάζια και μεγάλης έκτασης, καφετέρια για να μη «λυσσάξεις» στη δίψα και θαλάσσια σπορ για το παρεάκι.

Θες άλλες παραστάσεις; Καράβι και σε σχεδόν μία ώρα περνάς στη Σκιάθο. Όλα στο πιάτο σου λοιπόν. Κατ’ εμέ το Πευκί ήταν η ανακάλυψη της δεκαετίας! Δεν θα το άλλαζα εύκολα, καθώς συνδυάζει πολλές και διαφορετικές μορφές τουρισμού και κυρίως είναι ένα μέρος που ταιριάζει και στις μοναχικές διακοπές, αλλά προσφέρεται και για παρέες άνω των δέκα ατόμων, με την ίδια χαρακτηριστική ευκολία.

pefki12

picture_1359_51

lixadonisia-02


images (1)

images (2)

evia-beach-dafni2_01

Σχόλια