Οι φίλοι μου τις τελευταίες μέρες με βλέπουνε και με ρωτάνε : «Μήτσο τρέχει κάτι ?, είσαι καλά ? , μήπως σε διαγράψανε από την σχολή ?, μήπως δεν έχασες τα 5 κιλά που είχες βάλει ως στόχο να χάσεις για να γραμμώσουν οι κοιλιακοί σου ?». Εγώ από την άλλη, με ένα βλέμμα μικρού αρκουδάκου τους κοιτάω στα μάτια και τους λέω πως τίποτα από αυτά δεν με έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση.

«Τότε τι?», με ρωτούν γεμάτοι απορία.
«Είδα το Captain America 2 (θλιμμένο emoticon)», απαντώ εγώ.

Μετά από το φιάσκο του Νώε, που σας ανέλυσα διεξωδικά, ήμουν έτοιμος ψυχολογικά να δω το Καπιτάν Αμερικάν, που περίμενα εδώ και καιρό. Γνωστός στους κύκλους μου ως πωρωμένος comic fan, είχα σκεφτεί από πριν ποιος θα είναι ο τίτλος  για το άρθρο που θα έγραφα στην Frapress. Δύο ώρες πέρασαν, και όταν βγήκα από τον κινηματογράφο αποφάσισα πως καλύτερα θα ήταν κάποιος άλλος να γράψει το review για την ταινία (ναι τόσο μάπα ήταν) και εγώ να ασχοληθώ με κάποιο άλλο θέμα.

images

 

Οπότε, σήμερα, θα μιλήσουμε για το ποιες υπερηρωϊκές ταινίες θα δούμε στην μεγάλη οθόνη στο κοντινό μέλλον.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, πάντα με χρονολογική σειρά:

  • The Amazing Spiderman 2 (2014)
  • X-Men:Days Of  Future Past (2014)
  • Guardians Of The Galaxy (2014)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)
  • Fantastic Four (2015)
  • Avengers 2: Age Of Ultron (2015)
  • Ant-Man (2015)
  • Batman Vs Superman (2016)

Αξίζει να πούμε δυο λόγια για κάποιες από αυτές τις ταινίες μιας και είναι είτε πρώτη φορά που έρχεται στην μεγάλη οθόνη ένα comic, είτε γιατί δημιουργούνται πρωτόγνωρες συμμαχίες (πάντα βέβαια για το κινηματογραφικό κοινό). Αναφέρω λοιπόν, ότι το Teenage Mutant Ninja Turtles είναι η πρώτη προσπάθεια για remake, live action ταινίας από το 1993 (σίγουρα θα το έχετε πετύχει στο MEGA κάποιο απόγευμα), καθώς και το Fantastic Four (μετά από 2  αποτυχημένες προσπάθειες). Το Guardians Of The Galaxy όπως και το Ant-Man είναι τα δύο καινούργια adaptations της Marvel. Το πρώτο αναφέρεται σε μία ομάδα anti-heroes και το δεύτερο στις περιπέτειες ενός επιστήμονα που έχει την ικανότητα να συρρικνώνεται. Τέλος,το Batman Vs Superman της Dc Comics, αποτελεί sequel του Man of Steel, και είναι η πρώτη φορά που θα συνυπάρξουν στην ίδια ταινία οι δύο αυτοί ήρωες. Οι υπόλοιπες αποτελούν sequel σε ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί.

Περιμένουμε με ανυπομονησία  και ευχόμαστε να είναι καλύτερες από αυτές που είδαμε πρόσφατα…           (γκουχ Captain America γκουχ γκουχ).

Τέλος, έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάριο, την Χριστίνα και την Χριστίνα (ναι! τις μπερδεύουμε κάποιες φόρες)  που έχουν έρθει μετά απο πρήξιμο να δουν μαζί μου τις χειρότερες ταινίες του μήνα (εεεε..όχι δεν θα σας δώσω τα λεφτά σας πίσω).

 του Δημήτρη Παπαδούλη

Σχόλια