Noah

Κυριακή: Έβδομη και τελευταία ημέρα της εβδομάδας, όπως επίσης κατά τας γραφάς, η ημέρα που ο Θεός ξεκουράστηκε μετά το κοπιαστικό  έργο που είχε να δημιουργήσει τα πάντα μέσα σε 6 ημέρες.

Όσο για σένα, είσαι έξω με την παρέα σου, πίνετε καφεδάκι και συζητάτε πως θα περάσετε το βραδάκι σας. Είναι σίγουρο ότι θέλετε κάτι χαλαρό, αφού το Σάββατο μεθύσατε, φλερτάρατε ασταμάτητα, παρτάρατε δίχως αύριο. Εκείνη λοιπόν την στιγμή, σαν από θεϊκή παρέμβαση, ακούγεται η ατάκα : « Το ψήνετε για κανα σινεμαδάκι? Έχει το  Νoah σήμερα! ». Αμέσως χαρά πλημμυρίζει όλο σου το είναι, γιατί έχεις δει το trailer και είπες « Χμμ!!καλό φαίνεται!! », ξέρεις ότι είναι σκηνοθετημένο από τον Darren Aronofsky και ότι πρωταγωνιστεί ο Russell Crowe, η Jennifer Connelly και ο Anthony Hopkins, οπότε λες θα είναι και ποιοτικό.

Τι? Ξέχασα κάτι?? Ααααα μα ναι!!..Εντάξει τώρα, μεταξύ μας παιδιά, πας γιατί τουλάχιστον έχεις την ελπίδα να δεις την Emma Watson να διεκπεραιώνει με επιτυχία μία σεξουαλίκη σκηνή, αφήνοντας πίσω τα παθιασμένα φιλιά που έδινε στον Ron ως Hermione Granger.

Η αλήθεια είναι πως όλα τα παραπάνω, δημιουργούν τις πιο ευνοϊκές συνθήκες η ταινία που θα πας να δεις να αξίζει τα λεφτά της, αλλά και τις δύο ώρες που θα της αφιερώσεις.

Η ιστορία γνωστή. Ο Νώε επιλέγεται από τον Θεό, οποίος είναι αγανακτισμένος με την ανθρωπότητα, να φτιάξει μια κιβωτό, για να διαφυλάξει την πλάση από μια επερχόμενη πλημμύρα που θα καταστρέψει όλον τον κόσμο. Εκεί είναι που μπαίνει και η αλληγορία στο παιχνίδι και η ταινία γίνεται Lord of the rings / Gladiator .

Στην Γη, όμως , μαζί με τους ανθρώπους κατοικούν και οι έκπτωτοι άγγελοι οι οποίοι έχουν χάσει την θεϊκή τους  μορφή και έχουν γίνει ένα μίγμα από πέτρα και φως (πως ήταν τα δέντρα που μιλούσαν στο lord of the rings, μόνο όχι σε καφέ αλλά σε γκρι). Αυτά λοιπόν τα transformers βοηθούν τον Νώε να φτιάξει την κιβωτό, είναι ρε παιδί μου οι μπουλντόζες και οι γερανοί που κάνουν όλες τις βαριές δουλειές. Αλλά για να φτιάξεις την κιβωτό θες ξύλο, και που θα το βρεις αυτό το ξύλο μέσα στην έρημο? Μα φυσικά θα ρίξεις έναν θεϊκό σπόρο στο χώμα και θα ξεφυτρώσει ένα ολόκληρο δάσος, το οποίο θα το πετσοκόψεις για να φτιάξεις την πολύτιμη κιβωτό (οικολογική συνείδηση σου λέει ο άλλος ).

Ντάξει οκ, τα ξεπερνάς αυτά, προσπαθείς να δικαιολογήσεις στο μυαλό σου τα πράγματα. Μέχρι που όμως?

Στην κιβωτό, εν τέλει μένουν, ο Νώε, η γυναίκα του, τα τρία τους αγόρια και η υιοθετημένη κόρη τους. Μόνο ένας τα έχει με την κόρη, την οποία αφήνει και έγκυο, οι άλλοι δυο ζηλεύουν γιατί δεν έχουν τίποτα να φασώσουν, αλλά ούτε και κάτι για να εξάψουν την φαντασία τους. Τελικά εκείνη γεννάει δύο κόρες και όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί αναγνώστες, το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από αυτές και τα δυο στερημένα αγόρια.(εκεί όμως τελειώνει η ταινία οπότε μάλλον το κεφάλαιο αιμομιξία θα καλυφθεί στο Νώε 2: Η επιστροφή)

Nαι πονηρέ αναγνώστη, δεν σας λέω επίτηδες γιατί και πως συνδέονται όλα αυτά για να πάτε να δείτε την ταινία και να ξοδέψετε τα λεφτάκια σας. Πάντως η ταινία σε πολλά sites διάβασα ότι προτείνεται σε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν, που θέλουν να φύγουν από το πρώτο τους ραντεβού, που θέλουν να πετάξουν τα χαλασμένα τους λαχανικά. Επίσης, σε σένα κουλτουριάρα αναγνώστρια που θα πας να μου πεις χίλιες-δυο βλακείες, ότι χάνω το point, ότι είμαι ρηχός, έχω να σου πω ένα και μόνο πράγμα: ΒΡΕΣ ΓΚΟΜΕΝΟ ή ΑΛΛΑΞΕ ΓΚΟΜΕΝΟ.

Τέλος, από φωτογραφία και εφέ πολύ μέτρια πράγματα.Δεν πειράζει κύριε Aronofsky, είναι το πρώτο σας λάθος και σας συγχωρούμε. Βέβαια αυτά συμβαίνουν, όταν κυριαρχεί η ημιμάθεια και η έλλειψη φαντασίας. Μόνο λεφτά να βγάλουν προσπαθούν, βάζοντας πασίγνωστους ηθοποιούς σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μακράν η χειρότερη ερμηνεία του Russell Crowe. Emma λίγο ποπουδάκι θέλαμε.

Όποιος διαφωνεί μαζί μου, ευχαρίστως να του εξηγήσω πόσο δίκιο έχω! (εκτός αν είναι όμορφη κοπέλα με καλογραμμωμένο σώμα, οπότε έχει τα χίλια δίκια του κόσμου).

Μην αφήνετε κανέναν να υποτιμάει την νοημοσύνη σας. Σας φιλώ.

http://www.imdb.com/title/tt1959490/?ref_=fn_al_tt_1

 

 

Σχόλια