Πήγα σινεμά με την αγαπημένη μου με σκοπό να δούμε μία ανάλαφρη κωμωδία για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Καταλήξαμε να βλέπουμε μία από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών. Δε μιλάω ειρωνικά ούτε γίνομαι υπερβολικός απλά και μόνο για να σας αποδείξω κάτι.

Από μικρός λάτρευα τα 3d animation ταινιάκια (βλέπε Shrek, Toy Story, Ice Age, How to train your Dragon, κτλ), μα ποτέ δεν είδα κάποιο καθαρό 10/10. Το Lego, πάντως, παίρνει 20. (Και να φανταστείτε ότι μικρός έπαιζα μόνο με Playmobil)

44ef501dΤο «Lego: The Movie» ήταν μία ξεκαρδιστική ιστορία με συνεχείς ατά κες και έξυπνα αστεία. Δε θέλω να κάνω spoiler, απλά το μόνο που θα σας πω είναι πως στα ¾ της ταινίας κάτι αλλάζει και η ιστορία αποκτά άλλο νόημα. Έρχονται τα πάνω – κάτω και η ταινία που αρχικά μοιάζει με μία απλή, διασκεδαστική κωμωδία μετατρέπεται σε μία αληθινά όμορφη και συγκινητική ιστορία.

Το voice acting των ηθοποιών είναι εξαιρετικό, δίνοντας ζωή σε μικρές φιγούρες Lego φωνές διάσημων ηθοποιών, από τον Will Ferrel, τον Jonah Hill και την Cobie Smulders (η Robin από το «How I Met your Mother»), μέχρι τον Morgan Freeman και τον Liam Neeson. (!GEEK ALERT!) Σε μία σκηνή εμφανίζεται η φιγούρα του C-3PO από το Star Wars. Ε, η φωνή που ακούγεται είναι του μεγάλου πια σε ηλικία Anthony Daniels, δηλαδή του original C-3PO από τις ταινίες Star Wars. Επίσης, ο Shaquille O’Neal (ναι, ο Σακ ο ίδιος) δανείζει τη φωνή  κάνοντας τον εαυτό του. Μιλάμε για τρελό κάψιμο. Οπότε, αν είστε μεγάλα παιδάκια, να τη δείτε στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους και όχι μεταγλωττισμένη.

Ποια ήταν η αίσθηση όταν βγήκα από την αίθουσα; Θυμήθηκα πόσο όμορφα ήταν όταν ήμουνα παιδί. Τότε που είχα μόνο τη φαντασία και τα παιχνίδια μου και δε ζητούσα τίποτε άλλο από τη ζωή μου.

Lego: Η Ταινιάρα
90%Η Βαθμολογία μου
Υπόθεση95%
Οπτικά Εφέ85%
Χιούμορ100%
Σκηνοθεσία85%
Soundtrack85%

Σχόλια