Ακόμα και αν δεν είσαι φαν του συγκεκριμένου είδους παιχνιδιών, αυτά τα εναλλακτικά επιτραπέζια μπορεί να σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη…

Τα πρώτα δύο από αυτά τα εναλλακτικά επιτραπέζια τα έχω και σας εγγυώμαι ατελείωτη διασκέδαση. Όσο για το τρίτο ανυπομονώ να το αγοράσω! Τις πληροφορίες τις πήρα από τις περιγραφές στα κουτιά των επιτραπέζιων που έχω ήδη στην κατοχή μου, καθώς και από την ιστοσελίδα της Κάισσας, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε για περαιτέρω πληροφορίες:

Επιτραπέζια Κάισσα

1. Σκοτεινές Υποθέσεις 1888

Με αυτό το παιχνίδι, το οποίο συνδυάζει τη στρατηγική ενός παιχνιδιού με κάρτες με τα στοιχεία ενός αστυνομικού μυστηρίου, η άλυτη, σκοτεινή υπόθεση του Τζακ του Αντεροβγάλτη ξαναβγαίνει στο φως…

Καθώς τα θύματα αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, μαζέψτε τα στοιχεία, δώστε άλλοθι σε υπόπτους και στο τέλος κατηγορήστε αυτόν που πιστεύετε ότι είναι ο μανιακός δολοφόνος του Λονδίνου. Θα επιτύχετε εκεί που απέτυχε η Σκότλαντ Γιάρντ;

Αυτό το παιχνίδι προσεγγίζει ένα ενδιαφέρον θέμα μέσω ενός πρωτότυπου παιχνιδιού. Οι παίκτες, παίζοντας θύματα, ύποπτους, σκηνές εγκλημάτων και αποδεικτικά στοιχεία, προσπαθούν να χτίσουν μία υπόθεση εναντίον διαφόρων υπόπτων για τον διάσημο Τζακ τον Αντεροβγάλτη και τους φόνους του. Μέσα σε όλα αυτά μαθαίνει κανείς και αληθινά γεγονότα γύρω από την ανατριχιαστική υπόθεση.

Θα βρεθεί ο ένοχος ή ο Τζακ θα καταφέρει να ξεφύγει;

Γιατί το θεωρώ ξεχωριστό: Βασίζεται σε αληθινή ιστορία και περιέχει αληθινά ονόματα υπόπτων, θυμάτων και τοποθεσιών. Συνδυάζει την τύχη και τη στρατηγική με πολύ ωραίο τρόπο.

Είναι να παιχνίδι για 2-4 παίκτες, ηλικίας 10 και πάνω. Είναι ιδανικό για δύο παίχτες, οπότε βρείτε τον κολλητό σας που αγαπάει το μυστήριο και στρωθείτε στη δουλειά.

Μέση διάρκεια παιχνιδιού: 40 λεπτά.

 

2. Dixit

εναλλακτικά επιτραπέζιαΠέντε εικόνες ανοίγουν. Έχουν όλες κάτι κοινό: μια αινιγματική πρόταση ή έναν ήχο ή μία κίνηση παντομίμας από τον αφηγητή. Μια όμως από τις πέντε ανήκει στον αφηγητή.  Οι παίκτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη διορατικότητα και τη λογική τους για να τη βρούνε, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις παγίδες των συμπαικτών τους. Το Dixit είναι ένα ευχάριστο, αλλά και συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις για την παρέα, αλλά και όλη την οικογένεια.

Γιατί το θεωρώ ξεχωριστό: Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια μιας και δε χρειάζεται να κατέχεις γνώσεις ούτε στρατηγική ούτε τύχη. Το Dixit βασίζεται καθαρά και μόνο στη φαντασία, καθώς και στο πόσο καλά γνωρίζετε τους ανθρώπους που παίζουν μαζί σας…

Το παιχνίδι απαιτεί από 3 εώς 6 παίκτες ηλικίας 8 και πάνω. Όσο περισσότεροι παίζουν τόσο το καλύτερο.

Μέση διάρκεια παιχνιδιού: 30 λεπτά.

 

3. Munchkin

Κατεβείτε στο μπουντρούμι. Σκοτώστε ό,τι και όποιον συναντήσετε. Μαχαιρώστε πισώπλατα τους φίλους σας και κλέψτε τα πράγματά τους. Αρπάξτε το θησαυρό και τρέξτε. Παραδεχτείτε το. Σας αρέσει…!

Αυτό το παιχνίδι σας βάζει στο κλίμα της εξερεύνησης, χωρίς τα βαρετά χαρακτηριστικά των παιχνιδιών ρόλων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σκοτώνετε τέρατα και να αρπάζετε μαγικά αντικείμενα. Και τι αντικείμενα! Φορέστε το “Κράνος με τα Κέρατα” και τις “Μπότες για Πολλές Κλωτσιές”. Κρατήστε το “Ραβδί «Ναπάλμ»”… ή ίσως το “Αλυσοπρίονο του Ολέθρου”. Ξεκινήστε σφάζοντας τη Γλάστρα και την Σιχαμερή Γλίτσα, και προχωρήστε έως τον Ραδιενεργό Δράκο.

Γρήγορο και παρανοϊκό, το Munckin μπορεί να οδηγήσει τους παίκτες σε υστερία. Και, ενώ αυτοί γελάνε, εσείς μπορείτε να κλέψετε τα πράγματά τους.

Γιατί το θεωρώ ξεχωριστό: Είναι παρωδία για τα παιχνίδια ρόλων με κάρτες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα από αυτά. Επίσης, έχει πολύ αστείες κάρτες και απλούς κανόνες.

Το παιχνίδι είναι για 3-6 παίκτες (μπορούν να παίξουν και 2, αλλά όσο πιο πολλοί τόσο το καλύτερο).

Μέση διάρκεια παιχνιδιού: περίπου μία ώρα.

 

Σχόλια