Γιάμιιιι σοκολάτα!! Νομίζω μακράν το πιο αγαπητό είδος προς κατανάλωση των μικρών αλλά και μεγάλων παιδιών. Όμως, όλοι μας γεμίζουν τύψεις όταν τρώμε… ‘Θα παχύνεις’, ‘θα γεμίσεις σπυράκια’… Έρχομαι εγώ λοιπόν να καταρρίψω αυτά που λένε οι περισσότεροι για αυτό το νοστιμότατο παρασκεύασμα αλλά και να πείσω επιτέλους την ξαδέρφη μου να μην κλαίει κάθε φορά που τρώει μια, ανησυχώντας μην παχύνει!! Ας εμβαθύνουμε λοιπόν λιγάκι σε όλα αυτά τα θετικά που μας προσφέρει μια σοκολάτα που πραγματικά δεν τα φανταζόμασταν…

  1. Η σοκολάτα δεν παχαίνει! Ναι έτσι είναι, μην ξαναδιαβάζετε την φράση! Ξέρω τον αντίλογο σε αυτό-η μαύρη σοκολάτα δεν παχαίνει γιατί είναι ακατέργαστη και δεν περιέχει επιπλέον ζάχαρη και άλλα βλαβερά για τον οργανισμό συστατικά. Μάθετε λοιπόν πως ούτε και η κατεργασμένη σοκολάτα παχαίνει (από μόνη της). Αντιθέτως, περιέχει συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό (όπως βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα). Το πάχος επέρχεται με τον συνδυασμό παχυντικών τροφών αλλά και την ποσότητα. Επομένως, αν τρώτε 15 σοκολάτες την ημέρα, λογικό να παχύνετε, αλλά σε φυσιολογικές ποσότητες αποτελεί μια γευστική διαφυγή που σίγουρα δεν πρέπει να μας γεμίζει τύψεις!
  2. Η σοκολάτα δεν είναι υπεύθυνη για την ακμή! Ναι καλά διαβάσατε, κι εγώ εξεπλάγην κι ακόμα μετανιώνω ένα καλοκαίρι που δεν έτρωγα παγωτό σοκολάτα (αγαπημένο) και γενικά σοκολατοειδή επειδή νόμιζα ότι σε αυτά ευθυνόταν η ακμή μου! Στην πραγματικότητα η ακμή οφείλεται σε διαταραχή των ορμονών αλλά και σε κακή διατροφή πλούσια σε κακά λίπη. Καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει προβεί στο συμπέρασμα σύνδεσης της σοκολάτας με την ακμή.
  3. Συμβάλλει στην σωματική και ψυχική ευφορία. Γενικότερα περιέχει ποικίλες ουσίες που σχετίζονται με την καλή ψυχολογική κατάσταση κατά την κατανάλωση αλλά και μετέπειτα, την ενεργητικότητα και μείωση οκνηρότητας, τόνωση του οργανισμού, ελάττωση κούρασης κτλ.
  4. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Σύμφωνα με έρευνα, αυτοί που καταναλώνουν φυσιολογικές ποσότητες σοκολάτας κινδυνεύουν 50% (!) λιγότερο από το να βιώσουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στο μέλλον!
  5. Προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις. Πράγματι, η κατανάλωση σοκολάτας διαθέτει κι αυτή την ευεργετική ιδιότητα στην προστασία της καρδιάς. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε αυτό, μιας και οι παθήσεις της καρδιάς είναι ο νούμερο ένα παράγοντας θνησιμότητας παγκοσμίως.
  6. Έχει ευεργετικές ικανότητες και ενάντια του καρκίνου. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Georgetown προέβει στο συμπέρασμα ότι η σοκολάτα συμβάλλει στον μη πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.
  7. Δεν είναι υποκατάστατο του σεξ. Τελευταίο φυσικά άφησα αυτό το καυτό θέμα! Και με την φράση αυτή νομίζετε ότι θα σας απογοητεύσω καταρρίπτοντας αυτή την φήμη… Η αλήθεια είναι πως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Η σοκολάτα δεν αποτελεί υποκατάστατο του σεξ, ούτε αποφέρει στον οργανισμό την ευχαρίστηση που αποφέρει το σεξ. Όμως, με την κατανάλωσή της, ο οργανισμός αρχίσει να δρα σαν να προετοιμάζεται για σεξουαλική επαφή/διέγερση. Συγκεκριμένα, τα όργανα αιματώνονται περισσότερο, εντείνεται ο καρδιακός παλμός και γενικότερα αποκτώνται όλες οι βιολογικές λειτουργίες για να αναπτυχθεί σεξουαλική επαφή.

 

δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα, μετά από όλα αυτά, μου άνοιξε η όρεξη για λίγη σοκολατίτσα! 😉 see ya next week!

Σχόλια