Γράφοντας για το Myrtillo εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη όπου η Τζιν και ο Τονικ,δύο αρθογράφοι μας θα γράφουν για τη νυχτερινή ζωή,διάφορες καφετέριες ακόμη και ταβέρνες,εστιατόρια  στην Αθήνα!

Το πρώτο άρθρο μας και όχι τυχαία αφορά το Myrtillo,ένα καινούργιο cafe-bar στο Ν.Ηράκλειο,κοντά στο σταθμό,μ’ένα ιδιαίτερο μήνυμα που συμμεριζόμαστε και με αυτό το τρόπο εκφράζουμε τη στήριξη μας.

Μιλάμε λοιπόν για μία επιχείρηση που απασχολεί άτομα με αναπηρία ή με ήπιες μαθησιακές δυσκολίες, τα οποία αφού πρώτα εκπαιδευτούν αναλαμβάνουν κανονική εργασία.Εδώ εργάζονται και εκπαιδεύονται ισότιμα άνθρωποι από ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Η ιδέα για ένα τέτοιο είδος μαγαζιού έρχεται από τη Σκωτία. Εκεί ο δήμος και το πανεπιστήμιο στηρίζουν κάθε προσπάθεια ένταξης των ΑΜΕΑ, δημιουργώντας ένα καφέ-εστιατόριο που το διαχειρίζονται άτομα από ευπαθείς ομάδες.Παράλληλα καλλιεργούν κάποια στρέμματα βιολογικών προϊόντων, από όπου παίρνουν τις πρώτες ύλες για το εστιατόριο τους.Η Γεωργία Ραφάν, η οποία διέμενε για πολλά χρόνια στη Σκωτία, ήταν εκείνη που έφερε την εμπειρία της στην Ελλάδα και έστησε όλο αυτό το ξεχωριστό καφέ, εργαστήρι, αυτόν τον χώρο λόγου και τέχνης, όπως χαρακτηριστικά αυτοσυστήνεται το μαγαζί.

Θα είμαι ειλικρινής,τη πρώτη φορά που πήγα εκεί δεν ήξερα καν το σκοπό και τι πρεσβεύει αυτό το μαγαζί,μου άρεσε η αίσθηση,ο χώρος έτσι έκανα like στο fanpage τους στο facebook ,όταν διάβασα όλα αυτά,απλά μαγεύτηκα! -Τζιν

1964938_630817620322085_1346719119_n

Το Myrtillo είναι ιδανικό για ένα πρωινό-απογευματινό καφε και ίσως να είναι το επόμενο στέκι σου.Είναι ένας υπέροχος χώρος με πολλά και άνετα καθίσματα.Η διακόσμηση και η διαρρύθμιση του χώρου είναι εξίσου πρωτότυπες.Όσον αφορά το βράδυ διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις όπως  ακουστικές,ρεμπέτικες,έντεχνες,ροκ,τζαζ βραδιές με μουσικές μπάντες να παίζουν ζωντανά στον χώρο.Οι τιμές είναι αρκετά προσγειωμένες.Ο καφες έχει γύρω στα 3ε και το ποτό στα 6ε.(τα special ποτά είναι στα 7ε)

Οι σερβιτόροι είναι ευγενέστατοι,πολύ καλή και άμεση εξυπηρέτηση.-Τονικ

Επίσης υπάρχει κουζίνα που φτιάχνει από σφακιανή πίτα μέχρι cupcakes (τα οποία δοκιμάσαμε και είναι υπέροχα).Η διαφορά έτσι αυτής της καφετέριας με τις υπόλοιπες δεν είναι μόνο στο ποιος σε σερβίρει, αλλά και στο τι σε σερβίρει. Τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα. Ακόμα και το ψωμί για τα σάντουιτς.

Όλα αποδεικνύουν ότι οι ατέλειες μας όταν αξιοποιηθούν σωστά δίνουν καρπούς. Σαν τους σπάνιους και ευεργετικούς καρπούς του μύρτιλου.Σε αυτό το καφε η διαφορετικότητα είναι που ενώνει.

 Μια ξεχωριστή γωνιά ανάμεσα στις κλασσικές καφετέριες που είναι σε σειρά κοντά στον σταθμό του Ηρακλείου-Τζιν

Εάν δε στηρίξεις αυτή την πρωτότυπη προσπάθεια,τότε τι θα στηρίξεις; Τονικ 

Βαθμολογία : 4,5/5

299803_452297308174118_1583224673_n

 

H σελίδα στο facebook : https://www.facebook.com/Myrtillo

Δείτε εδώ ένα βιντεο που μιλάνε οι άνθρωποι που εργάζονται στη καφετέρια : https://www.facebook.com/photo.php?v=447917272005942&set=vb.407343179396685&type=2&theater

Τζιν και Τονικ.

 

Σχόλια