Εδώ και αρκετό καιρό ο άπλετος χρόνος που είχε αρχίσει να δημιουργείται στον πρόγραμμα μου, λόγω της εισόδου μου στο πανεπιστήμιο, με οδήγησε στο να γραφτώ στο γυμναστήριο της γειτονιάς μου. Η αλήθεια είναι πως με τον καιρό αγάπησα την ασχολία του γυμναστηρίου και πλέον δεν μπορώ να σκεφτώ την καθημερινότητα μου χωρίς αυτό. Τότε ήταν που άρχισα να πηγαίνω αρκετές φορές την εβδομάδα, γιατί τα ακονισμένα μυαλά σαν και εμένα, είναι συνήθως fit. Το συνήθειο μου να παρατηρώ τα άτομα γύρω μου (όχι αυτά του υδρογόνου) , με έκανε να εντοπίσω κάποιους στάνταρ χαρακτήρες και πρόσωπα , οι οποίοι πιστεύω πως υπάρχουν σε κάθε γυμναστήριο της χώρας αυτής. Είμαι ο Αυστραλοπίθηκος λοιπόν, και σήμερα θα αναλύσουμε τους θαμώνες των γυμναστηρίων.

gym_620

 

Ο P.R: Με την πάροδο του χρόνου, μία κατηγορία που ολοένα και περισσότερο κάνει την εμφάνιση της στα γυμναστήρια. Συνήθως ψηλός , μελαχρινός , μουσάτος, και ύφος αυτό το σπαστικό, του παλαιάς κοπής γόη. Δουλεύει πόρτα σε κλαμπ, γ’ αυτό και νομίζει πως είναι κάποιος, κάτι το οποίο καταλαβαίνεις σε κάθε τυχαίο βλέμμα που μπορεί να του ρίξεις. Σκάει μύτη στο γυμναστήριο με διαφημιστικό μπλουζάκι από το μαγαζί που δουλεύει. Το μπλουζάκι συνήθως είναι αμάνικο, ώστε να φαίνονται τα μπράτσα αλλά και η γραμμωμένη πλάτη του, που με τόσο κόπο έχει χτίσει. Τις περισσότερες φορές, όταν βγάζει εις πέρας μία δύσκολη άσκηση, σφίγγεται με ύφος μπροστά στον καθρέφτη με στυλ <<Μαλάκα , ποιος είμαι τελοσπάντων>>.

gymtypes_i04

 

Ο ντουλάπας: Είσαι χαλαρός και κάνεις τους ραχιαίους σου. ‘Εχεις κάνει ζέσταμα , έχεις βάλει μουσικούλα και ξεκινάς την άσκηση. Ξαφνικά, ενώ δεν ακούς τίποτα λόγω των ακουστικών, νιώθεις μία μεγάλη σκιά να σε πλησιάζει απειλητικά. Γυρίζεις έντρομος προς τα πίσω και αντικρίζεις τον ντουλάπα. Όπως φανερώνει και το κωδικό του όνομα, μιλάμε για ένα θαύμα της φύσης. Σε συνοικιακά γυμναστήρια που η πόρτα είναι κανονική, δεν μπορεί να περάσει κανονικά αλλά περνάει πλαγιαστά , σαν τα καβούρια. Στο σχολείο ήταν το παιδί της φάπας, κάτι που είχε ως συνέπεια να γίνει ο ντουλάπας που όλοι βλέπουμε μπροστά μας. Είναι πολύ καλό παιδί όμως, πάντα χαμογελαστός και πρόθυμος να σε βοηθήσει με ότι θέλεις.

gymtypes_i02

 

Η κλαρινονύφη: Ω ναι. Να τη , να τη. Μακράν η αγαπημένη μου κατηγορία η κλαρινονύφη. Μπαίνει στον χώρο του γυμναστηρίου κορδωτή κορδωτή. Αφήνει τα πράγματα της και τινάζει το μαλλί προς μία κατεύθυνση, θέλοντας να δείξει έτσι ανωτερότητα στους γύρω της. Φοράει εφαρμοστό μαύρο κολάν ή φόρμα που θα γράφει κάτι εξαλλιάρικο στον κώλο, όπως <<delicious>> , <<you can’t touch this>> και άλλα πολλά. Κάνει μόνο αερόβιες ασκήσεις , κυρίως ελλειπτικό, καθώς αυτό το πάνω-κάτω που περιλαμβάνεις η συγκεκριμένη άσκηση, θα κάνει αναπάντεχα όλα τα αρσενικά του γυμναστηρίου να την προσέξουν. Σίγουρα θα μιλήσεις μαζί της κάποια στιγμή , γιατί θα θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιο μηχάνημα που κάνεις εσύ εκείνη την στιγμή και θα σε ρωτήσει με αυτή την σπαστική , γυναικεία διαπεραστική φωνή << Εεεε..έχεις πολύ ακόμα?>>

ArticleImage_59512-jpg

 

Η πενηντάρα: Όπως σε κάθε τι στην Ελλάδα, έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει και από τα γυμναστήρια η αγαπημένη μας , τρίτη ηλικία. Η πενηντάρα λοιπόν, η οποία μπορεί να είναι πολλές φορές και εξηντάρα, αποτελεί εύκολα την πιο καλτ μορφή του χώρου. Έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους εμφανίσιμους γυμναστές και από ασκήσεις ασχολείται περισσότερο με personal training. Δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στους υπόλοιπους θαμώνες αλλά όταν θα προλάβεις κάποιο μηχάνημα κοιλιακών που θέλει να κάνει και αυτή θα νευριάσει, όμως είναι μια σωστή κυρία και δεν θα το δείξει.

old2

Ο τουρίστας: Ο αγαπημένος μας ταλαίπωρος των γυμναστηρίων. Έχει κάνει συνδρομή σε πάνω από δέκα αλλά δεν έχει καταφέρει να κλέισει σε κανένα από αυτά μήνα για δικούς του λόγους, όπως γιατί έχει πολύ ζεστή , πολύ κόσμο ή κάτι με πολύ. Δεν έχει ιδρώσει ποτέ την φανέλα του και παραπονιέται συνεχώς για τις χαμένες του συνδρομές. Σε περίπτωση που βρεθείς ποτέ κοντά του να προσέχεις, γιατί αν είσαι συμπαθητικός όπως εγώ, θα σου πιάσει την κουβέντα και δεν θα γλυτώνεις με τίποτα.

touristas170_107903_R5X43L

 

Η τσεκινίστρια: Σαν τελευταία, έχω αφήσει μία κατηγορία που έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της εδώ και λίγο καιρό. Πρόκειται για την τσεκινίστρια, που πιστεύω ότι πηγαίνει στο γυμναστήριο  μόνο και μόνο για το τσεκ ιν. Η ώρα που χτυπάει είναι συνήθως πρωί και η αρχική σελίδα όλων στο φέισμπουκ γεμίζει με τσεκ ιν από όλα τα γυμναστήρια της Αττικής. Το εκάστοτε τσεκ ιν συνοδεύεται κυρίως από κάποιο βαθυστόχαστο μότο, όπως <<Το μυαλό το έχουμε, ώρα να αποκτήσουμε και το κορμί>>.  Τέλος δεν ξεχνάει να κάνει το απαραίτητο hashtag  #fitness_gym_happy_den_kserw_ti_ allo_na_grapsw_kai_grafw_oti_diaolo_katevasei_h_koutra_mou

Αυτές ήταν οι must see κατηγορίες , οι οποίες αναλύθηκαν με τρόπο σαγηνευτικό από τον Αυσταλοπίθηκο. Περιμένω φυσικά τις δικές σας ιδέες  και παρατηρήσεις στα σχόλια, γιατί όπως πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Υγ: Αγαπητοί φίλοι ξέρετε πως λέγεται ο Χρυσαυγίτης που πηγαίνει Λονδίνο, Άμστερνταμ και Βερολίνο? Κασιδιάρα ψυχή.

Υγ2: Μάνα σταμάτα να φτιάχνεις συνέχεια φακές.

Υγ3: Μην προσπαθείτε να αλλάξετε για κανέναν. Να είστε πάντα αυτός που νιώθετε και σίγουρα θα βρεθούν τα άτομα που θα το εκτιμήσουν αυτό. Αυστραλοπίθηκος  life lesson.

Υγ4: Σου πάει το ξανθό τελικά http://www.youtube.com/watch?v=6eoAwXkI3RA

Αυστραλοπίθηκος

Σχόλια