1394913_195979290589414_79404549_n

1. Ποιοι είναι οι Disolvo Animus? Θέλω να μου πεις πως πρόεκυψε το συγκρότημα.

Καλησπέρα. Ξεκινήσαμε το 2006 στην Αθήνα με έναν αρχικό πυρήνα δύο ατόμων ο οποίος διευρύνθηκε και έκτοτε έχουν προκύψει διάφορες αλλαγές στο line up, με το σημερινό, ως το πλέον σταθερό μέσα στην πάροδο του χρόνου. Η μουσική μας ταυτότητα παντρεύει το death με το black metal, στοιχεία τα οποία ενίοτε συνδυάζαμε με συμφωνικές και ορχηστρικές μουσικές ώστε να προσδώσουμε έναν κινηματογραφικό αέρα στη δημιουργία μας. Οι Disolvo Animus προέκυψαν τόσο από την ανάγκη για σύνθεση ακραίας μουσικής όσο και από την προσπάθεια διάδοσης του Αθεϊσμού και της αντιδογματικής μας θεώρησης των πραγμάτων. Από τη στιγμή της δημιουργίας μας, μέχρι και σήμερα, έχουμε κυκλοφορήσει ένα demo, ένα ep και ένα album, το “Aphesis” (2012) και έχουμε περιοδεύσει στην Ελληνική επικράτεια μέσα στο 2013.

2. Πως βλέπεις τη σημερινή μουσική?

Υπάρχει κάτι που να εκφράζει εμάς τους νέους η περισσότερο εκφράζει τους χωρισμένους ερωτευμένους κλπ? Γενικά δεν σχετιζόμαστε με τη λαϊκή απήχηση ή το λαϊκό αίσθημα. Η μουσική μας είναι ακραία, όπως και η θεματολογία μας, για το μέσο αυτί. Υπάρχουν πολλές μουσικές σκηνές που προσφέρουν και εκφράζουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η δική μας μουσική εκφράζει τους νέους σε ένα μικρό ενδεχομένως ποσοστό συγκριτικά με άλλα είδη όπως η pop ή η rock, κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει με την απέχθεια ενάντια στην οργανωμένη θρησκεία και τον κομφορμισμό. Οι στίχοι μας αποτελούν ιδεολογικό πόλεμο σε μια παγκόσμια κοινωνική δομή, αυτή της μεταφυσικής θεώρησης της ζωής. Επομένως δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους όλων των νέων καθώς δεν ασπάζομαι ούτε εγκρίνω το μέσο γούστο περί μουσικής ποιότητας. Η σημερινή μουσική μου φαντάζει έκφυλη και ανούσια σε ένα μεγάλο ποσοστό της. Υπάρχουν σαφώς οι λαμπρές εξαιρέσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται και ελπίδα για το αύριο της μουσικής και του κόσμου.

3. Ας περάσουμε στα επίκαιρα οικονομική κρίση και ανεργία. Πως αντιμετωπίζεις το όλο θέμα;Τι θα πρότεινες εσύ για ένα καλύτερο αύριο?

Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Η Ελλάδα αποτελεί μια μικρογραφία των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, αργά ή γρήγορα. Η επίπλαστη ευημερία και η ψευδαίσθηση ευδαιμονίας μέσα από τη διαρκή κατανάλωση και την τεχνητή ανάπτυξη αποτελούν χαρακτηριστικά που άπτονται ενός παγκόσμιου δυτικού συστήματος λειτουργίας των κοινωνιών, το οποίο πολύ πιθανόν να «σκάσει» αλυσιδωτά όπως «έσκασε» στην Ελλάδα. Βέβαια, στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε και μια γενικευμένη υπερβολή σε όλα τα επίπεδα, πόσο μάλλον και στις παθογένειες του ίδιου μας του συστήματος. Δεν είμαι ειδικός σε ζητήματα οικονομίας, αλλά η γενική μου αντίληψη με οδηγεί στο εξής συμπέρασμα: Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στην νοοτροπία μας που να μας οργανώσει σε πραγματικό κράτος με επίγνωση της ιστορίας, του παρόντος και με όραμα για το μέλλον. Οφείλει το κράτος να στηρίξει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, τη νεαρή επιχειρηματικότητα και το όραμα των νέων, αλλιώς θα παραμείνουμε βουτηγμένοι στις εμετικές λογικές των περασμένων σαράντα ετών. Θα μου πει κανείς, ποιο κράτος; Ποια πρόσωπα; Και θα συμφωνήσω με τον προβληματισμό του…

1371649_195979277256082_1531018149_n

4. Πιστεύεις πως η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της?

Παρά τα απαισιόδοξα γεγονότα που παρατηρώ καθημερινά τριγύρω μου προσπαθώ να παραμένω αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας αλλά το πρόβλημα είναι με τι τίμημα. Επίσης ένα άλλο θέμα σχετίζεται με τον ίδιο τον λαό, γιατί το κράτος μπορεί να σταθεί στα πόδια του αλλά ο κόσμος να παραμένει για πολλές δεκαετίες φτωχός. Οπότε χρειάζεται να εξετάσουμε ως πολίτες το τι πραγματικά θέλουμε και να επιλέξουμε την καλύτερη δυνατή πολιτική λύση μακριά από φανατισμούς.

5. Ποιο είναι το μότο σου και πες μας αν θέλεις ένα θετικό μήνυμα για τους νέους και στους φαν του συγκροτήματος σου

Γενικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν συνταγές ζωής ούτε εύκολες λύσεις. Πάντα κάποιος θα στέκεται ενάντια στον σκοπό σου, πάντα θα ακούς αρνητικά λόγια και πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις αρνητικής φύσεως και εμπόδια. Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να χαράξει τον δρόμο του και να προσεγγίσει τον πραγματικό του εαυτό. Αυτό κάνουμε με τους Disolvo Animus, που όταν ξεκινήσαμε το μόνο που εισπράτταμε από τον στενό μας κύκλο ήταν η αποδοκιμασία του δρόμου έκφρασης που διαλέξαμε. Με σκληρή δουλειά και κόπους πλέον τα ίδια άτομα που μας αμφισβητούσαν μας εκτιμούν για την επιμονή μας σε αυτό που πιστεύουμε ως ορθό. Η ζωή χρειάζεται σκοπό για να αποκτήσει νόημα, προσπάθεια για να αποκτήσει υπόσταση και αφοσίωση για να σου ανταποδώσει αυτό που θέλεις. Κανένας Θεός δεν θα σε βοηθήσει. Είσαι εκεί έξω μόνος και οφείλεις να κάνεις το καλύτερο, η ζωή είναι μία. Δεν χωράει μετάνοιες.

1381154_195979283922748_2015633152_n

6. Τέλος, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του συγκροτήματος; Κάποια συναυλία που μπορούμε να σας δούμε?

Τα σχέδιά μας περιλαμβάνουν νέο album εντός του 2014 και μια ενδεχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία κατόπιν της κυκλοφορίας του. Μέχρι τότε, έχουμε κανονίσει ορισμένες ζωντανές εμφανίσεις με την πιο κοντινή, στις 14 Δεκεμβρίου στην Πάτρα παρέα με δυο παλιές Ελληνικές ακραίες μπάντες και με μέλη των θεών, Venom. Κλείνοντας, να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σου και να ευχηθώ στο FRAPRESS να συνεχίσει δυνατά!

 Τροποι επικοινωνιας: Facebook: https://www.facebook.com/DisolvoAnimusBand
Tης Πέννυς Μιχαηλίδου

Σχόλια