Ένα weird και συνάμα όμορφο θέαμα, που ξυπνά εφηβικές, σινεφίλ μνήμες έρχεται για το sci-fi κοινό, κυρίως.

Το Six Dogs πέραν των εξαιρετικών live και Dj set που ανεβάζει διαρκώς, τώρα μας εκπλήττει (θετικά), φέρνοντας μία έκθεση ενός νέου Έλληνα καλλιτέχνη.

Ο πολυχώρος του Six Dogs (Project Space) λοιπόν, ετοιμάζεται να υποδεχτεί  την Τρίτη 7 Μαρτίου, την τρίτη ατομική έκθεση του Έλληνα εικαστικού Demian. Η νέα έκθεση του νεαρού καλλιτέχνη με τίτλο “Μετά Μετά” έχει σκοπό να μας ταξιδέψει σε μέρη από ταινίες Sci-fi, τρόμου. Ο Demian (μηχανολόγος μηχανικός) χρησιμοποιώντας επί το πλείστον οξυγονοκολλήσεις πάνω σε κούκλες βιτρίνας, δημιουργεί νέα, φανταστικά πλάσματα, τα οποία εκ πρώτης όψεως σε σκιάζουν κάπως. Σε industrial, punk, urban ύφος, ο καλλιτέχνης αυτός στοχεύει πάντα στο να αφήνει πολλά στην φαντασία του θεατή.

Στην Οδό Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα, από αυτήν την Τρίτη και για μία βδομάδα, όσοι ενδιαφέρονται να μπουν σε ένα kind of twisted mind και να δουν ένα cult, λίγο σκοτεινό σκηνικό σε περασμένες, αλλά και επερχόμενες εποχές, με πολλές κούκλες, μάσκες και led να ξυπνάνε αναμνήσεις ενός βίαιου, ίσως, μέλλοντος-παρελθόντος.

six dogsΗ πολλά υποσχόμενη έκθεση του Demian στο αγαπημένο Six Dogs αποτελεί ουσιαστικά μια συνέχιση της εξερεύνησης του καλλιτέχνη στην δημιουργία παράξενων αντικειμένων και πλασμάτων. Ο καλλιτέχνης μας, επηρεασμένος από τον Ελβετό Χανς Ρούντολφ Γκίγκερ (έχει δηλώσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις του ότι λατρεύει την αισθητική του) υπόσχεται στους φαν των ταινιών sci-fi και τρόμου ότι θα απολαύσουν το project αυτό.

Προσωπική μου άποψη-σίγουρα θα πάω στην έκθεση αυτή-τα έργα του Demian μου φέρνουν κάτι σε πιο spooky Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ενώ στην θέαση ορισμένων κατασκευασμάτων του, μου ήρθε στο μυαλό ένα περίεργο mix των ταινιών Blade runner και Mad max. Όπως και να έχει, είτε είστε φαν, είτε όχι, η έκθεση αυτή ή θα σας ξυπνήσει κάτι γνώριμο, ή θα την απολαύσετε ως κάτι καθαρά νέο.

Οι πόρτες για το κοινό ανοίγουν από τις από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ. Όντας δωρεάν, όσοι πιστοί και δύσπιστοι προσέλθετε. Σε όσους αρέσει να συνδυάζουν οπτικό και ακουστικό θέαμα… στα εγκαίνια που θα γίνουν την Τρίτη 7/3 και ώρα 20:00-23:00 θα “παίξει” και πειραματικό, μουσικό περφόμανς.. Περισσότερα από κοντά 😉

 

Σχόλια