Η ασημαντότητα μιας στιγμής μπορεί να μας οδηγήσει σε κάτι ιδιαίτερο. Το νόημα είναι να παίρνουμε το ρίσκο και να τολμούμε.

Ο Mahatma Gandhi είπε πως “ό,τι κάνουμε στην ζωή είναι ασήμαντο, όμως είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να το κάνουμε.”. Στο quote του Gandhi, λοιπόν, βασισμένη θα σου αφηγηθώ μία ιστορία που σίγουρα την έχεις ζήσει, ή την ζεις, ή θα την ζήσεις.

Την Πέμπτη ο ”Λ” μου είπε πως έκανε αίτημα φιλίας στο facebook έναν άγνωστο για αυτόν, ονόματι ”Δ” , από την σχολή του μόνο και μόνο για να τον ρωτήσει κάτι που είχε σχέση με την σχολή του.

Μάθε – Διασκέδασε – Μοιράσου
Κάνε LIKE στο Frapress.gr και στήριξε την προσπάθεια μας!

Από κάτι όμως τόσο ασήμαντο αυτοί οι δύο άνθρωποι φάνηκε ότι είχαν πολλά κοινά ενδιαφέροντα, σχεδόν ίδιες απόψεις και κοινή λογική. Το ενδιαφέρον του ”Λ”, ξύπνησε το ενδιαφέρον του ”Δ”. Φυσικά, το ένα ενδιαφέρον σε σχέση με το άλλο ήταν τελείως αντίθετα μεταξύ τους και η εξέλιξη των πραγμάτων δεν ήταν αυτή που περίμενα ούτε και εγώ να ακούσω.

Μετά την συζήτησή τους στο internet, ο ”Δ” κάλεσε τον ”Λ” στο σπίτι του. Ο ”Λ” ήξερε ότι το πρόσωπο που θα γνώριζε για πρώτη φορά από κοντά είναι γνωστό ειδικώς για την προσωπική του ζωή στην κοινωνία όπου ζουν και προσπάθησε να μείνει ψύχραιμος για οτιδήποτε προέκυπτε εκείνη την νύχτα. Το βράδυ εκείνο χωρίς καν να ξέρω που είναι ο ”Λ” του έκανα κλήση στο facebook, και μόλις τον αντίκρισα κατάλαβα πως κάτι είχε συμβεί που μάλλον θα το μάθαινα πολύ μετά. Την επόμενη μέρα, ο ”Λ” μου διηγήθηκε τι ακριβώς συνέβη. Ο ”Δ” εκδήλωσε τα συναισθήματά του για τον ”Λ” και τελικά οι δύο αυτοί ξένοι και σχεδόν άγνωστοι, κατέληξαν εκτός της ασήμαντης γνωριμίας που είχε προηγηθεί, να έρθουν πολύ πιο κοντά.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο ”Δ” αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα και να  προσεγγίσει σεξουαλικά τον “Λ” με την εκδήλωση ορισμένων επίμαχων εκφράσεων καθώς και προκλητικών χειρονομιών. Ο ”Λ” παρά την αμηχανία του σε μία ορισμένη στιγμή αποφάσισε να ενδώσει στους ερωτικούς πειρασμούς του ”Δ”. Από την μία βαθιά μέσα του ήθελε να ενδώσει σε αυτόν τον πειρασμό όμως αισθανόταν πολύ ευάλωτος και δεν μπορούσε να ξέρει αν ήταν εκείνη η κατάλληλη στιγμή για να το πράξει για πρώτη φορά.

Έτσι, από την ασήμαντη απορία του ”Λ”, σχετικά με την πορεία των σπουδών τους, οι δυο τους έζησαν κάτι απρόσμενο και απροσδόκητο. Η απορία όμως που προκύπτει από όλα αυτά και συσχετίζεται με αυτό που έχει πει ο Gandhi είναι η εξής: πώς γίνεται να είναι ασήμαντη ακόμη και αυτή η βραδιά; Τα δύο πρόσωπα δηλαδή έκαναν αυτό που μπόρεσαν, τότε πώς κρίνεται ασήμαντη η γνωριμία, η συνάντηση και η ένωση; Τελικά, πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε ή να μην το κάνουμε διότι και στις δύο επιλογές  είναι ασήμαντο;

Εγώ νομίζω πως πρέπει ο καθένας να κάνει αυτό που επιθυμεί no matter what. Οι ασήμαντες επιλογές μας και οι ασήμαντες πράξεις μας είναι αυτές που μας καθορίζουν. Εάν δηλαδή ο ”Λ” έμενε απλώς στην λύση της απορίας του και δεν δεχόταν την πρόσκληση του ”Δ”, τώρα δεν θα είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Η ζωή του ”Λ” θα συνέχιζε να κυλά με ηρεμία, χωρίς φλόγα, αίσθημα και σκέψεις.

Δεν σου λέω απαραίτητα να επισκέπτεσαι τα σπίτια αγνώστων ή να γνωρίζεις αγνώστους από κοντά χωρίς να ξέρεις τίποτα για εκείνους. Όταν όμως ξέρεις κάποια πράγματα για τους ίδιους και πιστεύεις πως ναι αυτοί μπορεί και να σου προσφέρουν ψυχικά κάτι, τότε όρμα! Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις ανεκπλήρωτες τις επιθυμίες-φαντασιώσεις σου. Πάντως να είσαι έτοιμος για την οποιαδήποτε εξέλιξη διότι στην πραγματικότητα εκτός από την εμπειρία που αποκτάς, δημιουργείς πάντα κάτι.  Αυτό μπορεί να είναι ένα νέο συναίσθημα, ή μία νέα λογική, ή μία νέα εντύπωση. Ο ”Λ” πήγε και δεν έβαλε φρένο στην σκέψη του, γι’ αυτό κι εσύ κάνε ό,τι επιθυμείς και μην ακούς κανέναν. Να κάνεις πάντα αυτό που θες και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι, όσο ασήμαντο και αν σου φαίνεται.

Αν και δεν σε αφορά η κατάληξη της γνωριμίας τους, να σκέφτεσαι πάντοτε ότι οι αποτυχίες-απογοητεύσεις πολλές φορές αποδεικνύονται πιο σημαντικές από την ίδια την επιτυχία γιατί σου δίνουν τα απαραίτητα ψυχικά-πνευματικά εργαλεία και εφόδια , ώστε να φτάσεις σε αυτή πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

 

Σχόλια