Ώρα να μεταφερθείς σε έναν κόσμο μαγικό μέσα από το πρώτο μυθιστόρημα της τριλογίας «Σερίνθια: Το Μονοπάτι της Σωτηρίας» !

Σε μια πραγματικότητα, η οποία μερικές φορές φαντάζει τουλάχιστον ζοφερή, ένας μαγικός κόσμος φαντασίας μπορεί να δώσει ελπίδα, γνώση και να ξυπνήσει τις συνειδήσεις. 

Το λογοτεχνικό βιβλίο ως ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της εποχής καταφέρνει να μας θυμίσει την απεραντοσύνη της ανθρώπινης δύναμης και φαντασίας.

Αν σαν ενήλικες έχουμε την ανάγκη να θυμόμαστε τα παραπάνω, τόσο περισσότερο στα παιδιά είναι σημαντικό να εμφυσήσουμε το συναίσθημα αυτό που δεν έχει σβήσει ακόμη. Οφείλουμε να καλλιεργήσουμε στα νεαρότερα από εμάς άτομα μία εικόνα για το βιβλίο, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα όρια του σχολείου.

Φυσικά δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να στηρίζουμε Έλληνες συγγραφείς που έχουν το ταλέντο και το θάρρος να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Ειδικά στο είδος του φανταστικού.

Το βιβλίο της Κωνσταντίνας Καντζιού «Σερίνθια: Το Μονοπάτι της Σωτηρίας» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ταξιδιού που μπορεί να σου προσφέρει ένα λογοτεχνικό κείμενο χωρίς καν να απομακρυνθείς από την ζεστή πολυθρόνα σου. Κατάλληλο για παιδιά αλλά και ενήλικες που δεν σταμάτησαν να αγαπούν το είδος του φανταστικού.

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Καντζιού, έχοντας ήδη κερδίσει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και εκδώσει σύντομα διηγήματά της σε συλλογές,εκδίδει στην Anima Εκδοτική το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Σερίνθια: Το Μονοπάτι της Σωτηρίας» το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας συναρπαστικής τριλογίας. Με μία άψογη διαχείριση της γλώσσας υφαίνει έναν κόσμο μαγείας και φαντασίας.  

Η Ιστορια

«Η Ειρήνη ζούσε μια φυσιολογική ζωή με την οικογένεια της μέχρι εκείνο το μουντό πρωινό του Δεκέμβρη που έχασε τον άνθρωπο εκείνο που γέμιζε τα όνειρα της χρώμα, την γιαγιά της. Τι και αν το παραμύθι είναι αξεδιάλυτα μπερδεμένο με την πραγματικότητα; Τι και αν κάθε άνθρωπος που μπαίνει στην ζωή της κρατά ένα ακόμα κομμάτι από το παζλ; Είναι η οικογένεια της αυτό που πίστευε; Όλα αυτά θα τα ανακαλύψει, όταν ένας περίεργος κόσμος θα ανοιχτεί μπροστά στα μάτια της, όταν θα συνειδητοποιήσει την δύναμη που κρύβεται στα σωθικά της, όταν μαγικά πλάσματα, αιθέρια όντα, ορκισμένοι μαχητές και δαίμονες θα σταθούν δίπλα της αλλά και εναντίον της. Γιατί η πανσέληνος είναι μητέρα σκότους και μεγαλείου.»


Η συγγραφέας και υπεύθυνη εκδόσεων της Anima, Άννα Ραζή λέει για το βιβλίο:

«Η Σερίνθια είναι ένα παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Οι ζωντανές εικόνες, ο λόγος, η ροή της ιστορίας φυλακίζουν τον αναγνώστη και τον μεταφέρουν στον κόσμο της φαντασίας.  Τα συναισθήματα της χαράς, της λύπης, της απώλειας αλλά και της αισιοδοξίας τα βιώνουμε έντονα μέσα από τις σελίδες του.

Ο έρωτας είναι αγνός, τρυφερός και παιδικός όπως οφείλει να είναι κάθε ιδανικό και υψηλό συναίσθημα. Όλα αυτά ειδομένα μέσα από το νεανικό, αλλά ταυτόχρονα επαγγελματικό βλέμμα της συγγραφέως.

Το βασικότερο όλων είναι το μήνυμα που μας περνά η συγγραφέας, το πόσο δηλαδή ενθαρρυντικό είναι να βλέπεις ταλαντούχους νέους ανθρώπους να ασχολούνται με τη συγγραφή και τολμούν να επικοινωνήσουν το έργο τους στο αναγνωστικό κοινό και θεωρώ υποχρέωση μας, όλων εμάς που έχουμε κάποια ηλικιακή ωριμότητα να ανοίγουμε το δρόμο και να βοηθάμε τους νέους που θα δημιουργήσουν αύριο τη γενιά των γνωστών συγγραφέων.»


Μην χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία να παρευρεθείτε στην τελευταία παρουσίαση του βιβλίου «Σερίνθια: Το Μονοπάτι της Σωτηρίας» για φέτος και πριν αποκτήσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το δεύτερο.

Πότε; Την Παρασκευή  23/12/16 και ώρα 19.00

Πού; Στον εξαιρετικά ζεστό και φιλόξενο χώρο του Thinking Cup.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1833305813557576/


Y.Γ 1 Το δεύτερο μέρος της τριλογίας πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Υ.Γ 2 Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο της Κωνσταντίνας Καντζιού «Σερίνθια: Το Μονοπάτι της Σωτηρίας» σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία καθώς και στις Εκδόσεις Anima (Τηλ. 2155510304)

 

Σχόλια