Εναλλακτικοί προορισμοί κόντρα στα τουριστικά κλισέ!

Τα ταξίδια μοιάζουν πολύ με τα ραντεβού, όσο περίεργο και αν ακούγεται. Κάποιες φορές επιφυλάσσονται εκπλήξεις, όπου έχεις απίστευτη χημεία με τον άλλον (ή το μέρος), ενώ δεν το περίμενες. Κάποιες άλλες φορές καταλήγεις κάπου τρομακτικά απαίσια, γκρινιάζοντας ότι σπατάλησες τον χρόνο σου και τα χρήματά σου.

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει συχνά όταν ταξιδεύεις στην Ευρώπη.   Πρόκειται για την ήπειρο που είναι φορτωμένη με τουριστικές παγίδες.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιους δημοφιλείς αλλά υπερεκτιμημένους τουριστικούς προορισμούς καθώς και που θα μπορούσατε να πάτε αντί αυτών.

1.Παρίσι

Η πόλη του φωτός φυσικά, η πρωτεύουσα της Γαλλίας. Αποτελεί τον 3ο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, ενώ φιλοξενεί τα μεγαθήρια των τουριστικών attraction,  τον πύργο του Eiffel, την Παναγία των Παρισίων και το Λούβρο. Το Παρίσι αξίζει σίγουρα ένα σημείο στο travelling bucket list σου, αλλά ταυτόχρονα να θυμάσαι ότι υπάρχει και η μη-ρομαντική πλευρά της πόλης. Το Παρίσι πάσχει από προβλήματα μόλυνσης, αρουραίων, φαντασμένων σερβιτόρων και φυσικά πολλούς μα πάρα πολλούς τουρίστες. Συν οι υπερβολικά υψηλές τιμές του και το μέγεθός του.

Εναλλακτική επιλογή; Λυών

Οκ, δεν λέω καλό το Παρίσι, (εξάλλου έχεις πάει αρκετές φορές) αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δεις και κάτι άλλο; Γιατί δεν δοκιμάζεις να πας στη Λυών; Είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, ενώ διατηρεί τα vibes μιας μεγαλούπολης (με λιγότερους τουρίστες), μαγευτικά τοπία και αυθεντική γαστρονομία σε πολύ πιο προσιτές τιμές.

εναλλακτικοί προορισμοί

2.Ζυρίχη

Η Ζυρίχη προσελκύει πληθώρα επισκεπτών κάθε χρόνο, λόγω της υψηλής ποιότητας ζωής και των χαρούμενων ανθρώπων της. Αποτελεί την ιδανική λύση για να ζήσεις, αλλά όχι για ταξίδι. Θεωρείται τόσο ήρεμη πόλη, που την κάνει βαρετή.

Εναλλακτική επιλογή; Λουκέρνη

Η Λουκέρνη προσφέρει πολλές δραστηριότητες, όπως να εξερευνήσεις την μεσαιωνική αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης, να δεις την συλλογή του Picasso, καθώς και να πας να παρακολουθήσεις συναυλίες. Επίσης, μπορείς να εξερευνήσεις τις τριγύρω περιοχές, την διάσημη λίμνη Λουκέρνη, καθώς και τα βουνά Pilatus και Rigi και τα λιβάδια Rütli.

εναλλακτικοί προορισμοί

3.Άμστερνταμ

Αποτελεί το όνειρο πολλών να επισκεφτούν το Άμστερνταμ και όχι αδίκως. Οι βόλτες δίπλα στα κανάλια, τα ποδήλατα, και το χόρτο που είναι νόμιμο, είναι το κίνητρο για να πάει κάποιος στο Άμστερνταμ. Οι καταρρακτώδεις βροχές και η περιοχή με τα κόκκινα φωτάκια είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

Εναλλακτική επιλογή; Groningen

Δεν είναι τυχαίο που το αποκαλούν “Μικρό Άμστερνταμ” καθώς διατηρεί  όλο το μεγαλείο του Άμστερνταμ. Είναι φοιτητούπολη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει νυχτερινή ζωή, είναι φθηνό σε σχέση με το Άμστερνταμ και με πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις ντόπιους.

εναλλακτικοί προορισμοί

10 πραγματα που αγνοουσες για τα αεροπλανα!

4.Πίζα

Τι πιο κλασσικό να έχεις φωτογραφίες με τον πύργο της Πίζας, ενώ τον κρατάς ή τον κλωτσάς; Η Πίζα είναι κλισέ πόλη και όλος ο τουριστικός της χαρακτήρας έχει χτιστεί γύρω από ένα αξιοθέατο και οι τιμές αυξημένες.

Εναλλακτική επιλογή; Λούκα

Μια πανέμορφη πόλη στην Τοσκάνη, την οποία δεν γνωρίζουν πολλοί. Διατηρεί τον παλιό της χαρακτήρα με ελάχιστους τουρίστες και πιο ρομαντική ατμόσφαιρα, καθώς θα συναντήσεις άμαξες με άλογα, παραδοσιακές ιταλικές κατοικίες και ιστορικά χωριά αλλά παραδοσιακή κουζίνα σε άκρως προσιτές τιμές.

εναλλακτικοί προορισμοί

5.Φρανκφούρτη

Η Φρανκφούρτη έχει ανταποκρίσεις με όλη την Ευρώπη και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα. Αλλά όπως λέει και ο βραβευμένος με Nobel, Günter Grass, με το που φύγεις από το αεροδρόμιο, θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι τίποτα άλλο από μια γκρίζα πόλη γεμάτη τσιμέντο.

Εναλλακτική επιλογή; Αμβούργο

Καμία σχέση με το γκρι της Φρανκφούρτης. Το Αμβούργο είναι μια πανέμορφη πόλη στην Β.Γερμανία που προσφέρει πολλές δραστηριότητες από βόλτες στο ποτάμι μέχρι πολυτελή μαγαζιά για ψώνια και τοπικές λιχουδιές. Συχνά παραβλέπεται καθώς το Μόναχο και το Βερολίνο κλέβουν την προσοχή.

εναλλακτικοί προορισμοί

6.Μπριζ

Μια πόλη στο Βέλγιο με πλακόστρωτα στενάκια και δρόμους, αλλά γεμάτη λεωφορεία, κίνηση και τουριστικές παγίδες. Αποτελεί την 2η τουριστική επιλογή στο Βέλγιο, μετά από τις Βρυξέλλες, για αυτό και θα δεις πάντα γεμάτους δρόμους με απίστευτη κίνηση.

Εναλλακτική επιλογή; Γάνδη

Αποτελεί την χρυσή τομή ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο μοντέρνο. Με την μεσαιωνική αρχιτεκτονική αλλά μοντέρνα μαγαζιά για εξόδους, η Γάνδη αποτελεί τον επόμενο ταξιδιωτικό σου έρωτα.

εναλλακτικοί προορισμοί

Αφήσαμε, όμως, τον καλύτερο εναλλακτικό προορισμό για το τέλος: Δουβλίνο!

Εδώ δεν μπορούμε να παραπονεθούμε ιδιαιτέρως. Από την μια υπάρχουν αντιρρήσεις ότι πηγαίνοντας στο Δουβλίνο, δεν θα συναντήσεις την αυθεντική Ιρλανδία και από την άλλη δεν υπάρχει κάτι πιο αυθεντικό στην ιρλανδική παράδοση από το Δουβλίνο. Άμα βρεθείς στο Δουβλίνο, λάτρης της μπύρας ή όχι θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς μια pub. Εξάλλου τριγύρω από την πόλη υπάρχουν όμορφες περιοχές να επισκεφτείς, όπως το Cliffs.

εναλλακτικοί προορισμοί

Πού θα είναι, λοιπόν, το επόμενο ταξίδι σου;

Κρακοβια: ενας θησαυρος που περιμενει να τον ανακαλυψεις

Σχόλια