Οι καλύτερες εφαρμογές για το κινητό σου που μπορούν να σου εξασφαλίσουν την απόλυτη τάξη και ευχαρίστηση

 

Είναι γνωστό πλέον πως στο 2016 το κινητό είναι η προέκταση του χεριού των περισσότερων ανθρώπων. Φωτογραφίες, μηνύματα, τηλέφωνα, social media και ιδιαιτέρως οι εφαρμογές έχουν την τιμητική τους.

Κινητά με εξεζητημένες λειτουργίες λανσάρονται κάθε χρόνο όλο και πιο «φορτωμένα» με νέες εφαρμογές και εργαλεία.

Πριν βιαστείς όμως να κρίνεις, σου έχουμε τις καλύτερες εφαρμογές της αγοράς. Εκτός από διασκέδαση, σου υπόσχονται και τέλος στο χάος των καθημερινών σου δραστηριοτήτων.

Εφαρμογές για καθημερινές ανάγκες:

1.Pocket Expense:

Αυτή η εφαρμογή σου υπόσχεται τον πλήρη έλεγχο της τσέπης σου. Μπορείς να προσθέσεις τα έσοδα σου, το budget σου, τους λογαριασμούς που έχεις κάθε μήνα και απλά να αφαιρείς καθημερινά τα έξοδα σου. Υπολογίζει για εσένα σύνολα εσόδων και εξόδων έτσι ώστε να μην ξεμένεις ποτέ, ειδικά εάν είσαι φοιτητής. Ιδιαίτερα θετικό είναι πως διαθέτει κατηγορίες που μπορείς να επιλέγεις όταν προσθέτεις έσοδα ή έξοδα.

*Ναι, τον προηγούμενο μήνα χάλασα 150€ σε καφέδες..*

 2.Google Calendar:

Ίσως θεωρεί κλασσικό, αλλά κατά τη γνώμη μας το Google Calendar ξεπερνάει οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή για ημερολόγιο. Και αυτό οφείλεται στην δυνατότητα του cloud.

Δεν είναι φανταστικό να μπορείς να έχεις όλα τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις σου σε όλες σου τις συσκευές ταυτόχρονα;

 3.AccuWeather:

Η καλύτερη εφαρμογή που ανακαλύψαμε για τον καιρό. Η ελάχιστη απόκλιση που για την πρόγνωση βροχής ήταν εντυπωσιακή. Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα το να γνωρίζεις τον καιρό πριν βγεις από το σπίτι είναι το ιδανικό.

Έξτρα θετικό ότι μπορείς να δεις το Real Feel δηλαδή την πραγματική θερμοκρασία που νιώθει το σώμα σου.

Τέλος πια οι 10 ζακέτες για να γυρνάμε με κοντομάνικο σπίτι!

Οι εφαρμογες για υγιεινη ζωη

 4.Evernote

Μεταξύ μας το ονομάσαμε ηλεκτρονικό postit. Πραγματικά αυτή είναι δουλειά αυτής της εφαρμογής. Μπορείς να αποθηκεύσεις ότι ιδέα σου έρθει σε όποια μορφή θέλεις.

*Οι todo list είναι οι αγαπημένες μας*

Ωστόσο, η εφαρμογή δεν μένει μόνο σε αυτά. Μπορείς να έχεις τις σημειώσεις σου οπουδήποτε μέσω cloud, να αναζητήσεις ακόμα και σημειώσεις που έχεις γράψει ζωγραφίζοντας αλλά και να μοιραστείς οτιδήποτε θελήσεις με φίλους σου.

 5.Pocket:

Αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να ονομάζεται αλλιώς Save for Later. Ούτως η άλλως αυτό υπόσχεται και στο επίσημο site της.

Ο στόχος είναι να έχεις ένα μέσο που θα μπορείς να αποθηκεύεις οτιδήποτε δεις στο διαδίκτυο και δεν μπορείς να διαβάσεις ή να παρατηρήσεις εκείνη τη στιγμή.

Ναι μπορείς να βάλεις και τα δικά μας άρθρα εκεί.

 6.Εφαρμογή για το ibank της τράπεζας σου:

Τα λόγια είναι περιττά για αυτή την εφαρμογή. Οι περισσότερες τράπεζες διαθέτουν ήδη το σύστημα online συναλλαγών. Είναι αρκετά βολικό να βλέπεις υπόλοιπο, καταθέσεις και συναλλαγές από την οθόνη του υπολογιστή σου.

Ακόμα πιο βολικό είναι όμως να έχεις πρόσβαση στον τραπεζικό σου λογαριασμό από το κινητό σου.man-coffee-cup-pen

Εφαρμογές για τις φωτογραφίες σου

 1.VSCO:

Το προσωπικά αγαπημένο μου και ίσως η μοναδική εφαρμογή που δεν θα διέγραφα ποτέ!

Η συγκεκριμένη εφαρμογή λοιπόν, σου προσφέρει πληθώρα φίλτρων για να εφαρμόσεις στις αγαπημένες σου φωτογραφίες δωρεάν. Ταυτόχρονα μπορείς να πειράξεις χειροκίνητα φωτεινότητα, κοντράστ και άλλες πολλές λειτουργίες.

Εάν θελήσεις να επενδύσεις λίγο παραπάνω, και χρησιμοποιείς λίγο πιο επαγγελματικά την εφαρμογή, μπορείς να αγοράσεις και επιπλέον φίλτρα.

 2.Snapseed:

Ακόμα μία εφαρμογή με την δυνατότητα επεξεργασίας της κάθε λεπτομέρειας στις φωτογραφίες σου. Δεν φημίζεται για τα φίλτρα της αλλά σου δίνει αρκετές επιλογές.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως μπορείς να δημιουργήσεις logo και κείμενα μέσω πληθώρας επιλογών.

Για αυτούς που αγαπάνε την τελειότητα προσφέρει επίσης και την δυνατότητα retouch.

 3.PicsArt

Σε αυτήν την εφαρμογή εκτός των κλασσικών λειτουργιών έχουμε να κάνουμε με effects. Μπορείς να τροποποιήσεις την φωτογραφία σου έτσι ώστε να φαίνεται ότι είναι ζωγραφισμένη στο χέρι ή με ένα εφέ που είναι cartoon, καθώς και άλλα πολλά.

Τα περισσότερα σου προσφέρονται δωρεάν αλλά έχει και αρκετές επιπλέον επιλογές στο store της εφαρμογής.

Επιπλέον θετικό πως έχει την δυνατότητα να κάνεις κολάζ και να ενώσεις φωτογραφίες σου για ένα μαγευτικό αποτέλεσμα.

 4.Boomerang:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με gifs και όχι με φωτογραφίες αλλά δεν μπορούσαμε να μην την αναφέρουμε. 

Είναι από τις αγαπημένες μας εφαρμογές αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχεις έτοιμο το δικό σου gif. Το μόνο που έχεις να κάνει είναι διαλέξεις το κινούμενο θέμα που σου αρέσει και να το φωτογραφίσεις.

Η εφαρμογή ουσιαστικά τραβάει συνεχόμενα καρέ φωτογραφιών και τα ενώνει σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα μόνο για σένα. pexels-photo-58625

Εφαρμογές για την μετακίνηση σου

 1.Google Maps

 Άλλη μία εφαρμογή της google, αλλά ακόμα μία εφαρμογή που σου υπόσχεται πολλά.

Εκτός των κλασσικών ιδιοτήτων του χάρτη και της πλοήγησης μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο που θες να μετακινηθείς προς και από το σημείο που έχεις επιλέξει.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που επιλέξεις να μετακινηθείς με ΜΜΜ θα δεις όλες τις πιθανές προτάσεις των μέσων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το πόσο χρόνο χρειάζεσαι.

 2.Taxibeat

Ίσως και η καλύτερη εφαρμογή που μπορείς να έχεις για την μετακίνηση στο κινητό σου.

Έχεις αργήσεις στη δουλειά/σχολή/βόλτα;

Ε μην ανησυχείς. Με το taxibeat μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να έχεις ένα ταξί στην πόρτα σου.

Ακόμα καλύτερο είναι πως μπορείς εσύ να επιλέξεις τον οδηγό καθώς και να έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες όπως τι αμάξι έχει, τι γλώσσες μιλάει κλπ.

Εάν βάλεις και τον προορισμό σου θα μπορέσεις να έχεις και μία εικόνα το πόσο θα πληρώσεις.

 3.Waze

Η παραπάνω εφαρμογή είναι ιδανική για οδηγούς. Σου προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την κίνηση που υπάρχει στους δρόμους, αν υπάρχει κάπου ατύχημα κλπ.

Το καλύτερο είναι πως οι πληροφορίες προέρχονται από οδηγούς σαν εσένα. Για αυτό απλά οδηγώντας με την εφαρμογή ανοιχτή μπορείς να προσφέρεις και εσύ αρκετές πληροφορίες.

Ωστόσο δεν μένει στα παραπάνω, μπορείς να υπολογίσεις εκτιμώμενο χρόνο άφιξης, να βρεις το κοντινότερο και φθηνότερο πρατήριο βενζίνης και πληροφορίες για κοντινές επιχειρήσεις.

Η εφαρμογή επιπλέον κρατάει τους αγαπημένους προορισμούς με βάση ποιους επισκέπτεσαι συχνότερα.

20 + 2 εφαρμογες βιβλιων για τους φανατικους αναγνωστες

Έξτρα «δώρο» για τα κορίτσια της παρέας:

Period Calendar:

Ο τίτλος προφανώς τα λέει όλα. Αφορά τις γυναίκες φίλες μας –αν και έχουμε ακούσει ότι υπάρχει και σε αντρικά κινητά?!-.

Πρόκειται για εφαρμογή που υπολογίζει τον κύκλο σου. Η μόνη δυσκολία που ίσως αντιμετωπίσεις είναι την πρώτη φορά που θα ρυθμίσεις την εφαρμογή. Θα σου ζητηθούν πληροφορίες για την διάρκεια του κύκλου σου, πότε περίπου έχεις ωορρηξία και αν έχεις σταθερό κύκλο.

Από εκεί και πέρα η εφαρμογή αναλαμβάνει δράση και σε ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τα παραπάνω.

Επιπλέον μπορείς να προσθέτεις επιπλέον σημειώσεις στο ημερολόγιο της εφαρμογής. Σου δίνει την δυνατότητα να διαλέξεις μετά συμπτωμάτων και διαθέσεων για την κάθε μέρα αλλά και για το αν ήρθες σε επαφή.woman-hand-desk-office

Σχόλια