Τα καλύτερα σημεία της πόλης, στα οποία θα νιώσεις πως ταξιδεύεις στο χρόνο και βρίσκεσαι στην παλιά Αθήνα!

Είναι Κυριακή πρωί, ξυπνάς και ο λαμπερός ήλιος που λούζει την χώρα μας, αν όχι όλους, τους περισσότερους μήνες του χρόνου, σε κάνει να θες να βγεις από το σπίτι, να κάνεις μια βόλτα, να πας για ένα καφέ.

Από την άλλη βέβαια σκέφτεσαι, που να μπλέξεις στην κίνηση ή να περιμένεις τα ΜΜΜ, αφού εάν θελήσεις να ξεφύγεις από τον συνωστισμό της Αθήνας, θα πρέπει να πας το λιγότερο μέχρι την Βουλιαγμένη και για αυτό χρειάζεσαι ή λεφτά για βενζίνη ή τουλάχιστον μία ώρα στο λεωφορείο.

Ετοιμάσου λοιπόν να δεις πλακόστρωτα δρομάκια, μαρμάρινα πεζούλια για ώρες συζήτησης, εντυπωσιακές γωνίες για να δώσεις ,το πρώτο ή και μη, ραντεβού και την απέραντη θέα όλης της πόλης μπροστά στα πόδια σου.

Και ναι όλα τα παραπάνω υπάρχουν όσο παράξενο και αν σου φαίνεται και σε ταξιδεύουν στην παλιά Αθήνα.

Πλάκα

plaka
Το πρώτο μέρος που περιμένεις, και αξίζει, να δεις κόσμο να τραβάει συνεχώς φωτογραφίες. Και αυτό γιατί τα γραφικά της σοκάκια, τα νεοκλασικά κτήρια, τα πολύχρωμα λουλούδια και οι αναρριχώμενες βοκαμβίλιες καθώς και τα πολύχρωμα σπίτια που είναι λες και έχουν βγει από ταινία του 60 δίνοντας ένα άρωμα της παλιάς Αθήνας, είναι λίγα από αυτά που θα δεις σε αυτήν την περιοχή και θα σε κάνουν να θες να πας ξανά και ξανά.

Ποδήλατο στην Αθήνα: Μάθε πώς μπορείς να το νοικιάσεις

Αναφιώτικα

anafiotika

Αυτή η περιοχή θα σου θυμίσει κάτι από Κυκλάδες και όχι άδικα. Μπλε παράθυρα, λευκά σπίτια, χρωματιστά φυτά και διάσπαρτες γάτες στους δρόμους να κάθονται σε κάποιο από τα πεζουλάκια που σου δίνουν απεριόριστη θέα στον Λυκαβηττό και στην Ακρόπολη. Μια γειτονιά καλά κρυμμένη στους πρόποδες της Ακρόπολης σου υπόσχεται πως θα σε ταξιδέψει σε νησιά του Αιγαίου χωρίς να φύγεις από την Αθήνα.

Λυκαβηττός

view-likavittos

Αν και είναι από τα μέρη που είναι κυρίως γνωστό για ζευγαράκια είναι από τα αγαπημένα μας γιατί, ειδικά το βράδυ, έχεις απεριόριστη θέα σε όλη την Αθήνα. Ιδανικός προορισμός για χαλαρή βόλτα και χαλάρωση, ακόμη και μόνος. Θα πετύχεις τουλάχιστον μια παρέα με φαγητό από τα McDonalds και μουσική, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα.

Το Μετς

Οδός Αρδηττού. Μετς - Ν. Ζαχαριουδάκης, facebook.com/nzachar.photography

Οδός Αρδηττού. Μετς – Ν. Ζαχαριουδάκης, facebook.com/nzachar.photography

Χρωματιστά Νεοκλασικά, θέα στην ακρόπολη και μικρά δρομάκια που δεν θυμίζουν με τίποτα Αθήνα. Θα σου θυμίσει κάτι από τη σειρά «Εμείς και Εμείς», αφού μαζί με αρκετές άλλες σειρές και ταινίες, τα στενά του φιλοξένησαν πολλά από τα γυρίσματα τους. Θα σε μεταφέρει στην παλιά Αθήνα του 70 και όχι άδικα. Στους πεζόδρομους που ξεπροβάλλουν πίσω από πολυσύχναστους δρόμους θα βρεις παραδοσιακά παγκάκια να φωτίζονται από παλιές στρογγυλές λάμπες.

Μέτς: «Η Μονμάρτη της Αθήνας»

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αεροπαγίτου

dionysiou-areopagitou-street

Έχεις όρεξη για χαλαρή βόλτα και περπάτημα; Τότε αυτός ο πεζόδρομος είναι ο ιδανικός για σένα. Ξεκινάει από το ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός και φτάνει μέχρι το Θησείο. Στην διαδρομή αυτή θα βρεις από ήρεμες καφετέριες μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης και τα σκαλάκια που ανηφορίζουν προς το Ηρώδειο. Παράλληλα, θα σου κάνουν συντροφιά οι πλανόδιοι μουσικοί που τραγουδούν ή παίζουν κιθάρα κάθε απόγευμα και δίνουν ένα τόνο ξενοιασιάς στην πολύβουη Αθήνα.

Ο λόφος του Αρείου Πάγου ή αλλιώς τα γνωστά «Βραχάκια»

vraxakia-view

 

Ίσως είναι η Ακρόπολη και το μνημείο του Παρθενώνα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ίσως ότι έχεις απεριόριστη θέα στην Αθήνα, ίσως ακόμα και ότι σε μεταφέρει στην παλιά Αθήνα αφού ο χώρος περιφερειακά του λόφου του Αρείου Πάγου δεν θυμίζει με τίποτα το κέντρο της πόλης, αυτό το μέρος είναι από τα πιο πολυσυζητημένα της Αθήνας.

Ο λόφος αυτός έχει φιλοξενήσει πολλά ραντεβού και ζευγαράκια αλλά και παρέες με μπύρες και κιθάρες. Παρ ’όλα αυτά, το ηλιοβασίλεμα είναι αυτό που τραβάει τα βλέμματα, αφού ίσως σε κάνει να πιστέψεις για λίγο πως βρίσκεσαι Σαντορίνη.

5+1 μέρη στην Αθήνα κατάλληλα για διάβασμα!

Σχόλια