6 ταινίες τρόμου που ποτέ δεν περίμενες να τελειώσουν… έτσι!

Επιμέλεια: Αλίσια Φόη

Οι  περισσότερες  ταινίες τρόμου μας εντυπωσιάζουν με τις ανατριχιαστικές σκηνές τους. Και τους εφιάλτες που δημιουργούν μετά. Όμως κάποιες από αυτές ξεφεύγουν απ’τα βασικά στοιχεία ενός θρίλερ και πάνε ένα βήμα μπροστά, με το πλούσιο σενάριο και το απρόβλεπτο τέλος.

*Προσοχή, ακολουθούν σπόιλερς*

6. Sawταινίες τρόμου

Δύο άντρες ξυπνούν σε ένα βρώμικο μπάνιο, αλυσοδεμένοι, με ένα πτώμα ανάμεσα τους και μία κασέτα. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι ο Jigsaw, ένας σαδιστής δολοφόνος, τους έχει αιχμαλωτίσει και πρέπει να λύσουν τα παζλ του για να επιβιώσουν.

Τέλος:  Το πτώμα στη μέση του μπάνιου σηκώνεται και ανακαλύπτουν πως είναι ο ίδιος ο Jigsaw που στην πραγματικότητα είναι ασθενής του ενός.

5. Scream

ταινίες τρόμου

Η Sidney γίνεται στόχος ενός ψυχοπαθή δολοφόνου με κουκούλα, ο οποίος προσπαθεί να σκοτώσει με κάθε τρόπο αυτήν και την παρέα της.

Τέλος: Ο δολοφόνος με την κουκούλα δεν είναι ένας, αλλά δύο άντρες. Το αγόρι της και ένας συμμαθητής της.

4. The Orphanageταινίες τρόμου

Η Laura αγοράζει το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε και το μετατρέπει σε σπίτι για άρρωστα παιδιά. Μια μέρα ο γιος της εξαφανίζεται και καθώς είχε προβλήματα υγείας, ήταν πολύ επικίνδυνο να μένει χωρίς φροντίδα. Η Laura πιστεύει πως υπάρχουν πνεύματα που τη βοηθούν να βρει το γιο της.

Τέλος: Η Laura ανακαλύπτει ότι το παιδί της είναι νεκρό. Την πρώτη νύχτα που ξεκίνησε να τον ψάχνει, μετακίνησε κάποιους σωλήνες στον τοίχο με αποτέλεσμα να τον παγιδέψει πίσω από αυτούς.

3. The Shining

ταινίες τρόμου

Ο Τζακ είναι συγγραφέας και αλκοολικός στην απεξάρτηση. Τον χειμώνα δέχεται μια δουλειά σε ένα ξενοδοχείο καθώς αυτό θα του έδινε χρόνο και ηρεμία να τελειώσει το βιβλίο του. Πάει εκεί με τη γυναίκα του και το γιο του, ο οποίος έχει την ικανότητα να βλέπει τους νεκρούς. Ο Τζακ σύντομα αρχίζει να έχει παραισθήσεις και σιγά-σιγά χάνει το μυαλό του αποκτώντας δολοφονικές τάσεις.

Τέλος: Στην τελευταία σκηνή βλέπουμε στον τοίχο του ξενοδοχείου μια παλιά φωτογραφία απ’το 1921 που δείχνει τον Τζακ στο ξενοδοχείο ανάμεσα στο πλήθος. Σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, όπως ότι κάποιος του είπε πως “πάντα ήταν ο θυρωρός αυτού του ξενοδοχείου”, δημιουργείται η απορία αν ο Τζακ είναι η μετεμψύχωση του ίδιου του του εαυτού.

2. The Cabinet of Dr. Caligari

ταινίες τρόμου

Ο Francis και ο φίλος του Alan επισκέπτονται έναν υπνωτιστή που συνεργάζεται με έναν υπνοβάτη, τον Cesare. Όταν ξυπνάει απ’την ύπνωση ο Άλαν ρωτάει τον Cesare γα το μέλλον του και αυτός του αποκαλύπτει πως θα πεθάνει. Την επόμενη μέρα όντως πεθαίνει και ο Francis υποπτεύεται πως ο Dr Caligari χρησιμοποιεί  τον υπνοβάτη για να διαπράξει φόνους. Η αστυνομία όμως δεν τον πιστεύει.

Τέλος: Ο Francis ανακαλύπτει πως είναι εσώκλειστος σε ψυχιατρείο και ο Dr Caligari είναι ο  υπεύθυνος της κλινικής.

1. Orphan

orphan

Μετά το θάνατο του αγέννητου παιδιού τους η Kate και ο John αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι. Την προσοχή τους τραβάει αμέσως η Esther. Όμως, απ’τη μέρα που μπήκε στην οικογένεια άρχισαν να συμβαίνουν παράξενα γεγονότα.

Τέλος: Η οικογένεια ανακαλύπτει πως η Esther δεν είναι παιδί αλλά μια επικίνδυνη 33χρονη γυναίκα που πάσχει από μια αρρώστια που εμποδίζει την ανάπτυξη του σώματος.

Πηγή

Σχόλια