Το Frapress.gr πήγε για 5×5… ”Δάκρυσαν και οι πέτρες”!

Κυρίες και κύριοι… το Frapress.gr έπαιξε μπάλα!

Ξυπνάει ο Αντώνης ένα απόγευμα και ανεβάζει στη Συντακτική ομάδα post.

”Κυρίες και κύριοι, η στιγμή που όλοι περιμένατε έφτασε!”

και λέω από μέσα μου… Τι έγινε ρε Μ@λ@κες, έπεσε ο Ολυμπιακός στη Γ’ εθνική;

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Με αυτά και με αυτά, συνεχίζοντας την ανάγνωση προς τα κάτω διαβάζω πως οι αρσενικοί αρθρογράφοι θα μαζευτούμε για μπαλίτσα αναμεταξύ μας. 5×5 ντε… You know!

Ξεκινάμε που λέτε λοιπόν παιδιά να συνεννοούμαστε κατ’ ευθείαν από εκείνο το βράδυ της ανακοίνωσης και να δηλώνουμε μέρες προτίμησης, ώρες, περιοχές κτλ. Να μην τα πολυλογούμε 4 χρόνια αργότερα καταφέραμε και μαζευτήκαμε! Και μπορεί το γήπεδο  να φάνταζε πολύ μικρό για να φιλοξενήσει το αστείρευτο ποδοσφαιρικό μας ταλέντο, παρόλα αυτά αποδείχθηκε ”άπειρο”!

PRE-GAME:

Οι 2 ομάδες αποδείχθηκαν τυπικότατες σε ότι αφορά την προσέλευση τους στο γήπεδο, καταφτάνοντας τουλάχιστον 3 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Και ενώ το σύνθημα για την καθιερωμένη προθέρμανση των 2 πλευρών είχε δοθεί από τον ίδιο τον Αντώνη, εν τέλει, πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν την τελευταία στιγμή πως ξέχασαν το πορτοφόλι τους στα αυτοκίνητα, τους έπιασε κόψιμο και μια απίστευτη επιθυμία να θυμηθούν στο τηλέφωνο τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Frapress.gr

Μίμης, Στάθης (Ζidane), o Πολέμαρχος, Αντώνης και Στέφανος στο ολιγοδευτερόλεπτο ζέσταμα τους… Φωτογραφία: Βασίλης Ζάκκας

Τελικά ο προγραμματισμένος  για τις 21:30 αγώνας ξεκίνησε με ελάχιστη καθυστέρηση 22 λεπτών ( ούτε στην Αegean) αφού οι 2 αρχηγοί των ομάδων Πολέμαρχος και Δ.Κούλαλης έδωσαν σκληρές μάχες διαπραγμάτευσης, για το ποιος θα πάρει στο ρόστερ του (για την ακρίβεια ποιος θα δώσει στο ρόστερ που άλλου) τον Co Founder του Frapress.gr ( Youth Cultural Community) Αντώνη Mαντζαβίνο.

Οι 2 συνθέσεις  σχηματίστηκαν και είχαν ως εξης:

Mπουρμπουλήθρες

1) Xρηστος Ρούκος (αρθρογράφος). Δεξιοπόδαρος (που βάζει αυτογκόλ και με το αριστερό) επιθετικογενής ποδοσφαιριστής, πολιτογραφημένος Αεκτζής, που παρ’ όλα αυτά δίνει συγχαρητήρια στις επιτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.
2) Μαντζαβίνος Αντώνης (Co Founder του Frapress.gr /Youth Cultural Community). Πρώην αθλητής στίβου και ποδηλάτης, γνωρίζει πως η μπάλα είναι στρογγυλή όπως και οι Μπουρμπουλήθρες του.
3) Κούλαλης Δημήτρης (αρθρογράφος). Αμυντικογενής ποδοσφαιριστής που κόβει το μάτι του από μπάλα (για αυτό δεν ήθελε και τον Αντώνη). Ήρεμη δύναμη και με άποψη. Τον ελεύθερο του χρόνο, του αρέσει να τον περνάει πίνοντας λευκό κρασί σε τζακούζια της Βουδαπέστης.
4) Παπαθεοχάρης Δημήτρης (αρθρογράφος). Μέσος, με ειδικότητα στις ακριβείς πάσες  και τις γρήγορες επιστροφές. Ήσυχο και ταπεινό προφιλ ποδοσφαιριστή. Παναθηναϊκός και ”Καλό παιδί” πάνω από όλα!
5) Αντιμάντο Στέφανος (Instagram Specialist). Πρώην μοντέλο, πρώην υπεύθυνος social media του Frapress, πρώην ποδοσφαιριστής και σίγουρα πρώην σου (αν είσαι αναγνώστρια και ομορφούλα).

Drink Team

1) Χριστόπουλος Ιάσονας (αναγνώστης). Τυρογαλάς (βλ Α.Ε.Λάρισας) όσο δεν πάει, με έφεση στις γρήγορες επιστροφές, αντοχή και καλή τεχνική κατάρτιση. Θα τον βρείτε να αγωνίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σε νυχτερινά club των Β.Προαστίων.
2) Μίμης Παπαθανασίου/Πολέμαρχος JR (αναγνώστης). Μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο στην πιο τρυφερή ηλικία (μόλις 32 χρονών). Του αρέσει να αλωνίζει τον αγωνιστικό χώρο και είναι ευγενέστατος! Πάντα όταν δώσει μια λάθος πάσα ζητάει συγγνώμη (50 φορές μ.ο ανά αγώνα).
3) Ο Πολέμαρχος (αρθρογράφος). Αποτελεί το ακρογωνιαίο Όρος της ομάδας των Drink Team. Πρόκειται για 2 ποδοσφαιριστές σε έναν (και τεχνικά αλλά και σωματικά) ενώ αξίζει να σημειωθεί πως λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια σε πάσες τελειώματα και επιστροφές (κάθε του βήμα στις επιστροφές στην άμυνα είναι για την ακρίβεια 3 χιλιοστά).
4) Στάθης Αγγελάκος (Event Manager). Πολύ καλός στο Box to box (συγκεκριμένα πίνει 2 box Heineken στην καθισιά του), στα ριμπάουντ κάτω από την ρακέτα και στο pick n roll… Καταναλώνει  17ο lt μπύρας/100km και γενικότερα είναι της νοοτροπίας πως ότι δεν ”λύνεται-πίνεται”…
5) Μαριάκος (αναγνώστης). 14χρονών και νυν ποδοσφαιριστής πολύ μεγάλης ελληνικής ακαδημίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε και εγώ πλέον παίζω μπάλα. Τα υπόλοιπα από τις ρεπόρτερ του αγώνα Κατερίνα Αδαμοπούλου και Εύα Μπεσλεμέ.

Frapress.gr

Φωτογραφία: Βασίλης Ζάκκας

-Ρουκαρα είσαι τεράστιος, θες να κάτσεις λίγο τέρμα;              – Δεν σφάξανε Αντώνη!

Έυα Μπεσλεμέ (Πετσetta.gr)

”Αρχικά η πενταμελής ομάδα ξεκίνησε με τους : Αντώνη Ματζαβίνο, Στέφανο Αντιμάντο, Δημήτρη Παπαθεοχάρη, Δημήτρης Κούλαλη και Χρήστο Ρούκο. Ο τελευταίος αποτέλεσε παίκτη μπαλαντέρ, φέρνοντας γκίνια με όποια πλευρά βρισκόταν. Σε πρώτη φάση, ως τερματοφύλακας της Μπουρμπουλήθρας (έφαγε τρία γκολ και αντικαταστήθηκε από τον Δημήτρη Κούλαλη) και εν συνέχεια ως μεσοεπιθετικός της Drink Team όταν και ανταλλάχθηκε με τον Μάριο (ο οποίος αποτέλεσε και το πιο δυνατό χαρτί της ομάδας μας). Από κει και πέρα οι Μπουρμπουλήθρες σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι δεν παρέδωσαν και μαθήματα ποδοσφαίρου όμως πέτυχαν μια άκρως επαγγελματική νίκη καθώς έδειξαν συνοχή και πειθαρχία σε επίθεση και άμυνα!Όσον αφορά τους παίκτες μεμονωμένα έχουμε και λέμε:
Ο Αντώνης βρισκόταν από νωρίς σε εγρήγορση τρώγοντας παστέλι και σοκοφρέτα για ενέργεια. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όργωσε το γρασίδι, τόσο σκοράροντας όσο και εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες του. 9
Ο Στέφανος
, αποτέλεσε την ήρεμη δύναμη του παιχνιδιού, ξαφνιάζοντας τον αντίπαλο προς όφελος του.
Ο ίδιος σκόραρε αλλά έδωσε και πολύτιμες πάσες στου συμπαίκτες του. 9
Ο Μάριος, είναι ένας πιτσιρικάς 14 χρονών που έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους υπόλοιπους, αποδεικνύοντας ότι το ποδοσφαιρικό του μέλλον είναι μάλλον λαμπρό. 10
Ο Δημήτρης Κούλαλης, είχε δυναμική παρουσία τόσο στο τέρμα όσο και στο γρασίδι. Απέκρουσε πολλές φάσεις της αντίπαλης ομάδας, ενώ συνέχισε να παίζει ακλόνητος, παρά τον τραυματισμό του. 9
Τέλος, ο Δημήτρης Παπαθεοχάρης, είχε επίσης μία δυναμική παρουσία στο παιχνίδι, συνδυάζοντας τέρμα και άμυνα. 9

Frapress.gr

Εδώ πέρα βλέπουμε καθαρά τον Μίμη να τραβάει από τα χέρια τον Στέφανο. Ενα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε, αφού στην φάση δεν βρίσκεται κανείς παίκτης του Ολυμπιακού… Ο Ιάσονας μπλόκαρε! Φωτογραφία: Βασίλης Ζάκκας

Αν και η ομάδα είναι στη σύσταση της καινούρια, η αγωνιστική ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τις Μπουρμπουλήθρες και έπεται συνέχεια. Σύνθημα μας; Μπουρμπουλήθρες ολέ-ολέ-ολέ. (Παρακαλούνται οι φίλαθλοι της ομάδας και λοιποί να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πρωτότυπες ιδέες).”

 Kατερίνα Αδαμοπούλου (Τα Σπόρ του Νοτιά)

”Τα αμπάλια του Frapress.gr έδωσαν ραντεβού κάπου στη Κηφισιά, προκειμένου να βιάσουν το άθλημα για ακόμα μια φορά. Εμείς βρεθήκαμε στο γήπεδο (λες και μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά) και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά το υπερθέαμα που είδαν τα ματάκια μας!

Η είσοδος των 2 ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, συνοδεύτηκε από τις επευφημίες του παθιασμένου- χωρίς καδρόνια και φωτοβολίδες αλλά με μπύρες -κοινού.  Έπειτα από ένα γρήγορο ζέσταμα (10 δευτερολέπτων, διότι είναι και αθλητές του καναπέ), οι 2 αρχηγοί -ο δικός μας Πολέμαρχος και ο Δημήτριος Κούλαλης των “Μπουρμπουλήθρων”– έδωσαν τα χέρια στο κέντρο του γηπέδου  και την υπόσχεση για ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις. Και πράγματι συγκινηθήκαμε. Έκλαψε το ποδόσφαιρο…

Οι “Drinkers”  με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, αιφνιδίασαν τους αντιπάλους και τον τερματοφύλακα Χρήστο Ρούκο, σκοράροντας από τα αποδυτήρια. Η μεσαία γραμμή της ομάδας μας έκαμψε γρήγορα την αντίσταση των “Μπουρμπουλήθρων”. Η συντριπτική κατοχή της μπάλας (52-48) σε συνδυασμό με τις εμπνεύσεις του αυριανού ηγέτη μας Μάριου, έφεραν την ομάδα μας  να προηγείται με διαφορά 4 τερμάτων και τους αντιπάλους στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.

Frapress.gr

Φωτογραφία: Εύα Μπεσλεμέ

Η κίνηση ματ που άλλαξε την ροή του αγώνα  εις βάρος μας, ήταν αναμφισβήτητα το κόλπο Γκρόσο που εμπνεύστηκε ο παίχτης-αρχηγός και προπονητής μας Πολέμαρχος, να κλέψει τον Χρήστο Ρούκο από τον πάγκο των αντιπάλων και σε αντάλλαγμα να τους χαρίσει τον Μάριο. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που στο τέλος του παιχνιδιού, τα 7 ευρώ της συμμετοχής του Πολέμαρχου τα κέρασε ο Αντώνης…

Όλα τα άλλα είναι ιστορία. Οι Drinkers έδειξαν πολλά καλά στοιχεία (έπαιξαν με την φωτιά, ήπιαν πολύ νερό, έβγαιναν αέρα στην επίθεση και στο τέλος έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους) στον αγωνιστικό χώρο και είναι δεδομένο πως σε έναν μήνα θα είναι έτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή στην ρεβάνς.

Frapress.gr

Φωτογραφία: Εύα Μπεσλεμέ

Ο πολέμαρχος κάθε που γύριζε (από την επίθεση στην άμυνα) το πανηγύριζε… Λόγω του ότι τα πήγε καλά στην επίθεση θα του βάλω ένα 6 (και πολύ του είναι…).
Ο Ιάσωνας Χριστόπουλος για να τρέχει σε Μαραθώνιο είναι πολύ καλός 7
Ο Μίμης Παπαθανασίου ήταν ο πιο κινητικός μας παίχτης αν και μας τα χάλασε πολλές φορές σε τελικές πάσες που ναι μεν δεν έγιναν γκολ για την ομάδα μας, έγιναν όμως γκολ στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. 9
Ο Στάθης Αγγελάκος πολύ καλός στο τέρμα  (έπαιξε και μέσα;;;) 7
O Χρήστος Ρούκος επέδειξε ευγενή άμιλλα και ήθος. Του βάζω 5 για την εμφάνιση +2 για τα δυο αυτογκόλ που πέτυχε, +2 που μας έκανε και γελάσαμε = 9

Frapress.gr

Φωτογραφία: Εύα Μπεσλεμέ

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Και αφού οι κάργιες παραπάνω έθαψαν τα πάντα στο πέρασμα τους και έβγαλαν στην κυριολεξία γούστα… για την ιστορία να σας πούμε πως το τελικό αποτέλεσμα ήταν
Μπουρμπουλήθρες 20
Drink Team 17 
(άσχετα που όταν ζήτησα από τον κάθε παίχτη χωριστά να μου δηλώσει πόσα τέρματα έβαλε το σκορ έφτασε σε διαστάσεις ΝΒΑ  116-112). Ακολουθούν οι αντικειμενικές βαθμολογίες (σε παρένθεση τα γκολ) έτσι όπως τα ψήφισαν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ( τα αγόρια), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κόπηκαν 4 εισιτήρια (με Αμκα κανονικά, έχουμε φακελώσει και τους 4 οπαδούς)!

Μπουρμπουλήθρες
1) Κούλαλης 7 (-)
2) Μαντζαβίνος 8 ( 7)
3) Μαριάκος 10 (4)
4) Παπαθεοχάρης 7 (2)
5) Αντιμάντο 8 (5)

Drink Team 
1) Χριστόπουλος 8 (3)
2) Παπαθανασίου 8 (6)
3) Πολέμαρχος 8 (5)
4) Ρούκος 6 (2+2 αυτογκολ)
5) Αγγελάκος 7 (1)

Frapress.gr

Φωτογραφία: Βασίλης Ζάκκας

Από το τόπο του εγκλήματος, για το Frapress.gr … ο Πολέμαρχος!

_VZK0039

Σχόλια