#1

Φροντίστε να κοιμάστε καλά [όσο και να την κράζουμε τη μαμά στο τηλέφωνο, έχει δίκιο…]. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα ξενύχτια ειδικά τη νύχτα πριν την εξέταση.

#2

Ο καλός φωτισμός μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σας. Το γενικό φως του δωματίου ίσως να μην είναι αρκετό – δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λάμπα δαπέδου ή γραφείου που να ρίχνει το φως απευθείας σε αυτό που μελετάτε.

#3

Πολύ σημαντικά είναι τα διαλείμματα ανάμεσα στο διάβασμα. Περίπου 50-90 λεπτά ξεκούρασης βοηθούν το μυαλό να ξεκουραστεί ώστε να συνεχίσει πιο συγκεντρωμένο και να απορροφήσει το μέγιστο των πληροφοριών.

#4

Ξεκινήστε το διάβασμα νωρίς και προγραμματίστε τη μέρα σας από την αρχή της. Χρησιμοποιήστε ημερολόγιο για να καταγράφετε όσα προγραμματίζετε.

#5

Χρησιμοποιήστε χρώματα και post-it ώστε να ταξινομούνται οι πληροφορίες και να αποθηκεύονται ευκολότερα στη μνήμη.

#6

Να τρώτε καλά [α ρε ελληνίδα μάνα…] για να τροφοδοτείται ο εγκέφαλος. Μήλα και καρύδια είναι ιδανικά για τη συγκέντρωση, την επαγρύπνηση και τη συγκράτηση πολλών πληροφοριών.

#7

Προσπαθήστε να μένετε συγκεντρωμένοι και να μην αποσπάστε. Οπωσδήποτε κλείστε την τηλεόραση και απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις στο κινητό σας!

#8

Για σένα νοιάξου και γυμνάσου! Κάντε διαλείμματα για να γυμναστείτε. Θα αποβάλετε το άγχος γεμίζοντας ενέργεια και θα νιώσετε σαφώς ανανεωμένοι.

image1-530x397

#9

Ακούστε μουσική! Είναι δοκιμασμένη μέθοδος ως προς την παραγωγικότητα πολλών, αρκεί να κρατάτε χαμηλά την ένταση και να μην αρχίσετε να τραγουδάτε!

#10

Με το που βγείτε από την αίθουσα των εξετάσεων, τεντωθείτε και πάρτε τους δρόμους… Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την προσπάθεια που κάνατε! [χωρίς υπερβολές, χαλαρά… για όσο η εξεταστική είναι σε εξέλιξη!]

 

 

 

Σχόλια