Καλοκαίρι και διακοπές στην Ιθάκη

Μήπως είσαι : Εργαζόμενος (τυχερέ!!!) που με αγωνία αναζητάς καινούργια μέρη για να σπαταλήσεις τον μισθό σου( θαύμα!!!) ;
Φοτητής που έκαψες τα εναπομείναντα εγκεφαλικά σου κύτταρα στην εξεταστική ;
Ερωτοχτυπημένος που θέλεις να απομονωθείς με το ετερόν σου ήμισυ, για να χαρείτε τον ερωτά σας μακρυά από αδιάκριτα βλέμματα και κακόβουλα σχόλια ;
Παντρεμένος που θέλεις απεγνωσμένα να γλυτώσεις από την πεθερά σου;
Ακοινώνητος, που οι δημόσιες σχέσεις είναι το αδύνατο σημείο σου;

Εεε μην αναλώνεσαι ψάχνοντας το ιδανικό μέρος χιλιόμετρα μακριά όταν βρίσκεται δίπλα σου!

Η Ιθάκη με πρωτεύουσα της το Βαθύ, ανήκει στα Επτάνησα και βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλλονιάς. Ενω οι μόνιμοι κατοικοί της δεν ξεπερνούν τις 3000.

Ιδαίτερο χαρακτηριστικό του νησιού είναι πως μπορείς να το εξευρενήσεις όλο καθώς δεν είναι πολύ μεγάλο, όμως για να γίνει αυτό απαιτείται σκάφος ˙αφού πολλές παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης, όπως και η γνωστή παραλία Γιδάκι, αν πάλι είσαι πολύ fit ή τον/την παριστάνεις, μπορείς να κάνεις πεζοπορία για μισή ώρα για να φτάσεις.

Γιδάκιγιδακι

Άλλες εξίσου ωραίες παραλίες είναι το Φιλιατρό, που ενδείδεται για θαλάσσια σπορ. Επίσης υπάρχει το Σαρακήνικο και η αμμουδερή παραλία της Λούτσας– απο τις ελάχιστες παραλίες στο νήσι που είναι αμμώδης. Βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού στο Βαθύ κάτω απο τα Ενετικά κανόνια. Μια ακόμα υπέροχη παραλία είναι αυτή του Άσπρου Γιαλού που προσεγγίζεται απο ένα μονοπάτι μέσα απο στον παραδοσιακό οικισμό του Αγ. Ιωάννη- όπου βρίσκεται και η “ελιά του Οδυσσέα”.

 Σαρακήνικοsarakiniko-10

 Το μονοπάτι που οδηγεί στον Άσπρο Γιαλό Ag_Ioannis_3Οκ θα συμφωνήσω απόλυτα είναι καλοκαίρι και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να λιάζεσαι στις παραλίες μέχρι να αποκτήσεις το υπέροχο κόκκινο χρώμα , που βλέπεις και φθονείς στους Βορειοευρωπαϊους!Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι της κουλτούρας˙ θα πρέπει να βρεις την δύναμη να σηκωθείς από την ξαπλώστρα σου και να επισκεφτείς ένα από τα μουσεία του νησιού( Ναυτικό- Λαογραφικό, Αρχαιολογικό μουσείο Βαθεώς Ιθάκη, Αρχαιολογική συλλογή Σταυρού Ιθάκης). Και αφού έκανες την αρχή εννοείται πως επιβάλλεται να δείς κάποια απο τα αξιοθέατα,όπως το Σπήλαιο των Νυμφών όπου κατά τον Όμηρο, έκρυψε ο Οδυσσέας τα δώρα του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου. Την Σπηλιά του Λοΐζου, κέντρο λατρείας του πρωτοελλαδικού πολιτισμού. Επιπροθέτως στην Ανωγή είναι χτισμένη μια εκκλησία από τον 12ο αι που χαρακτηρίζεται απο την βενετσιάνικη τεχνοτροπία της, ενώ στις Αλαλκομένες βρίσκεται η Αρχαία Ακρόπολη με το παλάτι του μυθικού βασιλία Οδυσσέα. Τέλος μπορείς να επισκεπτείς την Ιερά Μονή των Καθαρών που είναι στη νοτιο-ανατολική κορυφή του Ομηρικού όρους Νήριτο, όπου βρίσκεται η εικόνα της πολιούχου του νησιού.

 Η είσοδος των θνητών για το Σπήλαιο των ΝυμφώνΤΟ+ΣΠΗΛΑΙΟ+ΤΩΝ+ΝΥΜΦΩΝ+1

ΑλαλκομένεςOdysseus Palace 4

 Η Ιερά Μονή των Καθάρων1909267_355311127945450_1857104928_o

Αφού θα έχεις κάνει την περιήγηση σου στο νησί ξαφνικά θα νιώσεις μια ατονία. μια αδυναμία. Μην φοβηθείς καθόλου, εχω προνοήσει και για αυτό!

Παραδοσιακά εστιατόρια(Libretto, Γεφύρι, Χάνι) με μεσογειακή κουζίνα και με υπέροχη θέα σε περιμένουν για ένα γαστρονομικό ταξίδι. Πρόσεχε μην φάς πολύ και χαλάσεις την γραμμή σου…

Η θέα απο το εστιατόριο, το Χάνι2803_Chani 1800

Τώρα αν θέλεις να κάνεις επιδρομή τα βράδια σε club, λάθος νησί διάλεξες. Όπως προείπα η Ιθάκη είναι ένα ήρεμο νησί που δεν ταιριάζει σε κλαρινογαμπρούς, μπορείς όμως να γεμίσεις τις μπαταρίες σου με ηρεμία και όταν τελειώσουν οι διακοπές σου, να επιδωθείς εκ νέου στο κυνήγι!.

Το νησί

 ithaki-Vathi

Σχόλια