9 ζευγάρια δολοφόνων και οι φρικτές ιστορίες τους…

Τα ζευγάρια κακοποιών δεν διαπράττουν εγκλήματα υπό την επήρεια πάθους, ή θυμού. Τα κίνητρα πίσω από τα εγκλήματα είναι οι συμφωνημένοι στόχοι (να πλουτίσουμε σε μία νύχτα), να πάρουν σεξουαλική ικανοποίηση, να ξεφορτωθούν κάποιον κοινό εχθρό, ή να καταφέρουν κάποιο ασυνήθιστο έγκλημα για να νιώσουν ξεχωριστοί.
Λέγεται ότι, δύο μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό, αρκεί ο ένας να είναι νεκρός. Λέγεται επίσης ότι, δύο άτομα μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό αν και οι δύο είναι εγκληματίες ή εραστές.
Οι άντρες αρέσκονται να αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στις γυναίκες γιατί πιστεύουν ότι αυτές μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα ένα μυστικό, με το να είναι οι “έμπιστοί” τους. Δεν είναι απαραίτητα (παντρεμένα) ζευγάρια που είναι γνωστοί εγκληματίες. Ζευγάρια ίδιου φύλου έχουν επίσης βρεθεί αναμεμειγμένοι σε εγκλήματα.
Aς γνωρίσουμε, λοιπόν, τα πιο διάσημα από αυτά και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες τους.

1. Sarah Jane Makin και John Makin

Sarah_Jane_Makin_1890s-198x300

H Sarah και ο John συνήθιζαν να δέχονται βρέφη και παιδιά για να τα μεγαλώνουν ή/ και για να τα θηλάζουν, για να βγάλουν λεφτά.
Κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία ενός βρέφους, του Horace Murray, και συνεπώς καταδικάστηκαν σε θάνατο.
Απαντώντας σε μία αγγελία, το ζευγάρι δέχθηκε να πάρει υπό την προστασία του το -εκτός γάμου- παιδί του Amber Murray, για δέκα σελίνια την εβδομάδα, με τρία δολάρια προκαταβολή. Το ζευγάρι φέρθηκε έξυπνα και επιχειρηματικά (sarcasm) και σκότωσε το παιδί, ώστε να ξεφορτωθεί την φροντίδα του παιδιού και να συνεχίσει όμως να λαμβάνει την εβδομαδιαία πληρωμή.
Η αστυνομία ανέσυρε άλλα 10 πτώματα βρεφών από διαφορετικές πόλεις.

2. Paul Bernardo και Karla

Paul-Bernardo-and-Karla-300x191
Οι δύο νέοι της φωτογραφίας ήταν παντρεμένοι και serial killers. Διέπραξαν αλλεπάλληλους φόνους και βιασμούς.
Ο άντρας, ήταν γνωστός ως Ο Βιαστής του Scarsborough και Ο Δολοφόνος Κοριτσιών. Καταδικάστηκε σε 25 έτη φυλάκισης χωρίς αναστολή.
Η Κάρλα καταδικάστηκε για τον βιασμό και φόνο δύο έφηβων κοριτσιών, της Leslie Mahaffy και της Kristen French από το Οντάριο, όπως επίσης και για το βιασμό και θάνατο της ίδιας της της αδερφής, Tammy.
Σε αντάλλαγμα με ομολογία ενοχής, η τιμωρία της μειώθηκε στα 12 χρόνια. Ο Καναδικός Τύπος αποκάλεσε αυτή τη συμφωνία ως “Συμφωνία με το Διάβολο”.

3. Faye Copeland και Ray

Faye-Copeland-and-Ray
Αυτό το ζευγάρι είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία που καταδικάστηκε ποτέ σε θάνατο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Καταδικάστηκαν για το φόνο πέντε άστεγων. Η αστυνομία ανακάλυψε πέντε σώματα σε αποσύνθεση θαμμένα σε ρηχούς τάφους στη φάρμα του Ray.
O Ray προσλάμβανε τους άστεγους για να κάνουν πληρωμές, παραδίδοντας ακάλυπτες επιταγές. Όταν έκανε αυτό για το οποίο τον προσέλαβε, σκότωνε τον υπάλληλο πυροβολώντας τον πίσω από το κεφάλι.
Ο Ray πέθανε περιμένοντας την εκτέλεσή του, το 1993, στη φυλακή.

4. Catherine Margaret και David John Birnie

Catherine-Margaret-and-David-John-Birnie-300x288
Οι δύο αυτοί ήταν παντρεμένο Αυστραλιανό ζευγάρι. Ήταν serial killers και είχαν δολοφονήσει 4 γυναίκες, ηλικίας 15, 21, 22 και 31.
Το πέμπτο θύμα που προσπάθησαν να δολοφονήσουν επέζησε, απέδρασε και τους κατήγγειλε στην αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια της δίκης το ζευγάρι ομολόγησε τις δολοφονίες των 4 γυναικών, που επίσης βιάστηκαν από τον Birnie όσο η γυναίκα του Catherine τους παρατηρούσε από κοντά.
Καταδικάστηκαν σε 4 φορές ισόβια. Ο David αυτοκτόνησε, ενώ στο φάκελο της Catherine γράφτηκε “Ποτέ να μην αφεθεί ελεύθερη”.

5. Martha Beck και Raymond Fernandez

Beck-and-Fernandez
Λέγεται πως σκότωσαν 20 γυναίκες για σεξουαλική διαστροφή. Το ζευγάρι ήταν γνωστό ως οι Lonely Hearts Killers (τι ρομαντικό). Η Μάρθα πέθανε στην ηλεκτρική καρέκλα στην ηλικία των 31, κι ο Ρέιμοντ το ίδιο, σε ηλικία 36 ετών, στις 8 Μαρτίου του 1951.

6. Julius Rosenberg και Ethel Greenglass

Rosenberg-and-Ethel-Greenglass-300x273
Ο Julius έγινε αρχηγός της Κομμουνιστικής Ομάδας Νέων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η Ethel μπήκε στην ομάδα αυτή και γνώρισε τον Julius το 1936.
Και οι δύο κατηγορήθηκαν για κατασκοπία και μετάδοση πληροφοριών για την ατομική βόμβα στη Σοβιετική Ένωση.
Και οι δύο εκτελέστηκαν 19 Ιουνίου του 1953, και ήταν οι μόνοι πολίτες που εκτελέστηκαν ποτέ για κατασκοπία, στην ιστορία των Η.Π.Α.

7. Ian Brady και Myra Hindley

Ian-Brady-and-Myra-Hindley-300x187
Ο Ίαν καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση μετά την κατηγορία για φόνο. Η Myra πέθανε το 2002 από πνευμονία.
Ο Ίαν ομολόγησε ότι σκότωσε 5 έφηβα αγόρια με τη βοήθεια της Myra.
Μάλιστα, βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία ενός αγοριού, και το πέραν φαντασίας μαρτύριο που έκαναν στο παιδί τους καθιστά την ενσάρκωση του διαβόλου στην Ιστορία του Εγκλήματος.

8. Rosemary West και Frederick West

Rosemary-West-and-Fred
Η κοπέλα κατηγορήθηκε για το φόνο 10 ατόμων και καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση.
Ο σύζυγός της, Fred, αυτοκτόνησε (κρεμάλα) την πρωτοχρονιά του 1995.
Και οι δύο καταδικάστηκαν για τουλάχιστον 11 φόνους νεαρών γυναικών στο Gloucestershire.

9.Charles Starkweather και Carol Fugate

Charles-Starkweather-and-Carol-Fugate
Ο Τσαρλς πέθανε στην ηλικία των 20 ετών, αφού καταδικάστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα μετά τον φόνο 11 ανθρώπων. Η Κάρολ ήταν βοηθός στους παραπάνω φόνους του Τσαρλς.
Στις 21 Ιανουαρίου του 1958, ο Τσαρλς επισκέφθηκε το σπίτι της Κάρολ, αλλά αυτή δεν ήταν εκεί. Όταν οι γονείς της του είπαν να μείνει μακρυά από την κόρη τους, αυτός τους σκότωσε και τους δύο, και μετά σκότωσε και την 2 ετών κόρη τους. Η Κάρολ τον βοήθησε να κρύψουν τα πτώματα.

Τα ζευγάρια εγκληματιών συνήθως δεν έχουν πρόθεση να διαπράξουν ένα έγκλημα, παρόλα αυτά έχουν κίνητρο για να το διαπράξουν. “Πρόθεση” και “κίνητρο” είναι δύο έννοιες που διαφέρουν νομικά (και όχι μόνο), με το πρώτο να σημαίνει “αυθόρμητη περιφρόνηση του νόμου”, ενώ το δεύτερο σημαίνει ότι υπάρχει ένα καλοσχεδιασμένο πλάνο. Τα κίνητρα πίσω από τις εν ψυχρώ δολοφονίες συνήθως εντοπίζονται σε θρησκευτικούς ή πολιτικο-κοινωνικούς δογματισμούς, ή σε σεξουαλικές διαστροφές.

Σχόλια