Τα κύματα έσκαγαν με δύναμη στα βράχια. Πόλεμος. Η θάλασσα διεκδικεί την προσοχή του ορθωμένου βράχου. Εκείνος αγέρωχος αντιστέκεται. Την αφήνει να πάλλεται και να εκτονώνει την εκδικητικότητα πάνω του. Εκείνος έχει για συντροφιά του πέντε κορίτσια. Πέντε  κορίτσια που προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή του.

κορίτσια

Κορίτσι ν.1

Αίμα. Στην προσπάθεια της να ανέβει σκίστηκε το πόδι της. Φοβήθηκε. Είναι μόλις 18 χρόνων. Περιμένει τα αποτελέσματα των πανελληνίων. Πρώτες διακοπές χωρίς γονείς. Ξεγνοιασιά. Το πρώτο βήμα έγινε μαζί και η πτώση. Πώς είναι να είσαι ενήλικος; Έχει χρόνο να το μάθει. Είναι έτοιμη να κάνει βουτιά.

Κορίτσι ν.2

Οργή. Αυτό αισθάνεται. Τρεις ώρες πριν έκλεισε με δύναμη μια πόρτα πίσω της. Την είχαν βρίσει, την είχαν υποτιμήσει, την είχαν αδικήσει. Το μόνο που θυμάται είναι μια φωνή να λέει μέσα της «Ως εδώ» και δυο στόματα να ανοιγοκλείνουν μπροστά της χωρίς να ακούει λέξη. Υπήρχαν όντως γύρω της ή τους εξαφάνισε με τη σκέψη της; Πέταξε την ποδιά της και εξαφανίστηκε. Η αξιοπρέπεια της κοστίζει παραπάνω από 200 ευρώ.

Κορίτσι ν.3

Στέκεται στην άκρη του βράχου. Κοιτάει το απέραντο γαλάζιο. Προσπαθεί να νιώσει ελεύθερη.  Ένα χέρι την τραβάει απότομα. Τρομάζει. Το μυαλό της ταξιδεύει σε εκείνη την κακή στιγμή. Σε εκείνο τον άγριο καυγά με το αγόρι της. Στα χτυπήματα, τις φωνές, τις βρισιές. Ήταν κακή στιγμή τελικά; Ήταν μόνο μία; Οι αναμνήσεις είναι θολές, ματωμένες από το τραύμα. Το χέρι ανήκει σε ένα αγόρι που της λέει να κάνει πίσω. Ήταν πολύ κοντά στο να πέσει.  Είχε πέσει ήδη καιρό πριν και είχε σηκωθεί.

κορίτσια

Κορίτσι ν.4

Κάθεται σταυροπόδι με ένα βιβλίο στα πόδια της. Ρίχνει κλεφτές ματιές δεξιά αριστερά σαν να περιμένει κάποιον. Το βλέμμα της είναι θλιμμένο. Η καρδιά της μοιάζει με το βράχο. Είναι γεμάτη ρωγμές. Ανησυχεί αν φαίνεται ότι έχει ράμματα . Έχει ήλιο αλλά εκείνη βλέπει συννεφιά. Πόσο εύθραυστη είναι η χαρά. Από την μια στιγμή στην άλλη μπορείς να βρεθείς από την κορυφή του βράχου στο βυθό της θάλασσας χωρίς εξήγηση. Πριν τρεις μήνες καθόταν στο ίδιο ακριβώς σημείο. Είχε ήλιο. Είχε σφυγμό. Δεν ήταν μόνη. Ξέρει ότι δεν αξίζει να περιμένει κανέναν παρά μόνο τον ήλιο να ξαναβγεί.

Κορίτσι ν.5

Μόλις βγήκε από το δωμάτιο πανικού. Της είπαν να φτιάξει ένα δωμάτιο ηρεμίας και να μπεί μέσα. Διάλεξε τη θάλασσα. Αυτόν εδώ το βράχο. Ήρθε για να θεραπευτεί. Δεν ήταν εύκολο να φτάσει μέχρι  εδώ. Πέρασε από σαράντα κύματα σκέψεων. Φόβος, ιδρώτας, τρέμουλα, αρνητικές σκέψεις. Αλλά τα κατάφερε. Δέχτηκε μια σφαίρα και την πέταξε στο κενό. Είναι εδώ και είναι ήρεμη. Εκείνη και το γαλάζιο. Γελάει μπροστά στα μούτρα του πανικού.

Σχόλια