Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Υπνοθεραπευτή Δημήτρη Ι. Τσουκνιδή!


Του Θάνου Ξάνθου

 

Μία από τις γνωστότερες αγχώδεις διαταραχές είναι η διαταραχή πανικού, η οποία έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της, τις αυτόματες κρίσεις πανικού. Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο που άλλοι το έχουμε απλά ακούσει, άλλοι το βιώνουμε, άλλοι ξέρουμε ανθρώπους που το βιώνουν. Τι είναι όμως αυτές οι κρίσεις, από τι προκαλούνται και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

 

Την απάντηση μας δίνει ο εξειδικευμένος σε θέματα κρίσεων πανικού και φοβιών Υπνοθεραπευτής ερικσονιανής κατεύθυνσης, κύριος Δημήτρης Ι. Τσουκνιδής. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι κρίσεις πανικού δεν εμφανίζονται ξαφνικά στη ζωή μας, αλλά είναι απόρροια μιας μη ευτυχισμένης ζωής γεμάτη στρες, ανασφάλειες, φόβους κ.α. Ακριβώς επειδή δεν είναι ευτυχισμένος ένας άνθρωπος, εμφανίζονται τελικά οι κρίσεις για να τον αναγκάσουν να αλλάξει πράγματα στη ζωή του, πράγματα που πρέπει να διορθώσει, και μάλιστα άμεσα. Μπορούμε όμως να ξεπεράσουμε τις κρίσεις πανικού;

“Οι κρίσεις πανικού είναι απολύτως ιάσιμες” μας ενημερώνει ο ίδιος ο υπνοθεραπευτής. Συνήθως ο συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας θεωρείται πιο ασφαλής διότι η λήψη φαρμάκων μπορεί μεν να ελαττώσει σύντομα τα αρνητικά συμπτώματα, αλλά η θεραπεία μόνο με φάρμακα οδηγεί σε εξίσου ταχεία υποτροπή.

Έτσι λοιπόν, ο κύριος Τσουκνιδής αναφέρει με βεβαιότητα ότι εάν ο πάσχων χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, αυτή η αγωγή μπορεί να συνδυαστεί άψογα με την υπνοθεραπεία. Διότι η υπνοθεραπεία, ως ψυχοθεραπευτική οδός, μπορεί να αποφέρει σημαντικά θετικά αποτελέσματα επειδή περιλαμβάνει εξειδικευμένες τεχνικές χαλάρωσης μέσω των οποίων ελέγχεται ο πανικός και εξειδικευμένες τεχνικές αυτοελέγχου μέσω των οποίων ο άνθρωπος σε κρίση αποκτά ξανά τον έλεγχο.

Μία μέθοδος που συνδυάζει τις αποτελεσματικότερες συμπεριφορικές τεχνικές και τις αποτελεσματικότερες υπνοθεραπευτικές στρατηγικές είναι η γνωστή πλέον σε όλους μας hypnolinguistic transformation, συντομογραφικά “μέθοδος ht”.Η μέθοδος αυτή δημιουργήθηκε  από τον ίδιο τον κύριο Τσουκνιδή, ο οποίος την εφαρμόζει στις συνεδρίες του και έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες συνανθρώπους μας να απαλλαγούν σταδιακά από τις κρίσεις πανικού.

Το γιατί αυτή η μέθοδος είναι άκρως αποτελεσματική και για ποιους λόγους αξίζει να τη χρησιμοποιήσει κανείς, μπορεί να σας το απαντήσει ο κύριος Τσουκνιδής, μέσα από τις ερωτήσεις που θα του θέσετε οι ίδιοι, επικοινωνώντας μαζί του στο επίσημο site του.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, είναι πως η θεραπεία με την μέθοδο ht αποτελεί μια απόλυτα οικονομική επιλογή διότι, εφόσον οι συνεδρίες που συνήθως χρειάζονται είναι πραγματικά ελάχιστες, συγκριτικά με άλλες ψυχοθεραπευτικές επιλογές, αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος είναι αδύνατο να ξεφύγει προς τα πάνω.

Παρενθετικά να αναφέρουμε πως η μέθοδος ht μπορεί να επιλύσει κι άλλα θέματα πέραν των κρίσεων πανικού, όπως την απαλλαγή από φοβίες, την απαλλαγή από το συναισθηματικό κενό, την απαλλαγή από αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα ή να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του υποσυνείδητου συναισθηματικού τραύματος παιδικής ηλικίας, την θεραπεία χαμηλής αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης ή να χρησιμοποιηθεί για αδυνάτισμα και διακοπή καπνίσματος.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπνοθεραπευτή, κύριο Τσουκνιδή, το μόνο σίγουρο είναι ότι για να απαλλαγεί κάποιος από τις κρίσεις πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα: να συνειδητοποιήσει με τη βοήθεια ενός γιατρού ότι όντως πάσχει από κρίσεις πανικού και στη συνέχεια να το αποδεχθεί όσο μπορεί μέσα του και να σταθεί απέναντι του, έτοιμος να το πολεμήσει. Απαραίτητα εφόδια είναι η θέληση και η ενεργοποίησή του. Ενεργοποίηση σημαίνει “ψάχνω να βρω ποιος μπορεί να με βοηθήσει για να απαλλαγώ από τις κρίσεις”.

Το πιθανότερο, βέβαια, είναι μετά από έρευνα να οδηγηθεί κάποιος εδώ που οδηγηθήκαμε και εμείς, στην επιτυχημένη θεραπευτική μέθοδο ht που δημιούργησε ο κύριος Τσουκνιδής και έχει ήδη προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στους θεραπευόμενους του.

 


Πληροφορίες:
https://www.tsouknidis.gr/shetika-me-ton-kathigiti-dimitri-i-tsoyknidi

Επικοινωνία με τον κύριο Δημήτρη Τσουκνιδή:
https://www.tsouknidis.gr/form/contact-us
https://www.facebook.com/Hypnolinguistic-Transformation-100791641331468/?ref=py_c

Σχόλια