Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: Έρευνα, καλλιτεχνική δημιουργία και προώθηση του Θεάτρου Ντοκιμαντέρ.

Εναρκτήρια Δράση

10 Μαρτίου 2020 στις 12:00 στο Café του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Τι είναι το θέατρο ντοκιμαντέρ; Με τι ασχολείται; Γιατί είναι διαφορετικό από τα άλλα θεατρικά είδη; Ποιοι είναι οι δημιουργοί του στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο; Ποιες είναι οι πρακτικές του; Γιατί γνωρίζει τόσο μεγάλη άνθηση την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία; Γιατί όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργοί στρέφονται στο θέατρο ντοκιμαντέρ;

Το νεοσύστατο Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ ιδρύθηκε για να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό!


Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 στις 12 το μεσημέρι, ελάτε στο Café του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, λιμάνι Θεσσαλονίκης), όπου θα παρουσιαστεί το ΔΔΘΝ. Οι στόχοι του, αλλά και οι δράσεις που σχεδιάζονται για την πρώτη διεθνή συνάντηση που θα γίνει τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Μαζί µε τον καφέ, θα σας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσετε µε την καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΔΘΝ και σκηνοθέτη, Μάρθα Μπουζιούρη. Ακόμα, με τους καθηγητές Σάββα Πατσαλίδη (Καθηγητής Θεάτρου, Τµήµα Αγγλικής Φιλολογίας-ΑΠΘ) και Ζωή Βερβεροπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Δηµοσιογραφίας & ΜΜΕ- ΑΠΘ και κριτικός θεάτρου).

Επιπλέον, με την ηθοποιό και συγγραφέα Μαρία Τσιµά. Αλλά και τους Κορίνα Βασιλειάδου και Χάρη Πεχλιβανίδη από την καλλιτεχνική κολεκτίβα In flux.

Στόχοι

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ, επιδιώκει να δημιουργήσει έναν πόλο έρευνας και δημιουργικής ανταλλαγής εντός κι εκτός Ελλάδας. Στόχος είναι να συσπειρωθούν οι δημιουργοί του είδους.

Ακόμα, να εκπαιδευτεί μια νέα γενιά ανερχόμενων δημιουργών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το θέατρο ντοκιμαντέρ, τις θεματικές και τα εργαλεία του. Μέσα στις κύριες προθέσεις του είναι να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό µε το θέατρο ντοκιμαντέρ και να ισχυροποιήσει τη θέση του στην εγχώρια σκηνή.

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ είναι µία πρωτοβουλία της εταιρίας PLAYS2PLACE, µε την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι κυρίως δράσεις του για το 2020 θα φιλοξενηθούν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη) στις 12, 13 και 14 Ιουνίου.


Ταυτότητα Διοργάνωσης

Σύλληψη – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάρθα Μπουζιούρη

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Μανικάτη

Videos – Φωτογραφίες: PNEVMA Productions

Γραφιστικός σχεδιασµός: Μαργαρίτα Παπαστεργίου

Μια παραγωγή της PLAYS2PLACE

Σχόλια