Βραβεύτηκαν οι νικητές του προγράμματος Ανοιχτής Καινοτομίας «emphasis» από την Cardlink και το Κέντρο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Tην Τετάρτη 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, ο τελικός του προγράμματος Ανοιχτής Καινοτομίας “emphasis”. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Cardlink. Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος  του προγράμματος είναι να αναδείξει νέες επιχειρηματικές ιδέες, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, ώστε να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν σε πραγματικό περιβάλλον.

Οι υποψηφιότητες

Για έναν ολόκληρο χρόνο κοινή ομάδα στελεχών της Cardlink και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε συστηματικά για τις ανάγκες του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε συνολικά τριάντα δύο υποψηφιότητες.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε μία από τις τέσσερις θεματικές ενότητες:

  1. Business Analytics
  2. Customer Experience
  3. Payments/Added Value Services και
  4. Retail Modernization, για τον κλάδο του Retail.

Από αυτές ξεχώρισαν και έφτασαν στον τελικό οι πέντε καλύτερες ιδέες. Από alert για το λεωφορείο, σε  virtual retail stores, σε βιτρίνες που παρακολουθούν το βλέμμα του πελάτη, σε e-shops μικρών επιχειρήσεων και σε cloud pos λύση.

Οι νικητές

Μετά από συνδυασμένη ψηφοφορία επιτροπής και κοινού, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, το πρώτο βραβείο κέρδισε το Vitrina Box. Πρόκειται για μία online πλατφόρμα εικονικής περιήγησης επιχειρήσεων.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ομάδα Enneas. Μία πλατφόρμα δημιουργίας chatbot ως εναλλακτικό κανάλι πωλήσεων για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Το τρίτο ήταν το Πάμε Στάση. Μια alert εφαρμογή για να μην χάνει κανείς το λεωφορείο του σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες.


Πληροφορίες για την Cardlink

Η Cardlink ιδρύθηκε το 2004 και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών δικτύου στην Ελλάδα με περισσότερα από 250.000 τερματικά, 10.000 καταστήματα e-commerce και 400 εκατομμύρια συναλλαγές ανά έτος.

Η Cardlink βοηθάει τις επιχειρήσεις στις καθημερινές συναλλαγές τους με ποιότητα, ασφάλεια και ταχύτητα.  Η ομάδα της Cardlink παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πεδίο των ηλεκτρονικών πληρωμών και υιοθετεί τις τελευταίες τεχνολογίες και υπηρεσίες που βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία των συναλλαγών στο φυσικό και ηλεκτρονικό εμπόριο. Από τον Ιανουάριο του 2015, η Cardlink είναι εταιρεία του Ομίλου Quest.

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Πανεπιστημίου.

Βασική στρατηγική του Κέντρου ACEin είναι η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η κοινωνική επιχειρηματικότητα κλπ. Το Κέντρο ACEin προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτές κατάρτιση σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας μίας startup, υπηρεσίες από εμπειρογνώμονες σε τομείς όπως λογιστικά, φορολογικά και νομικά ζητήματα κ.λπ., καθοδήγηση και δικτύωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) ΟΠΑ

E-mail: acein@aueb.gr

Τηλ. 210 8203827

www.acein.aueb.gr

Σχόλια