Το Ergon Agora αποτελεί ένα μοναδικό deli- restaurant στη Θεσσαλονίκη!

Μια ηλιόλουστη Κυριακή του Αυγούστου είχα κλείσει ένα ραντεβού με τον ξάδερφό μου στο Ergon Agora. Εντυπωσιάστηκα από την πρώτη κιόλας στιγμή με την αισθητική του μαγαζιού και κυρίως με τις γεύσεις του.

Αφού αναζήτησα πληροφορίες γι’ αυτό εντόπισα ότι τo πρώτο μαγαζί άνοιξε στη Θεσσαλονίκη το 2007. Σιγά σιγά άρχισε να γίνεται ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης. Μετρά 9 deli-restaurants σε όλη τη χώρα και δύο σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Μια τέτοια επιχειρηματική κίνηση, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τόσο την ελληνική κουζίνα όσο και τα προϊόντα της δείχνει πως όταν υπάρχουν όμορφες ιδέες και μεράκι όλα μπορούν να γίνουν.Ergon AgoraΤο Ergon Αγορά άνοιξε τον Ιούνιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Παύλου Μελά στον παλιό κινηματογράφο ΡΙΒΟΛΙ!

Στα ράφια του καταστήματος φιλοξενούνται τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών (όπως τυριά, αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού κλπ.).

Επίσης, το μεζεδοπωλείο προσφέρει ανανεωμένες γαστρονομικές γεύσεις που θα ξετρελάνουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.Ergon AgoraΚαι τα δύο συνεργάζονται με το ιχθυοπωλείο και το κρεοπωλείο, στα οποία θα βρει κανείς φρέσκες πρώτες ύλες, το μανάβικο και το 3rd wave coffee σε συνεργασία με την Taf.ergonagora2Ο φούρνος προσφέρει καθημερινά φρέσκα κρουασάν, κέικ και μια μεγάλη ποικιλία και πίτες σε ένα καθημερινό brunch που στήνεται και καταναλώνεται στον χώρο. Φυσικά όλα αυτά γίνονται πάντα σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων Ergon (μαρμελάδες, μέλια κλπ).Ergon Agora

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας παρουσιάσω τα αγαπημένα μου πιάτα που προτείνω!

Θα ξεκινήσω με το αγαπημένο μου brunch dish, που είναι ο καπνιστός σολομός σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί με κρέμα τυριού και πράσινη σαλάτα. Είναι το αγαπημένο μου πιάτο γιατί συνδυάζει όλα αυτά τα υλικά και το αποτέλεσμα μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του πιο απαιτητικού ουρανίσκου.Ergon Agora

Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα εξίσου αγαπημένο πιάτο που είναι η τηγανιά με χοιρινό, κοτόπουλο και λουκάνικο σε συνδυασμό με το αγαπημένο μου ορεκτικό, την γραβιέρα τυλιγμένη σε κανταΐφι.

Ειλικρινά είναι δύο πιάτα που μπορώ να προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί είναι απλά ονειρικά. Συνδυάζουν τις γεύσεις τόσο μοναδικά.

Ολοκληρώνοντας αυτό το deli-food θα ήθελα να κλείσω αυτό το άρθρο με το αγαπημένο μου γλυκό που δεν είναι άλλο από τα pancakes με διπλή στρώση σοκολάτας. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το λατρέψουν!

Ergon Agora

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχόλια