Ανοιxτή Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Art and Technology Residency που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Βελιγράδι και την Κωνσταντινούπολη.

Ο στόχος του προγράμματος Connect for Creativity Art and Technology Residency είναι να συγκεντρώσει καλλιτέχνες από την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Σερβία, με έμφαση στη διαπολιτισμική συνεργατική εμπειρία.

Το πρόγραμμα residency θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα, το Βελιγράδι και την Κωνσταντινούπολη, όπου θα φιλοξενήσει έναν συμμετέχοντα από καθεμία από τις τέσσερις χώρες σε κάθε πόλη, συγκεντρώνοντας συνολικά 12 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εντατικού πρόγραμματος των έξι εβδομάδων, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν πώς η κουλτούρα ενός δικτύου μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπιστεί η αβεβαιότητα και η αλλαγή που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ζωή.


connectforcreativity.eu
#connectforcreativity

Το πρόγραμμα Art and Technology Residency θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα, το Βελιγράδι και την Κωνσταντινούπολη μεταξύ 7 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου 2019 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Connect for Creativity που υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Βρετανικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με το ATÖLYE και το Πανεπιστήμιο Abdullah Gül στην Τουρκία, το Bios στην Ελλάδα και το Nova Iskra στη Σερβία.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 28η Ιουλίου και οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην ιστοσελίδα του Connect for Creativity.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Δημοκρατία της Τουρκίας μέσω του προγράμματος Διαπολιτισμικού Διαλόγου που καθοδηγείται από το Ινστιτούτο Yunus Emre.

Το έργο Connect for Creativity στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου δημιουργικών κόμβων σε όλη την Ευρώπη για την καλλιέργεια δημιουργικής εξερεύνησης και συνεργασίας που συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας πιο συνεκτικής, ανοικτής και συνδεδεμένης κοινωνίας των πολιτών.

Επιλεγμένα έργα θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο επιμελητής του έργου θα αναπτύξει το σημείωμα του επιμελητή για το residency. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να ανταποκριθούν σε αυτό το σημείωμα, μέσω της δικής τους προοπτικής και πρακτικής. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εργαστούν μεμονωμένα ή / και σε μικρές ομάδες, και θα παρουσιάσουν τα έργα τους που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο residency για περίπου δύο εβδομάδες στο τέλος του προγράμματος.

Κάποια από τα έργα που θα επιλέξει ο επιμελητής θα παρουσιαστούν και στην τελική έκθεση του project στο Ηνωμένο Βασίλειο την άνοιξη του 2020.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 28η Ιουλίου.

Το residency είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία και την Ελλάδα που προέρχονται από τους κλάδους της Αρχιτεκτονικής, Εικαστικών Τεχνών, Καλών Τεχνών, Σχεδιασμού, Λογοτεχνίας, Μουσικής / Ήχου και Βίντεο / Κινηματογράφου / Νέων Μέσων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 18 ετών και άνω και να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για διεπιστημονικές διεθνείς συνεργασίες. Οι αιτούντες πρέπει επίσης να δεσμευτούν να συμμετέχουν με πλήρη απασχόληση στο πρόγραμμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 17 Νοεμβρίου 2019.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την ομάδα έργου των εκπροσώπων του Βρετανικού Συμβουλίου, του ATÖLYE, του Nova Iskra και του Bios. Ο επιμελητής του έργου θα κάνει στη συνέχεια την τελική επιλογή των 12 καλλιτέχνων/δημιουργών για το πρόγραμμα residency.

Για κάθε καλλιτέχνη που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα των έξι εβδομάδων, παρέχονται τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης, ένα ποσό για αγορά υλικών και το ποσό των 600 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης μέχρι τις 24.00 την Κυριακή 28 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατοικίες και για να αποκτήσετε πρόσβαση στη φόρμα αίτησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Connect for Creativity.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις:

Χρύσα Βλαχοπούλου, Project Manager, Bios
chryssa@bios.gr

Emre Erbirer, Events Lead & Project Manager, ATÖLYE

emre@atolye.io

connectforcreativity.eu

#connectforcreativity

Σχόλια