Η επιτομή της χλιδής, των σκανδάλων, του απαγορευμένου έρωτα, των μυστικών, του πάθους και της προδοσίας βρίσκεται μέσα σε αυτές τις 9 ταινίες εποχής.

1. THE OTHER BOLEYN GIRL (2008)

‘I have torn this country apart for you.’

Ο Βασιλιάς Ενρίκος στην Anne Boleyn.

Δύο αδερφές αγωνίζονται για την προσοχή του Ερρίκου του 8ου, Βασιλιά της Αγγλίας. Η Natalie Portman και η Scarlett Johansson υποδύονται τις δύο κόρες του Thomas Boleyn, ο οποίος προσπαθώντας να αυξήσει το κύρος της οικογένειας του, την καταστρέφει ανεπανόρθωτα.

2. ELIZABETH (1998)

‘I am married to England’.’

Elizabeth I, Βασίλισσα της Αγγλίας.

Η Cate Blanchett υποδύεται την Ελίζαμπεθ Ι, Βασίλισσα της Αγγλίας και τα πρώτα χρόνια της μοναρχία της.

3. THE DUCHESS (2008)

‘You can’t ask me to battle nature in my own heart.’

Τζορτζιάνα, Δούκισσα του Ντέβονσαιρ.

Η Keira Knightley υποδύεται την Georgiana Spencer η οποία παντρεύεται τον Δούκα του Devonshire. Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία της Δούκισσας του Devonshire η οποία επηρέασε βαθύτατα τα κοινωνικά δρώμενα κατά τον 18ο αιώνα.

4. THE YOUNG VICTORIA (2009)

‘You are my whole existence and I will love you until my last breath.’

Ο Πρίγκηπας Άλμπερτ στη Βικτόρια.

Από τις αγαπημένες μου ταινίες εποχής. Η Emily Blunt υποδύεται μια νεαρή Βικτόρια, Βασίλισσα της Αγγλίας και την αρχή του γάμου της με τον Πρίγκηπα Άλμπερτ. Μια υπέροχη ιστορία αγάπης που σπάνια λάμβανε μέρος στις βασιλικές οικογένειες.

5. ANNA KARENINA (2012)

‘There can be no peace for us – only misery or the greatest happiness.’

Ο Αλεξέι Βρόνσκι στην Άννα Καρένινα.

Πρόκειται για μια από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες εποχής, κυρίως από άποψη σκηνοθεσίας. Αφηγείται την ιστορία της Άννα Καρένινα, μιας αριστοκράτισσας της ρωσικής υψηλής κοινωνίας της Αγίας Πετρούπολης η οποία ξεκινά μια επικίνδυνη ερωτική σχέση με τον Κόμη Αλεξέι Βρόνσκι. Βασισμένη στο περίφημο βιβλίο του Λέων Τολστόι.

5. PRIDE AND PREJUDICE (2005)

You have bewitched me, body and soul.’

Ο κ. Darcy στην Ελίζαμπεθ.

Η Keira Knightley παίζει σε μια ακόμα ταινία εποχής. Πρωτότυπο. Δεν πρόκειται για ιστορικό δράμα αλλά βασισμένη στο διάσημο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστιν “Περηφάνια και Προκατάληψη”.

7. A ROYAL AFFAIR (2012)

Μια νεαρή Αγγλίδα πριγκίπισσα παντρεύεται έναν τρελό βασιλιά της Δανίας ενώ είναι ερωτευμένη με τον σύμβουλό του. Προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2013 ενώ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ίδια κατηγορία. Ναι, η ταινία είναι στα δανικά.

8. MEMOIRS OF A GEISHA (2005)

‘After all, these are not the memoirs of an empress, nor of a queen. These are the memoirs of another kind.’

Νίτα Σαγιούρι.

Η Νίτα Σαγιούρι αφηγείται πώς εξελίχθηκε από κόρη ενός ψαρά σε μια από τις πιο διάσημες γκέισα της Ιαπωνίας πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

9. MARY, QUEEN OF SCOTS (2018)

‘Your gifts will be your downfall.’

Βασίλισσα Ελίζαμπεθ Ι στην Μαίρη Στιούαρτ.

Η Μαίρη Στιούαρτ, Βασίλισσα της Σκωτίας επιστρέφει στην Σκωτία μετά το θάνατο του συζύγου της, Βασιλιά της Γαλλίας και προσπαθεί να εκθρονίσει την ξαδέρφη της Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελίζαμπεθ, και να γίνει Βασίλισσα και των δύο εθνών.


Δες εδώ: 8 σειρές εποχής που αξίζει να δεις!

Σχόλια