Δικαίως έχει κερδίσει αυτή τη διάκριση, καθώς το εν λόγω Πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα 15 καλύτερα μεταπτυχιακά της Δ. Ευρώπης τα 4 τελευταία συνεχόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον έγκυρο διεθνή Οργανισμό αξιολόγησης Eduniversal.

Πρώτη επιλογή μεταπτυχιακού από τα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στο General Management, αποτελεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Υπηρεσιών (MSM) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Προγράμματος, περίπου το 90% των αποφοίτων του απορροφάται ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών αμέσως μετά την αποφοίτησή του, γεγονός που καθιστά το μεταπτυχιακό ιδιαίτερα περιζήτητο.


Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ΠΜΣ αποτελούν οι δύο εξειδικεύσεις που προσφέρει σε υπερσύγχρονα γνωστικά αντικείμενα:

Customer Experience Management – Διοίκηση Εμπειρίας Πελάτη (1 από τα 4 Μεταπτυχιακά σε όλη την Ευρώπη) και Management Consulting – Διοικητική Συμβουλευτική (το μοναδικό Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα).

Επίσης, ο διεθνής προσανατολισμός του Προγράμματος, θεσμοθέτησε εδώ και 11 έτη τα Study Tours σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και Business Schools του εξωτερικού, δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να βιώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία σε διαφορετικά επιχειρηματικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, αλλά και να παρακολουθούν από κοντά νέες επιστημονικές τάσεις και εξελίξεις.


Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ΠΜΣ να ξεχωρίζει;

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του ΠΜΣ, καθηγητής Γεώργιος Σιώμκος, δήλωσε ότι:

«Αυτό που ξεχωρίζει το MSM είναι η φιλοσοφία του, η οποία αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Καινοτομία-Συνεργασία-Διεθνής Προσανατολισμός. Προσφέρουμε γνώσεις στα πλέον σύγχρονα αντικείμενα του χώρου μας με διεπιστημονική προσέγγιση.

Μάλιστα, επιδιώκουμε και έχουμε ουσιαστική συνεργασία με επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς, ενώ συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια και BusinessSchools του εξωτερικού, για να προετοιμάσουμε στελέχη ικανά να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Το ΠΜΣ προσφέρει 2 ειδικεύσεις σε υπερσύγχρονα γνωστικά αντικείμενα: Customer Experience Management και Management Consulting. Για την πρώτη, πρέπει να πω ότι είμαστε μεταξύ των 4 μόνον Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στην Ευρώπη που προσφέρουν ειδίκευση στο αντικείμενο, το οποίο είναι διεθνώς αυτή τη στιγμή σημείο αναφοράς στη Διοίκηση και το Μάρκετινγκ.

Σε ό,τι αφορά τη Διοικητική Συμβουλευτική, είναι από τους πλέον ισχυρούς κλάδους διεθνώς, μια αγορά της οποίας ο τζίρος μόνο στην Ευρώπη αγγίζει τα 100 δισ. δολάρια κι έχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,6%».


Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι διαλέξεις των καθηγητών του ΠΜΣ συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται από διαλέξεις και workshops, που επιμελούνται έμπειρα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, καθώς και από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.


Εξάλλου, οι φοιτητές της εκάστοτε σειράς έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή (study tour) μία φορά το χρόνο στην Ευρώπη. Ήδη έχουν έως φέτος πραγματοποιηθεί 11 StudyTours, σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και 6 εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο κ. Σιώμκος χαρακτήρισε «μοναδική» την ευκαιρία αυτή και σημείωσε ότι γίνεται σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και Business Schools της Ευρώπης, όπως το SDA Bocconi στο Μιλάνο, το ETH της Ζυρίχης κ.ά.

Τα Study Tours δίνουν στους φοιτητές του Προγράμματος τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά executive σεμινάρια ειδικά σχεδιασμένα γι΄αυτούς και να ζήσουν την εμπειρία ενός διαφορετικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος λαμβάνοντας, παράλληλα, πιστοποιητικό παρακολούθησης των σεμιναρίων από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.


Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τη 17η σειρά του Προγράμματος λήγει στις 19 Ιουνίου και για τα δύο τμήματα (πλήρους και μερικής φοίτησης). Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://e-graduate.applications.aueb.gr/ .

Σχόλια