Το καλοκαίρι είναι εδώ. Το mood για διακοπές ήταν πάντα εδώ. Το μόνο που μένει είναι να βρεις τον ιδανικό προορισμό. Επειδή όμως καλοκαίρι ίσον θάλασσα και θάλασσα ίσον απόλαυση, σου έχω μία λίστα με τις πιο καθαρές και πιο όμορφες, “γαλάζιες” παραλίες της Ελλάδας.

Η Ελλάδα είναι ο top καλοκαιρινός προορισμός τόσο για τουρίστες όσο και για ντόπιους. Αυτό πιθανόν να το ξέρεις ήδη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι είναι η δεύτερη παγκοσμίως χώρα με τις πιο καθαρές παραλίες. Η γαλάζια σημαία δεν δίνεται εύκολα και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι επάξια κέρδισε τη θέση της σε αυτή τη λίστα. Ποιες είναι όμως οι must-visit γαλάζιες παραλίες της Ελλάδας; Ποιες είναι αυτές που πρέπει έστω και μία φορά να επισκεφτείς;

1. Ελαφονήσι, Κρήτη

Το εξωτικό Ελαφονήσι, που για πολλούς θεωρείται και μικρή χερσόνησος, βρίσκεται στο νομό Χανίων και πρόκειται για ένα έκθεμα φυσικού κάλλους. Τα τιρκουάζ νερά του και η απίθανη -ελαφρώς ροζ- άμμος του συνθέτουν μία εικόνα βγαλμένη από καρτ ποστάλ. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως είναι μια πολύ καλά προστατευμένη λιμνοθάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε ταξιδιώτη, με ή και χωρίς οικογένεια.

2. Κάθισμα, Λευκάδα

Τα όμορφα Επτάνησα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα.

Η Λευκάδα, ένα κατεξοχήν παραμυθένιο Ιόνιο νησί, είναι γεμάτο απίστευτες παραλίες. Πόρτο Κατσίκι, Εγρεμνοί και Κάθισμα είναι τα στολίδια του νησιού. Προσοχή μόνο στα μεγάλα κύματα σε περίπτωση ανέμου.

3. Canal D’ amour, Κέρκυρα

Στη Βόρεια Κέρκυρα, κοντά στα χωριά Περουλάδες και Σιδάρι, θα βρεις το… Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς Canal D’ Amour. Ένα μαγευτικό τοπίο, περιτριγυρισμένο από σπηλιές που σίγουρα πρέπει να εξερευνήσεις και άμμο από άργιλο! Η ονομασία του οφείλεται σε μία παλιά ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού Γάλλων ενώ λέγεται πως όποιο ζευγάρι κολυμπήσει στα νερά του, θα μείνει για πάντα μαζί.

Το σίγουρο πάντως είναι πως με το που αντικρίσεις το μοναδικό αυτό τοπίο, θα το ερωτευτείς!

4. Ουρανούπολη, Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι απόλυτα “γαλάζια” καθώς έχει λάβει 92 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες της. Εκτός όμως από καθαρές είναι και όμορφες. Η Ουρανούπολη, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό και ο τελευταίος σταθμός πριν το Άγιο Όρος, είναι γεμάτη από καταγάλανες παραλίες. Στα ξενοδοχεία Aristoteles, Xenia Ouranoupolis και Eagles Palace θα έχεις απέναντι σου τις ανεπανάληπτες αυτές παραλίες.

Extra Tip: Μπορείς επίσης να επισκεφτείς και τα Γαϊδουρονήσια, ένα σύμπλεγμα έξι νησιών, που βρίσκονται απέναντι από το μικρό κοσμοπολίτικο χωριό με εξίσου παραδεισένιες παραλίες.

5. Κονδύλι, Ναύπλιο

Πάμε προς Πελοπόννησο, όπου στη μικρή αλλά γραφική πόλη του Ναυπλίου θα βρεις έναν επίγειο παράδεισο. Αν βρεθείς στην περιοχή, πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς το Κονδύλι ή αλλιώς παραλία Αγίου Νικολάου. Τα καταγάλανα, καθαρά νερά θα σου κινήσουν αμέσως το ενδιαφέρον. Από την άλλη, τα θαλάσσια σπορ που προσφέρονται από τα διπλανά beach bar αλλά και η ησυχία που μπορείς να βρεις λίγο παρακάτω, εξυπηρετούν τόσο εσένα που θες να διασκεδάσεις όσο και εσένα, που θες να κάνεις ένα ήσυχο μπάνιο.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα είναι γεμάτη από καθαρές, ονειρικές παραλίες. Εμείς συγκεντρώσαμε μόνο κάποιες από αυτές. Σε όποιο μέρος και να ταξιδεύεις φρόντισε να κάνεις την έρευνα σου και να διαλέγεις τοπία που θα αξίζει να θυμάσαι. Καλές διακοπές!

Σχόλια