Αλλιώς, η Ανάσα του Διαβόλου! Που βρίσκεται; Ποιές οι επιδράσεις του; Μάθε για μία από τις πιο επικίνδυνες ουσίες στον κόσμο, το ναρκωτικό Burundanga!

Το ντοκιμαντέρ του VICE με τίτλο “Tο πιο Tρομακτικό Nαρκωτικό στον Kόσμο” νομίζω ξεπέρασε κάθε προσδοκία απήχησης των παραγωγών του. Όμως πέρα από τον ClickBait τίτλο, το περιεχόμενο είναι τρομακτικό και γράφω αυτό το άρθρο, γιατί η αλήθεια είναι πως το θέμα με απασχόλησε για αρκετό καιρό αφού είδα το βίντεο.

Ταξιδεύοντας νοτιοδυτικά σε έναν παγκόσμιο χάρτη, βρίσκεται η μητέρα χώρα των ναρκωτικών. Εννοώ φυσικά την Κολομβία, στην οποία απαντώνται οι περισσότερες δράσεις που περιλαμβάνουν την χρήση της ύπουλης λευκής σκόνης του Burudanga.

Από τι παράγεται το Burundanga;

To φυτό από το οποίο παράγεται ονομάζεται Borrachero και η αγγελική του εμφάνιση σε ξεγελά για το πόσο διαβολικές συνέπειες μπορεί να έχει. Λευκά μεγάλα άνθη που μοιάζουν με κρίνα και κρέμονται ανάποδα από τα κλαδιά, σαν τις καμπάνες ενός κωδωνοκρούστη που σημαίνουν κίνδυνο. Ωστόσο, για εκατοντάδες χρόνια οι σπόροι χρησιμοποιούνται από τους ιθαγενείς της Νότιας Αμερικής σε πνευματικές τελετές.

Η χημική ουσία που κρύβεται πίσω από το Burundanga είναι η Σκοπολαμίνη. Φαρμακευτικά συνταγογραφείται συνήθως ως θεραπεία για τα συμπτώματα της ναυτίας. Στο υπόκοσμο όμως της Κολομβίας χρησιμοποιείται συνήθως για εγκληματικές ενέργειες, καθώς οι επιδράσεις της είναι μία χρυσή συνταγή για τα μέλη του.

Γιατί Ανάσα του Διαβόλου και Zombie drug;

Η ονομασία “Ανάσα του Διαβόλου” προέκυψε από έναν συχνό τρόπο που χρησιμοποιείται. Είναι πολύ κοινό ο δράστης, έχοντας απλώσει μία στρώση σκόνης στο χέρι του και έχοντας πάρει τα προσωπικά του μέτρα (κλείσιμο της μύτης), να την φυσάει σαν ξόρκι στο πρόσωπο του θύματος. Άλλοι μέθοδοι είναι η διάλυση σε ποτό ή σε μπουκαλάκι σπρέι, ή σε τσιγάρα.

Δεν έχει ούτε γεύση, ούτε κάποια οσμή.

Η κατάσταση Zombie, που περιλαμβάνει το άλλο παρατσούκλι, αναφέρεται στην πιο αξιοπερίεργη επίδραση της ουσίας που είναι η απουσία της ελεύθερης βούλησης. Εισβάλλοντας στο σύστημα του θύματος, σε 15 λεπτά αυτό ξεκινά να ζαλίζεται και να χάνει την αίσθηση του κόσμου.

Τελικά, βρίσκεται σε μια κατάσταση απουσίας συνείδησης, που πάλι ανεξήγητα δεν μπορείς να καταλάβεις ως εξωτερικός παρατηρητής. Το άτομο κινείται και μιλάει φυσιολογικά. Είναι ένα zombie που μηχανικά υπάρχει στον χώρο.

Η επίδραση αυτή είναι το μεγαλύτερο “πλεονέκτημα” του Burundanga, καθώς οι επιτήδειοι ληστές ή βιαστές δίνουν οδηγίες στο θύμα του, ενώ αυτό τις ακολουθεί κατά γράμμα. Παράδειγμα: Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ που στις κάμερες φαίνεται πως πραγματοποιούνται από τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού, ο οποίος βέβαια υπό την επίδραση του ναρκωτικού λειτουργεί μηχανικά ακολουθώντας εντολές για να δώσει τα λεφτά στους ληστές.

Γενικά, όμως από τα διάφορα περιστατικά φαίνεται πως μπορείς να είσαι πολύ εφευρετικός και να τοποθετήσεις το ναρκωτικό σε οποιοδήποτε αντικείμενο άμεσης επαφής όπως π.χ. κάρτες.

https://thebogotapost.com

Πολύ συχνή χρήση της ουσίας γίνεται συχνά και από ιερόδουλες, που ξεκινώντας να προσεγγίζουν το θύμα με αισθησιακό τρόπο, καταλήγουν να του κλέβουν λεφτά και υπάρχοντα που έχει μαζί του. Οι βιασμοί είναι επίσης ένα από τα κίνητρα χρήσης αυτού του ναρκωτικού. Σύμφωνα με τα στατιστικά 50.000 Κολομβιανοί πέφτουν θύματα αυτής της ουσίας ετησίως.

Το πακέτο των επιδράσεων που έχουν κάνει τόσο δημοφιλές το Burundanga συμπληρώνεται από την αμνησία που συνοδεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων. Το θύμα δεν θυμάται τίποτα από όλα όσα έχουν συμβεί όσο ήταν υπό την επήρεια της σκοπολαμίνης. Επομένως, η μνήμη προσώπων, ονομάτων και όων των πράξεων που έλαβαν χώρα λείπει, πράγμα που κάνει το παιχνίδι με την αστυνομία να γέρνει υπέρ των δραστών.

Άλλες συχνές παρενέργειες είναι οι παραισθήσεις και η θέαση τρομακτικών φαντασιακών εικόνων. Φυσιολογική διέγερση αποτελεί η διαστολή της κόρης των οφθαλμών Σε μεγαλύτερη δόση φυσικά μπορεί να επιφέρει ακόμη και θάνατο.

https://thriftytraveler.com/guide-to-colombia-travel/

Βέβαια, πολλοί κάτοικοι της Κολομβίας λένε πως οι ιστορίες που κυκλοφορούν στους δρόμους της δεν είναι παρά μόνο σπάνια περιστατικά. Συμβουλεύουν τους ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν εκεί να μην αποθαρρύνονται από το να επισκεφτούν την χώρα ή να μετακομίσουν σε αυτή.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως παρόλο που η Νότια Αμερική βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης, αυτό δεν αποκλείει εγκληματικές ενέργειες τέτοια μορφής στην Ελλάδα.

Συμπερασματικά, προσέχουμε τα ποτά μας και ειδικά αυτά που είναι κερασμένα. Αν σας φαίνεται κάτι ύποπτο καλύτερα αφήστε το στην άκρη και φύγετε γρήγορα.

Πηγές: https://thebogotapost.com/escopolamina-cases-on-the-rise-in-bogota/21879/

Το ντοκιμαντέρ του VICE

Σχόλια