Το θέατρο αποτελεί μία από τις ποιοτικότερες μορφές ψυχαγωγίας και -ευτυχώς- διανύουμε μία χρονιά, με εξαιρετικές θεατρικές παραγωγές!

Σίγουρα, εάν παρακολουθείς τι «παίζει» στο θέατρο, θα έχεις παρατηρήσει ότι φέτος είναι μία χρονιά, κατά την οποία πολλές θεατρικές παραγωγές έχουν κυκλοφορήσει. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να στηρίζουμε τα ελληνικά θέατρα και τους Έλληνες ηθοποιούς για τη σπουδαία δουλειά, που κάνουν.

Παρακάτω, θα βρεις μερικές από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, που παίζονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και πρέπει οπωσδήποτε να δεις!

1. Το δείπνο

Το έργο του Χέρμαν Κοχ, «Το δείπνο», βρίσκεται φέτος στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, με σκοπό να «αγγίξει» τις πιο σκοτεινές πλευρές σου! Ένα ψυχολογικό θρίλερ, που φέρνει αντιμέτωπες δύο οικογένειες, για ένα έγκλημα που έχουν διαπράξει τα ίδια τους τα παιδιά. Όλα αυτά, σε ένα καλά οργανωμένο και πολυτελές δείπνο, στη διάρκεια του οποίου, έρχεται στο φως το τραγικό μυστικό των δύο οικογενειών.

Και καθώς το δείπνο προχωρά, η ατμόσφαιρα γίνεται εξαιρετικά ζόρικη. Μέχρι πού μπορεί άραγε να φτάσει κάποιος, προκειμένου να προστατέψει την οικογένεια του; Μία συγκλονιστική ιστορία, με έναν εξαιρετικό θίασο, που θα σε καθηλώσει!

Πληροφορίες παράστασης:

Σύγχρονο Θέατρο – Ευμολπιδών 45, Αθήνα

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: 

Τετάρτη 18:15, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:15, Κυριακή 21:00

Εισιτήρια: από 12€

Έως τις 31 Μαρτίου 2019.

2. Σπασμένο γυαλί

Το έργο του Άρθουρ Μίλλερ, «Σπασμένο γυαλί», θα σε κάνει για λίγο να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε κάνει ώρες ώρες να μένεις καθηλωμένος σε μία πραγματικότητα, που δεν σε ευχαριστεί. Πρόκειται για ένα έργο, που θα σε μεταφέρει νοερά στη Νέα Υόρκη του 1938. Ένα έτος κομβικό, κατά το οποίο οι Ναζί επιτέθηκαν σπάζοντας τα μαγαζιά όλων των Εβραίων της εποχής. Και κάπως έτσι, μία γυναίκα μένει ξαφνικά παράλυτη. Μπορεί άραγε ένα κοινωνικό γεγονός να σου προκαλέσει κάτι τέτοιο; Μήπως τελικά υπάρχει κάτι βαθύτερο, που «καθηλώνει» τους ανθρώπους;

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Πόλη – Φώκαιας 4, Αθήνα

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: 

Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 18:00

Εισιτήρια: από 13€

Έως τις 21 Απριλίου 2019.

3. Τζάσμιν

Φέτος, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε από κοντά την αγαπημένη μας ηθοποιό, Ελένη Ράντου, σε ένα έργο που η ίδια έχει διασκευάσει. Το θεατρικό έργο, «Τζάσμιν», πρόκειται για μία διασκευή του αριστουργήματος του Γούντυ Άλλεν, «Blue Jasmine». Τι γίνεται όταν μία πλούσια και φρεσκοχωρισμένη γυναίκα από τη Νέα Υόρκη χρεοκοπεί και αναγκάζεται να μετακομίσει, προκειμένου να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή; Μία υπόθεση, η οποία έχει απογειωθεί από το σκηνοθετικό ταλέντο του Σταμάτη Φασουλή. Μην τη χάσεις!

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Διάνα – Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: 

Τετάρτη 19:30, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή & Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Εισιτήρια: από 15€

Έως τις 31 Μαρτίου 2019.

4. Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

Με αφορμή την δολοφονία ενός σκύλου, το έργο, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», τολμά να θίξει καίρια ζητήματα, όπως αυτά του αυτισμού και των διαλυμένων οικογενειών. Όλα ξεκινούν, όταν ο έφηβος Κρίστοφερ βρίσκει το σκύλο της γειτόνισσας του δολοφονημένο. Στην αναζήτηση του για στοιχεία σχετικά με τη δολοφονία, θα βρεθεί μπροστά σε αποκαλύψεις, που θα αλλάξουν ριζικά όλα όσα ήξερε για τη ζωή και την οικογένεια του.

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Τζένη Καρέζη – Ακαδημίας 3, Αθήνα

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 19:00

Εισιτήρια: από 12€

Έως τις 21 Απριλίου 2019.

5. Η συμμορία των πέντε

Πάμε, λοιπόν, σε κάτι πιο ανάλαφρο! Σε σκηνοθεσία του μοναδικού Γιάννη Κακλέα, η μαύρη κωμωδία, «Η συμμορία των πέντε», συμπληρώνεται απόλυτα από ένα σύνολο καταξιωμένων κωμικών ηθοποιών, που θα σε κάνουν να κλάψεις από τα γέλια!

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον καθηγητή Μάρκους (a.k.a. Θανάσης Τσαλταμπάσης) και τη συμμορία του, οι οποίοι παριστάνουν τους χορευτές, προκειμένου να «τρυπώσουν» στο σπίτι μίας καλοκάγαθης μοναχικής γριούλας. Έχοντας σχεδιάσει την «τέλεια» ληστεία, η συμμορία δεν έχει υπολογίσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, που θα ανατρέψει τα σχέδια της. Την καλή και ήσυχη γριούλα! Επίλεξε την και δεν θα χάσεις!

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Κιβωτός – Πειραιώς 115, Αθήνα

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: 

Τετάρτη 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 19:00

Εισιτήρια: από 12€

Έως τις 21 Απριλίου 2019.

6. Βερβερίτσα

Η σπαρταριστική κωμωδία του Νίκου Μουτσινά, «Βερβερίτσα», βρίσκεται φέτος στη σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια, κάνοντας τους πάντες να παραληρούν από τα γέλια! Στο κέντρο της υπόθεσης ένα αταίριαστο ζευγάρι, που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του, με τη βοήθεια ενός σύμβουλου γάμου. Τα πάντα, όμως, παίρνουν περίεργη τροπή, όταν ο Μενέλαος και η Άννα-Μαρίζα Φονιά, σκοτώνουν κατά λάθος μία… βερβερίτσα! Ένας σκίουρος, λοιπόν, στέκεται η αφορμή, για να βρεθεί το ζευγάρι αντιμέτωπο με τέσσερις περίεργες γυναίκες, οι οποίες θα επηρεάσουν καθοριστικά τη ζωή τους από εδώ και πέρα.

Πληροφορίες παράστασης:

Θέατρο Βρετάνια – Ομόνοια 7, Αθήνα

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: 

Τετάρτη 19:45, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 19:30

Εισιτήρια: από 14€


Είτε το «ψάχνεις» γενικά με το θέατρο, είτε όχι, είμαι σίγουρη ότι οι παραπάνω προτάσεις κάπου θα συναντήσουν το γούστο σου. Το σημαντικό είναι να στηρίζουμε τα ελληνικά θέατρα και τις ελληνικές θεατρικές παραγωγές, καθώς το έργο τους αποτελεί σπουδαία προσθήκη στον πολιτισμό μας. Όποια παράσταση και αν επιλέξεις, εύχομαι να περάσεις τέλεια και να την απολαύσεις!

Σχόλια