Εύκολες, αλλά σημαντικές συνήθειες που θα διευκολύνουν την ζωή σου! Είσαι έτοιμος να κάνεις την ζωή σου καλύτερη;

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Stanford, πραγματοποίησαν μία μελέτη, η οποία αποκαλύπτει μυστικά που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις πάνω από 95 χρόνια. Διάφορες έρευνες, που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, προσέγγιζαν απλές καθημερινές συνήθειες -όπως τα παπούτσια για παράδειγμα- από μια διαφορετική σκοπιά. Τελικά, αποδείχθηκε ότι αυτά τα πράγματα παίζουν καθοριστικό ρόλο και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ζωή σου!

Το άρθρο επιμελήθηκε η Κική Φωτοπούλου

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά!

10. Να επισκέπτεσαι τον ίδιο γιατρό.

απλές καθημερινές συνήθειες

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν επισκέπτεσαι τον ίδιο γιατρό για χρόνια, τότε σίγουρα ζεις περισσότερο.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για μία κατηγορία γιατρών, αλλά για όλους. Τον χειρούργο, τον ψυχίατρο κλπ. Οι γιατροί θυμούνται το ιστορικό και τα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς, κι έτσι αν αλλάξει το οτιδήποτε θα το αντιληφθούν. Εάν αλλάξεις γιατρό, θα πρέπει να του πεις από την αρχή ό,τι προβλήματα είχες μέχρι στιγμής.

9. Να κάνεις το δικό σου “μπάτζετ” και να αποταμιεύσεις χρήματα για το μέλλον.

απλές καθημερινές συνήθειες

Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες προσπαθούν εναγωνίως να βρουν παραλληλισμούς μεταξύ οικονομικής και σωματικής υγείας. Μία ομάδα Αμερικανών ερευνητών ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, οι οποίοι αντιμετώπισαν αρνητικές εμπειρίες με τα χρήματα, έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες θνησιμότητας.

Πρώτα απ’ όλα, το άγχος έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία. Δεύτερον, όταν οι άνθρωποι χάνουν πολλά χρήματα, ταυτόχρονα χάνουν και την ευκαιρία να φροντίσουν για την υγεία τους και να επισκεφτούν καλούς γιατρούς.

Δες εδώ πως να μειώσεις το άγχος

Έτσι, οι ειδικοί προτείνουν να προνοήσεις για τη συνταξιοδότησή σου τουλάχιστον 10 χρόνια πριν εγκαταλείψεις την δουλειά σου. Επιπλέον, θα πρέπει να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένος, ώστε να αντιμετωπίσεις τυχόν οικονομικές απώλειες. 

8. Να τρως περισσότερα λιπαρά.

απλές καθημερινές συνήθειες

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην επιδημιολογία και πρόληψη της American Heart Association, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μονοακόρεστα λίπη, όπως είναι το λάδι, το αβοκάντο, οι σπόροι και άλλα λάδια, μειώνουν τις πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακά επεισόδια κατά 16%. 

Αν προσθέσεις στη δίαιτά σου και κάποια ζωικά λίπη όπως είναι τα γαλακτοκομικά προιόντα, τα αβγά, το κοτόπουλο, το κόκκινο κρέας και το ψάρι, τότε μειώνεις τις πιθανότητες ακόμη περισσότερο, στο 25%.

7. Να παρακολουθείς το έντερο και τις λειτουργίες του.

απλές καθημερινές συνήθειες

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο McGill, το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται στο έντερο. Χρήσιμα βακτήρια που βρίσκονται εκεί, αυξάνουν τη διάρκεια της ζωής σου.

Τα προβιοτικά έχουν θετική επίδραση στην απορρόφηση των προιόντων που τρως και βοηθούν στην ενσωμάτωση θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, διότι οι επιστήμονες έχουν ήδη αποδείξει ότι το έντερο συνδέεται με τον εγκέφαλο και το “χάος” που επικρατεί στο κεφάλι προκαλεί ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα.

6. Να φοράς άνετα ρούχα και παπούτσια.

απλές καθημερινές συνήθειες

Πράγματα τα οποία προσφέρουν άνεση και χαρά, παρατείνουν έμμεσα και τη διάρκεια ζωής. Ο David Rosenbaum, ένας 65χρονος Ph.D., ισχυρίζεται ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους κατάφερε να επιβιώσει τόσο πολύ είναι επειδή φοράει άνετα παπούτσια.

Τα παπούτσια βοηθούν στον έλεγχο των δραστηριοτήτων σου. Φορώντας άνετα παπούτσια περπατάς περίπου 10000 βήματα την ημέρα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σου.

5. Να μην ξαπλώνεις στον καναπέ.

απλές καθημερινές συνήθειες

Μπορείς να αυξήσεις το όριο ηλικίας σου, αν μειώσεις τον χρόνο που κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου σου ή τον χρόνο που ξαπλώνεις στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση. Δεν συνίσταται να κάθεσαι πάνω από 2 ώρες σε μία καρέκλα ή σε έναν καναπέ.

Αν ακολουθήσεις αυτόν τον κανόνα θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής σου για τουλάχιστον 3 χρόνια.

4. Να κοιμάσαι περισσότερο τα Σαββατοκύριακα.καθημερινές συνήθειες

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να νιώθεις τύψεις επειδή κοιμάσαι τα Σαββατοκύριακα. Με βάση τις μελέτες του Torbjörn Akerstedt, ένας επιστήμονας από τη Σουηδία, ο ύπνος τα Σαββατοκύριακα μπορεί να σε σώσει από προβλήματα υγείας ή ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

3. Να καθαρίζεις το σπίτι σου τακτικά.

απλές καθημερινές συνήθειες

30 λεπτά φυσικής άσκησης την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρδιακών επεισοδίων. Αυτή η θεωρία αποδείχθηκε από τον Scott Lear και τους συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο McMaster.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό, δεν είναι υποχρεωτικό να πας σε γυμναστήριο. Μπορείς απλώς να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου σε οικιακές δουλείες, όπως είναι το σφουγγάρισμα, η ηλεκτρική σκούπα κλπ. Αυτές οι δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν. Επιπλέον, αν πηγαίνεις στη δουλειά σου με τα πόδια είναι ακόμη ένα συν στην υγεία σου.

2. Να δουλεύεις πολύ.

απλές καθημερινές συνήθειες

Οι επιστήμονες του Harvard είναι βέβαιοι ότι οι άνθρωποι που πετυχαίνουν τους στόχους τους και κάνουν τα πάντα για να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους, έχουν πιο λαμπρή ζωή. 

Όσοι αφήνουν τα χρόνια να περάσουν, χωρίς να κάνουν κάτι δημιουργικό στην ζωή τους και χωρίς να προσπαθήσουν να χτίσουν το μέλλον τους, μειώνουν την ποιότητα και την ποσότητα ζωής. Η ζωή συνεχώς αλλάζει και κάτι που ονειρεύεσαι στα 20, στα 30 το βρίσκεις βαρετό και στα 40 γελοίο.

Επομένως, είναι σημαντικό να μην τεμπελιάζεις. Θέσε στόχους και προσπάθησε να τους υλοποιήσεις. 

1. Να μιλάς περισσότερο σε ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν.

απλές καθημερινές συνήθειες

Οι άνθρωποι που έχουν αξιόπιστους και υποστηρικτικούς φίλους και συγγενείς, ζουν περισσότερο.

Δεν έχει σημασία αν έχεις πολλούς φίλους ή έναν και καλό. Δεν παίζει ρόλο η ποσότητα, αλλά η ποιότητα.

Μπορεί να έχεις χτίσει μια λαμπρή καριέρα και να έχεις πάρα πολλά χρήματα. Αν, όμως, δεν έχεις κανένα δίπλα σου, τότε δεν νιώθεις 100% ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος. Και ως γνωστών η ευτυχία συνεπάγεται με μακροζωία.

Έξτρα μπόνους: Μούλιασμα στην μπανιέρα με νερό και αλάτι.

απλές καθημερινές συνήθειες

Εάν θέλεις να αποβάλεις τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα σου, εφάρμοσέ το. Θα χρειαστείς μόνο αλάτι Epsom και μπανιέρα. Το άλας Epsom είναι χημικά γνωστό ως θειικό μαγνήσιο και είναι μια εύκολη και φθηνή πηγή μαγνησίου. Συνίσταται ιδιαίτερα στους ανθρώπους που υποφέρουν από μυϊκό πόνο, μυκητίαση, διαστρέμματα, μώλωπες και φλεγμονή.

Πρόσθεσε μία κούπα αλάτι Epsom σε μία μπανιέρα με ζεστό νερό και απόλαυσέ το για 20-30 λεπτά. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μια σταγόνα ή 2 αιθέρια έλαια λεβάντας, που προσφέρει ένα υπέροχο άρωμα και βοηθά στη δημιουργία χαλάρωσης.

Τι λες λοιπόν; Θα εφαρμόσεις αυτές τις απλές καθημερινές συνήθειες;

Πηγή: Bright Side

Σχόλια