Αν θες να αποφύγεις τις υπερβολικά ακριβές τιμές της Ρώμης, τότε δεν έχεις παρά να ανακαλύψεις όλα τα υπέροχα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αιώνια Πόλη χωρίς να ξοδέψεις τίποτα!

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ρώμη, μία από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου, μπορεί να σου αδειάσει εύκολα το πορτοφόλι. Για να μην έρθεις, λοιπόν, αντιμέτωπος με «δύσκολες» καταστάσεις, πρέπει να ξέρεις πού να πας για να τις αποφύγεις.

Παρακάτω θα βρεις 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις δωρεάν στη Ρώμη!

1. Καθεδρικός ναός του Άγιου Πέτρου στο Βατικανό

Το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να περιμένεις σε ουρά για αρκετή ώρα μέχρι να μπεις στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Ρώμης. Παρόλα αυτά, αν πας πολύ νωρίς το πρωί μπορείς να εξερευνήσεις τον ναό του Άγιου Πέτρου με την ησυχία σου χωρίς μεγάλη αναμονή. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν τη διάσημη Pietà του Michelangelo καθώς και έργα του αρχιτέκτονα Bernini.

2Δωρεάν μουσεία

Όλα τα μουσεία της Ρώμης καθώς και το Κολοσσαίο μαζί με τη Ρωμαϊκή Αγορά και την είσοδο στον Παλατίνο Λόφο είναι δωρεάν την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Επίσης, τα μουσεία του Βατικανού είναι δωρεάν την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Έχοντας αυτά υπόψη, μπορείς να οργανώσεις το ταξίδι σου στη Ρώμη ανάλογα και να αποφύγεις το υψηλό κόστος των εισιτηρίων.

3Η Κολόνα του Τραϊανού

Βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της Ρώμης και μπορείς να τη θαυμάσεις απλά κάνοντας την απογευματινή σου βόλτα στα σοκάκια της πόλης. Αυτό το αρχαίο έκθεμα απεικονίζει όλες τις στρατιωτικές επιτυχίες του Τραϊανού.

4Βόλτα στο Circo Massimo

Εκεί κάποτε οι αγωνιστές αρμάτων έπαιρναν μέρος σε ιπποδρομίες στην μεγαλύτερη αρένα της αρχαίας Ρώμης. Πλέον, τα απομεινάρια είναι λίγα αλλά είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις το μεγαλείο που αντιπροσώπευε το ιστορικό αυτό μέρος. Στο Circo Massimo, μπορείς να περπατήσεις, να αράξεις και να δεις το ηλιοβασίλεμα να πέφτει πίσω από την αυτοκρατορική αγορά.

5. Δες τον Πάπα Φραγκίσκο στην εβδομαδιαία του εμφάνιση κάθε Τετάρτη πρωί

Αν έχεις περιέργεια να δεις μια από τις πιο διάσημες θρησκευτικές φιγούρες στον κόσμο, τότε μπορείς να πας στο Βατικανό κάθε Τετάρτη πρωί και να δεις τον Πάπα Φραγκίσκο να εμφανίζεται στο μπαλκόνι του για ένα ολόκληρο τέταρτο της ώρας. Τέλειο;

6. Ρίξε ένα κέρμα στην Fontana di Trevi

Τι καλύτερο από το να ρίξεις ένα κέρμα στο πιο διάσημο συντριβάνι του κόσμου; Έτσι, είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψεις κάποτε στη Ρώμη. Και μάντεψε τι άλλο; Είναι εντελώς δωρεάν!

7. Μπες στο Pantheon

Η είσοδος στο Pantheon είναι μια μοναδική εμπειρία και είναι και δωρεάν, αν και ίσως χρειαστεί να περιμένεις σε ουρά για μια ακόμα φορά. Ένα από τα πιο εικονικά κτήρια της Ρώμης, σε προσκαλεί να ενωθείς με τον ουρανό κοιτώντας μέσα από την τρύπα που βρίσκεται στη μέση του τεράστιου τρούλου του ναού.

8. Επίσκεψη στο ναό SantAgnese in Agone και βόλτα στην Piazza Navona

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι η εκκλησία που βρίσκεται στην Piazza Navona έχει δωρεάν είσοδο. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη εκκλησία με μια ακόμα πιο ιδιαίτερη ιστορία. Ο συνδυασμός της επίσκεψης στα δύο αυτά αξιοθέατα είναι σχεδόν ειρωνικός καθώς η εκκλησία και η πλατεία κατασκευάστηκαν από δύο ανταγωνιστές αρχιτέκτονες.

9. Εξερεύνησε τη Villa Borghese

Το μεγαλύτερο πάρκο της Ρώμης αλλά και το πιο πολυσύχναστο. Μπορείς να το εξερευνήσεις και να απολαύσεις τις ομορφιές του δωρεάν.

10. Κοίταξε μέσα από τη διάσημη κλειδαρότρυπα του Τάγματος της Μάλτας

Κοιτώντας μέσα από την κλειδαρότρυπα του Τάγματος της Μάλτας, μπορείς να απολαύσεις την μαγευτική θέα του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου. Μόνο μην προσπαθήσεις να βγάλεις φωτογραφία γιατί πάντα αποτυγχάνει.

Σχόλια