Είναι αναμφισβήτητο ότι μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές του πάλαι ποτέ κραταιού τηλεοπτικού σταθμού Mega, είναι με διαφορά οι «Σαββατογεννημένες»!

Οι «Σαββατογεννημένες» είναι το πρώτο σήριαλ, με το οποίο ο μοναδικός Γιώργος Καπουτζίδης έδειξε στο ελληνικό κοινό ότι, εκτός από πολύ ταλαντούχος ηθοποιός, είναι εξίσου ταλαντούχος δημιουργός και σεναριογράφος.

Πρόκειται για μία σειρά που προβλήθηκε το 2003 από το Mega και για έναν ολόκληρο χρόνο μας κράτησε συντροφιά, μετρώντας συνολικά 33 επεισόδια. Αποτελούμενη από ένα εξαιρετικό cast, οι ικανότητες του Γ.Καπουτζίδη στην κωμωδία χάρισαν άπειρες στιγμές γέλιου στο κοινό, «σημαδεύοντάς» το με μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικές από αυτές!

1. «Seniora Σούλα!»

Ίσως η πιο χαρακτηριστική ατάκα του αγαπημένου σε όλους Χοσέ (a.k.a Γιώργος Καπουτζίδης) είναι αυτή! Κάτι ο τόνος της φωνής του, κάτι η μίξη ελληνικών και ισπανικών αρκούσαν για να τρελάνουν τη Σούλα, κατά κόσμον Ράνια Σχίζα. Σε κάθε φράση του, λοιπόν, απευθυνόμενος στη Σούλα ακούγαμε τη φράση «Seniora Σούλα (;;)». Ειδικά στην ανωτέρω συζήτηση μεταξύ τους για το «Κομοτυρί», τα γέλια δε σταματούν!

2. «Ποια είναι αυτή;; Γκόμενά σου;;;»

Δεν μπορώ να φύγω από το χαρακτήρα του Χοσέ, καθώς έχει πάρα μα πάρα πολλές αξιοσημείωτες ατάκες! Αλλά πραγματικά αυτή, εμένα προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μου! Και φυσικά, αν ήσουν και εσύ φανατικός του σήριαλ αυτού, δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμάσαι την εμμονή του Χοσέ κάθε φορά που έβλεπε τη Σούλα με κάποια από τις υπόλοιπες κυρίες του σήριαλ, η οποία κιόλας εμμονή συνοδευόταν από τη χαρακτηριστική ατάκα – ερώτηση, «Ποια είναι αυτή;; Γκόμενά σου;;;;».

3. «Προστύχη!»

Επικό κλάμα!! Τόσο από την προφορά, όσο και από την αντίδραση της Μπίας!

4. « – Η Αντιγόνη…» « – Τρώει μήλα στο μπαλκόνι!!»

Από τις πιο ταλαντούχες και αστείες ηθοποιούς, η Κατιάνα Μπαλανίκα (στο σήριαλ, Καίτη) ήταν πραγματικά η καταλληλότερη για αυτό το ρόλο. Μία καθηγήτρια Φιλολογίας στα όρια της ψυχασθένειας εξαιτίας των μαθητών της, που μας έδωσε πάμπολλες ξεκαρδιστικές σκηνές με τους επικούς της καβγάδες εντός της τάξης. Φυσικά, «αγαπημένος» της μαθητής, ο Λαζάρου (a.k.a Αργύρης Αγγέλου), ερωτευμένος μαζί της επί χρόνια!

5. «Κρασάς! Έξω!»

Και φυσικά παραμένω στην τάξη της κυρίας Κατσίκη… συγγνώμη, Τόνγκα! Και αυτό, γιατί αυτή η τάξη είχε πάντα αυξημένο το χιουμοριστικό στοιχείο! Φυσικά, η κυρία Καίτη Τόνγκα μην αντέχοντας άλλο τους μαθητές της, σε κάθε είσοδό της στην τάξη φρόντιζε πάντα να βγάζει έξω τον Κρασά, έναν όχι και τόσο αγαπημένο της μαθητή, έτσι για να έχει περισσότερη ησυχία βρε αδερφέ! Έτσι, λοιπόν, ακούγαμε συνεχώς τη φράση, «Κρασάς! Έξω!».

6. « – Δεν τα λες καλά! Όταν το ‘ε’ είναι μπροστά από το ‘ι’, το ‘ε’ δεν διαβάζεται. Αυτό είναι το σωστό!» « – Το σωστό είναι να ανοίξω την μπαλκονόπορτα να σε πετάξω απ’τον πέμπτο!»

Και σαν να μην της έφταναν οι μαθητές της στην τάξη, η Καίτη ανέλαβε να διδάξει έναν ακόμα μαθητή, ομολογουμένως ανεπίδεκτο μαθήσεως, το Χοσέ. Δυστυχώς, ο Χοσέ είχε τις δικές του απόψεις για την ελληνική γλώσσα και τους γραμματικούς της κανόνες, οδηγώντας την Καίτη εκτός ορίων!

7. « – Λαζάρου…» « – Yes.» « – Βγες!»

Καθ’όλη τη διάρκεια του σήριαλ ο Λαζάρου προσπαθούσε απελπισμένα να «κερδίσει» την καρδιά της Καίτης και γι’αυτό κατά καιρούς δοκίμαζε διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς, ήταν όταν δοκίμασε να αλλάξει στυλ για να την εντυπωσιάσει. Όχι όμως με πολύ μεγάλη επιτυχία!

8. «Θα ‘ρθει η Ντενίση για καφέ;»

Εν τω μεταξύ κάπου στα μισά της σειράς, ο Σάββας αποφάσισε να τρελάνει τις 3 πρώην γυναίκες του ξεκινώντας από την αγαπημένη μας Καίτη και αλλάζοντάς της τα ηρεμιστικά της χάπια, με αποτέλεσμα να χάσει λίγο τα… αβγά και τα πασχάλια η καημένη!

Σε μία από τις τρελές φάσεις της, λοιπόν, η Μπία (a.k.a Ελένη Ράντου) την είδε κάπως παράξενα ντυμένη και εκεί ακούσαμε την ατάκα «Θα ‘ρθει η Ντενίση για καφέ;». Γενικότερα η όλη σκηνή έχει πολύ γέλιο. Αν είσαι φαν, τη θυμάσαι σίγουρα!

9. «Καίγεται ο κ*λος μας!!»

Δεν περιγράφω άλλο εδώ! Άλλωστε, «Καίγεται ο κ*λος μας!!!».

10. «Ο σκηνοθέτης έπαθε πολικό νεφρού.»

Ήδη από τα πρώτα επεισόδια της σειράς καταλάβαμε ότι η Τάμμυ (a.k.a Μαρία Ανδρούτσου) δεν ήταν και από τους πιο ευφυείς ανθρώπους. Κοινώς έχει πει και έχει κάνει διάφορα «μαργαριτάρια». Ένα από αυτά, το λέει στο παραπάνω απόσπασμα. Κρίμα για το σκηνοθέτη που έπαθε… «πολικό νεφρού», πάντως! 


Μία σειρά κορυφαία του Γιώργου Καπουτζίδη, με ηθοποιούς που έδωσαν ρέστα και με αμέτρητες ατάκες, που φυσικά δεν μπόρεσα να τις αποτυπώσω όλες σε ένα άρθρο. Ωστόσο, ελπίζω να σας υπενθύμισα μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές και να γελάσατε, όπως γέλασα και εγώ, καθώς τις διάλεγα μία μία.

Δες επίσης: Οι 10 top ατάκες από το Κωνσταντίνου και Ελένης που λατρέψαμε!

Σχόλια