Ο Λούκα Γκουαντανίνο διασκευάζει την γνωστή ταινία τρόμου του 1977 “Suspiria” του Ντάριο Αρτζέντο.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι “πρόκειται περισσότερο για φόρο τιμής στην ταινία παρά αντιγραφή της”.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Την Πέμπτη 1/11 θα κάνει πρεμιέρα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους και περιμένουμε να την απολαύσουμε.

Η πλοκή

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια παγκοσμίου φήμης σχολή χορού στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Η γνωστή πλέον από τις “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”, Ντακότα Τζόνσον, υποδύεται τη νεαρή χορεύτρια Σούζη η οποία περνά από ακρόαση για να φοιτήσει στη σχολή.Η Σούζη έχει πολύ καλή ανέλιξη στη σχολή και αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο για μια παραγωγή της.

Suspiria

Η χορεύτρια όμως την οποία αντικαθιστά, ξεσπά κατηγορώντας τη σχολή για μαγεία. Τα προβήματα αρχίζουν όταν μέσα από μία σειρά δολοφονιών, έρχεται στο φως ότι η σχολή είναι κάλυψη μιας συνομωσίας υπερφυσικών ενεργειών.

Στην ιστορία εμπλέκονται, επίσης, για να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου ο ψυχοθεραπευτής της σχολής καθώς και άλλοι σπουδαστές και μέλη του θιάσου.

Το τρέιλερ

Οι πρωταγωνιστές

Η Dakota Johnson (Ντακότα Τζόνσον) θα υποδυθεί τη νεαρή χορεύτρια, Σούζη. Μεγάλη παρουσία στην ταινία είναι η Tilda Swinton (Τίλντα Σουίντον) στο τριπλό ρόλο της Madame Blanc, του Dr. Josef Klemperer και της Helena Markos.

Στην ταινία επίσης συμμετέχουν οι: Doris Hick, Malgorzata Bela, Chloë Grace Moretz, Elena Fokina, Mia Goth και πολλοί άλλοι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θα δούμε τη Jessica Harper (Τζέσικα Χάρπερ), η οποία είχε υποδυθεί τη Σούζη στην ταινία του Αρτζέντο, σε έναν άλλο ρόλο.

 

Η Dakota Johnson σχολιάζει:

“Είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης (μιλώντας για το μέρος που αφορά το Λούκα Γκουαρντανίνο). Είμαι τυχερή που είμαι μέρος του. Φυσικά, είναι ωραίο να συμμετέχεις σε μια ταινία όπου όλοι φεύγοντας από την αίθουσα είναι χαρούμενοι, αλλά μετά θα πάνε στο σπίτι τους και θα συζητάνε για αυτήν; Είναι προνόμιο να συμμετέχεις σε μια ταινία όπου οι άνθρωποι θέλουν να συζητήσουν για το τι συμβαίνει.

Σχόλια