Ένα διήμερο φεστιβάλ με σκοπό την πληροφόρηση και τη διάχυση του Erasmus+

Το διήμερo ενημερωτικό φεστιβάλ, Erasmus+ Village, έρχεται για να πληροφορήσει και να επιτρέψει τη διάχυση του μεγαλύτερου Προγράμματος για τη Νεολαία στην Ευρώπη. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Erasmus+/Νεολαία για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Έτσι, στις 27 και στις 28 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, θα λάβεις όλες τις απαντήσεις, που αναζητάς σε ερωτήσεις γύρω από το Erasmus+/Νεολαία, αλλά και το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps).

Erasmus+ VillageΤα συγκεκριμένα Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτούν ευκαιρίες κινητικότητας στον Ευρωπαϊκό χώρο, μέσω δράσεων ανταλλαγής νέων, εθελοντισμού, διαρθρωμένου διαλόγου, σεμιναρίων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και εργασίας, στο ευρύτερο πεδίο της μη τυπικής μάθησης.

Μία εκδήλωση με την παρουσία φορέων–οργανισμών νέων, με δυναμικές παρουσιάσεις των εγκεκριμένων σχεδίων από το Erasmus+/Νεολαία, παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, προσωπική επαφή με τους επισκέπτες, αλλά και δυνατότητες δικτύωσης.

Παράλληλα, θα υπάρχουν workshops, διαδραστικές ομιλίες, δραστηριότητες και εργαλεία μη τυπικής μάθησης, μουσική, παιχνίδια και πολλά, πολλά ακόμη!

Αν λοιπόν είσαι νέος μέχρι 30 ετών, αν δουλεύεις με ή για τους νέους, αν σ’ ενδιαφέρει να μάθεις τι είναι το Erasmus+/Νεολαία και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία και δες με τον πιο διαδραστικό τρόπο, πώς μπορείς κι εσύ να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου, συμβάλλοντας παράλληλα στην τοπική κοινωνία.

Αν πάλι είσαι μέλος ενός ενεργού φορέα, μιας δραστήριας οργάνωσης, ενός συλλόγου που δεν εφησυχάζεται ή μιας μαχητικής κίνησης ενεργών πολιτών νέων/εθελοντών, αν αισθάνεσαι πως θέλεις με την παρέα σου να πάρεις ένα πιο ενεργό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα και να ανταλλάξεις εμπειρίες και καλές πρακτικές με αντίστοιχες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών, ή αν απλά έχεις τη διάθεση να πάρεις μέρος σε δραστηριότητες που θα σου ανοίξουν νέους δρόμους, τότε στο Erasmus+ Village θα γνωρίσεις από κοντά τις δυνατότητες χρηματοδότησης των ιδεών σας, μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νεολαίας.


Χρήσιμες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Erasmus+ Village

Erasmus+ Village ~ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

(Δεξαμενές Καθαρισμού, ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 2 – INNOVATHENS powered by Samsung)

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 12:00 – 21:00

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 10:00 – 21:00

Είσοδος: Ελεύθερη!


Ιστοχώρος: www.erasmusplusyouth.gr

Τηλεφωνική Επικοινωνία: 213 131 44 53-60

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: erasmusplus-youth@inedivim.gr

Σχόλια