Αγαπάς τη δημιουργικότητα αλλά έχεις ξεμείνει από ιδέες για να διακοσμήσεις το φοιτητικό (και όχι μόνο) σπίτι σου;  Ψάχνεις  τρόπους έξυπνους, οικονομικούς, και… πρωτότυπους; Σε αυτό το άρθρο θα βρεις την έμπνευση που έψαχνες για να ανανεώσεις το χώρο σου!

Οι DIY κατασκευές είναι παντός καιρού γνωστές. Ωστόσο σήμερα, όλο και περισσότεροι προτιμούν να αναπαλαιώνουν χρησιμοποιημένα και πιθανώς “ξεχασμένα” αντικείμενα που είχαν στο σπίτι τους, δίνοντας τους μία τελείως διαφορετική όψη. Αυτό άλλωστε είναι και το ωραίο, αφού νιώθεις πως βάζεις την προσωπική σου πινελιά στο χώρο σου. Παρακάτω ακολουθούν μερικοί εύκολοι, καθόλου χρονοβόροι, οικονομικοί και πρωτότυποι τρόποι για να δώσεις μία νέα όψη στο εσωτερικό του σπιτιού σου:

1. Κατασκευή από παλέτες

6 DIY κατασκευές για το φοιτητικό (και όχι μόνο) σπίτι!

Οι δημιουργίες από παλέτες είναι μία λύση που μπορεί ο καθένας να φτιάξει με λίγη υπομονή και όρεξη για δημιουργία! Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κρεβάτι από παλέτες, τραπεζάκι σαλονιού ή ράφια για το χωλ ή την κουζίνα! Παλιό το κόλπο, αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις και σίγουρα εντυπωσιάζει!

2. Ντεκουπάζ σε γυάλινα, ξύλινα, χάρτινα αντικείμενα

Η τεχνική του ντεκουπάζ έχει να κάνει με τη φαντασία αλλά κυρίως την θέληση να μεταποιήσεις ένα ωραίο αντικείμενο! Με λίγα υλικά, ειδική κόλλα ντεκουπάζ, βερνίκι, ακρυλικές μπογιές, ψαλίδι και πινέλα, και φυσικά, το αντικείμενο της επιλογής σου, θα προσθέσεις στο χώρο σου ένα ξεχωριστό στοιχείο. Μπορείς να το εφαρμόσεις σε ένα παλιό μπαούλο, σε κουτιά, γυάλινα βαζάκια, ακόμα και σε σκαμπό η καρέκλες. Αρκεί μόνο να βρεις το σχέδιο που θέλεις και είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις!

3. Κολάζ με φωτογραφίες ή από περιοδικά

Μία ακόμη ιδιαίτερη προσθήκη στο χώρο σου, είναι οι προσωπικές φωτογραφίες ή εικόνες από περιοδικά, σε μορφή κολάζ. Μπορείς να συγκεντρώσεις τις αγαπημένες σου εικόνες και να τις βάλεις μέσα σε ένα κάδρο ή πάνω σε ένα καμβά ή πίνακα, για να φαίνεται πιο προσεγμένο το αποτέλεσμα σου. Επιπλέον, μία πρωτότυπη ιδέα για τις φωτογραφίες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι να τις κρεμάσεις στον τοίχο με χρωματιστά μανταλάκια ή κρεμάστρες ή να τις τοποθετήσεις, κυκλικά, γύρω από ένα φωτιστικό δωματίου.

5. Ρολόι τοίχου

Όλοι χρειαζόμαστε ένα ρολόι στο σπίτι, πόσο μάλλον αν είναι και δική μας δημιουργία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και κατασκευές, ανάλογα με το τι ταιριάζει στο χώρο σου. Τα βασικό απαραίτητο υλικό είναι ο μηχανισμός ρολογιού. Όσον αφορά τα υπόλοιπα υλικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξύλινες, λεπτές σανίδες και να τις τοποθετήσεις ασύμμετρα, είτε οριζόντια είτε κάθετα. Μία άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις σαν βάση ένα καμβά και να τον χρωματίσεις με τέμπερες ή σπρέι. Βάλε τους δείκτες και όλα είναι έτοιμα!

6. Καθρέφτης από ρακέτες

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξεις αυτό τον καθρέφτη από… ρακέτα! Χρησιμοποίησε παλιές ρακέτες τένις ή παραλίας, διάλεξε το κατάλληλο γυαλί που να ταιριάζει στις διαστάσεις της ρακέτας, κόλλησε το με την ειδική κόλλα στις χορδές της ρακέτας. Ο καθρέφτης σου είναι έτοιμος!

Όπως κατάλαβες… οι ιδέες είναι πολλές! Συγκέντρωσα τις πιο εντυπωσιακές, γρήγορες και εύκολες, που ο καθένας μπορεί να φτιάξει με πολλή θέληση και μεράκι! Τι περιμένεις; Συγκέντρωσε τα υλικά σου και ξεκίνα να δημιουργείς!

Σχόλια