Εάν η ερώτηση «γιατί να κάνω μεταπτυχιακό» σε προβληματίζει, εδώ θα μάθεις γιατί πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σου!

Έχεις μόλις τελειώσει τη σχολή και νιώθεις πως είσαι έτοιμος/η να κάνεις το επόμενο βήμα; Ακούς συνέχεια στον περίγυρό σου διαφορετικές γνώμες για το επόμενο βήμα σου; Τελικά τι πρέπει να κάνεις;

Η απάντηση είναι μία, αυτό που πραγματικά εσύ θες. Τα σωστά και τα λάθη μας σε αυτή τη ζωή πρέπει να τα αποφασίζουμε οι ίδιοι. Κανείς άλλος δε μπορεί να καθορίσει τη ζωή σου. Φυσικά είναι σημαντικό να ακούμε τις απόψεις των ανθρώπων γύρω μας αλλά μόνο εμείς γνωρίζουμε τι κάνει την καρδιά μας ευτυχισμένη.

Το μεταπτυχιακό είναι ένας δρόμος. Εγώ απλά θα σου παραθέσω 5 λόγους που αξίζει να το κάνεις. Τόλμα και πάρε ρίσκα γιατί οι μεγάλες αλλαγές επήλθαν μόνο μέσα από πράξεις. 

Επομένως, γιατί αξίζει να κάνεις μεταπτυχιακό;

1. Για να εμβαθύνεις στον τομέα σου. 

Η σχολή που τελείωσες είναι αυτή που ήθελες από πάντα; Την ολοκλήρωσες με χαρά και αισιοδοξία ότι θα ακολουθήσεις το επάγγελμα που σπούδασες; Αν ναι, τότε για να γίνεις σωστός επιστήμονας πρέπει να λάβεις μια καλή εκπαίδευση για τον τομέα σου. Φυσικά τα περισσότερα θα τα μάθεις στην πράξη αλλά ένα υψηλό υπόβαθρο θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς με κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση τις περιστάσεις που σου παρουσιάζονται.

γιατί να κάνω μεταπτυχιακό

2. Να ενισχύσεις το βιογραφικό σου.

Πλέον όλο και περισσότερες αγγελίες θεωρούν ως προαπαιτούμενο την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Ο σημερινός υποψήφιος για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός σε μία αγορά με λίγες θέσεις εργασίας και πολλές απαιτήσεις, είναι σημαντικό να έχει αρκετά και ουσιώδη προσόντα. Προσπάθησε να ξεχωρίσεις και το μεταπτυχιακό είναι μέσο για να το πετύχεις.

 3. Για μια δεύτερη ευκαιρία.

Πολλοί άνθρωποι ολοκληρώνουν μια σχολή αλλά μπορεί να μην τους αρέσει τόσο. Νιώθουν ότι δεν έχουν αντοχή να δώσουν άλλα 4 χρόνια από τη ζωή τους για να ολοκληρώσουν μια άλλη σχολή. Το μεταπτυχιακό σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις έναν επαναπροσδιορισμό στον επαγγελματικό σου τομέα.

 4. Γνωρίζεις νέα άτομα.

Πού ξέρεις; Οι σημερινοί συμφοιτητές σου μπορεί να είναι αυριανοί σου συνάδελφοι. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν διευρυμένο κύκλο στον επαγγελματικό σου τομέα. Πολλοί άνθρωποι δημιούργησαν σχέσεις ζωής κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού σου. Διαθέτετε τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια ενδιαφέροντα και στόχους, γεγονός που σας δένει εις βάθος.

5. Για εσένα.

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικοί λόγοι. Αυτό, όμως, που πρέπει να προϋπάρχει είναι η θέλησή μας να κάνουμε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, γιατί προσφέρει κάτι σημαντικό στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν νιώθουμε ότι αυτή η επιλογή είναι για εμάς ας κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να το πετύχουμε. Η ζωή είναι εδώ… μη την αφήσεις να φύγει.

Σχόλια