Την ξεκούραση την ζητάμε κάθε λεπτό της ημέρας. Ας αφεθούμε λοιπόν για να την απολαύσουμε.

Το καλοκαίρι δυστυχώς πέρασε και δεν γυρίζει με τίποτα πίσω. Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται να στεναχωριόμαστε γιατί μετά το τέλος της εξεταστικής ευτυχώς έχουμε άπειρο ελεύθερο χρόνο.

Έλα.. δεν εννοώ ότι θα αφήσουμε τα διαβάσματα μας, αλλά ότι στις εβδομάδες που ακολουθούν πριν τη νέα φοιτητική μας χρονιά μπορούμε να περάσουμε εξίσου καλά.

Τι λες, αρχίζουμε;

1. The Lost Art of Play: a Joyful Women’s Retreat

Σε προβληματίζει ο τίτλος και προσπαθείς να καταλάβεις για το τι πρόκειται. Εεεε διάβασε για να μάθεις.

Το The Lost Art of Play: a Joyful Women’s Retreat σε καλεί να ξαναβρείς την παιδικότητα σου, να ζήσεις ξέγνοιαστες στιγμές, να γεμίσεις ανεμελιά, να συνδεθείς με την χαρά μέσα σου και να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να παίξει, να ονειροπολήσει όπως τότε που ήσουν παιδί.

Τι λες είσαι έτοιμη να αποδεχτείς την πρόκληση;

Αν δεν είσαι, μάθε λίγα ακόμη για το εκπληκτικό αυτό διήμερο στο Ξυλόκαστρο.

Το διήμερο λοιπόν αυτό είναι 6 και 7 Οκτωβρίου στο Ξυλόκαστρο και γίνεται στο The Gardens Gallery Hotel στην Κόρινθο με σκοπό την αυτοβελτίωση της προσωπικότητας μας.

Γι’ αυτό προετοιμάσου για:

  • Πολύ γέλιο, χορό και παιχνίδι!
  • Να γίνεις παραγωγική!
  • Να ενεργοποιήσεις την δημιουργικότητα σου!
  • Να ονειρευτείς!
  • Να πας βόλτα σε ένα υπέροχο δάσος και θα αναπνεύσεις φρέσκο και αναζωογονητικό αέρα!
  • Και να διώξεις επιτέλους το στρες από πάνω σου!

SOS: Κατάλληλο μόνο για γυναίκες!

Δες περισσότερα εδώ!

 

2. Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα – Φλώρινα

Οι Πρέσπες φημίζονται για την ξεκούραση και την ηρεμία που μπορούν να σου προσφέρουν. Κρύβονται νωχελικά μέσα στην αγκαλιά των ορεινών όγκων.

Ο ρυθμός ζωής είναι πολύ χαλαρός για τον λόγο αυτό τις προτείνω για ένα τριήμερο μάξιμουμ. Η εποχή αυτή, είναι ιδανική καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν θα σου μπουν εμπόδιο στις εξορμήσεις που σου προσφέρονται απλόχερα.

Όταν με το καλό φτάσεις, θα καταλάβεις ότι δεν γίνεται να χωρέσει στο μάτι σου τόση ομορφιά. Η ξεκούραση είναι δεδομένη καθώς αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο.

Οι κάτοικοι είναι λιγοστοί και ασχολούνται με την αλιεία και την κτηνοτροφία.

SΟS: Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς την εκκλησία του Αγίου Γερμανού, το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου στη μικρή Πρέσπα και τα ερείπια της ομώνυμης βασιλικής εκκλησίας και το χωριό Ψαράδες δίπλα στη μεγάλη Πρέσπα.

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις βαρκάδα στην μεγάλη Πρέσπα. Ναι, ναι εκεί είναι το τριεθνές (Ελλάδα, Αλβανία, Σκόπια) όπου ενώνονται αρμονικά σε μια λίμνη οι χώρες.

Εκτός από αυτό, θα έχεις την ευκαιρία να δεις και τα εκκλησάκια που υπάρχουν μέσα στους βράχους.

5 εναλλακτικοί προορισμοί για φοιτητές που θέλουν ξεκούραση

3. Ελμπασάν – Αλβανία

Ναι ναι ξέρω πολλοί θα θεωρήσουν αυτή την επιλογή όχι και την καλύτερη. Αλλά για σκέψου πόσο ωραία εκδρομή είναι.

Θα συμφωνήσω πολύ μακριά από την Αθήνα αλλά για την βόρεια Ελλάδα είναι πολύ πιο εφικτή. Για να μην έχεις απορία, εγώ την έκανα όταν σπούδαζα στην Καστοριά (κάνε πως δεν το διάβασες, ακόμη μικρή είμαι).

Το Ελμπασάν λοιπόν απέχει τρεισήμισι ώρες από τα Ελληνικά σύνορα και στην διαδρομή μπορεί να πάθεις και πολιτισμικό σοκ.

Αυτό γιατί τη μια στιγμή βλέπεις στον δρόμο φτωχούς ανθρώπους να κυκλοφορούν με γαϊδουράκια και την αμέσως επόμενη τουρμπάτα αυτοκίνητα.

Η διαδρομή είναι εκπληκτική και ο καιρός θα είναι σύμμαχός σου αυτή την περίοδο. Το Ελμπασάν είναι μια μεγάλη πόλη, η οποία προσφέρεται για ξεκούραση.

Δεν έχει πολλά μέρη να δεις αλλά αν βρεθείς πρέπει να πας οπωσδήποτε στο κάστρο, να κάνεις βόλτα στην τεράστια πλατεία της και να πας να πιεις καφέ σε μια καφετέρια που έχει θέα όλη την πόλη (όνομα δεν θυμάμαι σόρρυ).

SOS: Κάνε συνάλλαγμα πριν πας να πάρεις το οτιδήποτε γιατί σε χρεώνουν σε ευρώ και όχι σε λεκ. Και φάε όσο θες οι τιμές τους είναι πολύ προσιτές!

ξεκούραση

4. Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα

Αν θες να να νιώσεις την πραγματική ξεκούραση, του όλη μέρα να κολυμπάς σε ζεστά νερά και δίπλα σου να έχει αρκετό κρύο τότε πρέπει να επισκεφτείς τα λουτρά Πόζαρ.

Κοντινός προορισμός για να μείνεις είναι η Αριδαία. Όσον αφορά τα ιαματικά νερά, τώρα, σκέψου μια τοποθεσία μέσα στο βουνό η οποία είναι πραγματικά ονειρική.

Από τα βουνά τρέχει νερό με σταθερή θερμοκρασία 37οC, δημιουργώντας μια απίστευτη εμπειρία για όποιον αποφασίσει να δοκιμάσει μια βουτιά.

Και αν πας κοντά στα βράχια τότε θα νιώσεις το νερό να βγαίνει από μικρές τρύπες. Σαν υδρομασάζ ένα πράγμα.

Αλλά και το χαμάμ που υπάρχει στο εσωτερικό της Λουτρόπολης αποτελεί μια όαση ξεκούρασης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που περιλαμβάνει 8 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες, χωρητικότητας έως 6 ατόμων η κάθε μία.

Τέλος, στον δήμο Αριδαίας και στο χωριό Όρμα υπάρχουν και λειτουργούν ιππικός όμιλος και σχολή ιππασίας που με ειδικά εκπαιδευμένα άλογα προσφέρουν διαδρομές σε ενήλικες και παιδιά.

SOS: Βγάλε και μια φωτογραφία στους καταρράκτες είναι πανέμορφοι!

ξεκούραση

5. Λιθουανία

Ας ξεκινήσουμε με γεωγραφία σε αυτόν τον προορισμό. Η Λιθουανία  συνορεύει με την Πολωνία, τη Λετονία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Είναι ένας πραγματικά όμορφος προορισμός που προσφέρεται όντως για ξεκούραση. Πρωτεύουσα της Λιθουανίας είναι το Βίλνιους και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Κάουνας.

Αν νοικιάσεις αυτοκίνητο μπορείς να την γυρίσεις άνετα σε  7 μέρες και να δεις τα πάντα. Αν πάλι όχι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν μια εύκολη λύση.

Η Λιθουανία είναι μια καταπράσινη χώρα με πολλά ποτάμια, τεράστιες εκτάσεις με δέντρα και ατελείωτες πεδιάδες.

Οι λάτρεις των σπορ μπορούν να απολαύσουν έναν αγώνα στο Ζάγκρεμπ αρένα, ενώ οι λάτρεις του φαγητού μπορούν να απολαύσουν το παραδοσιακό φαγητό (πολλά λιπαρά και πολλή πατάτα σε όλες τις εκδοχές).

Επίσης δοκίμασε και ένα lion steak θα με θυμηθείς, το νερό απλησίαστο όπως και σε κάθε χώρα.

SOS: Να πας να δεις το μουσείο του διαβόλου, το παλάτι στο Βίλνιους και το κάστρο Τρακάι. Επίσης αγόρασε κεχριμπαρένια μαγνητάκια, το σήμα κατατεθέν της Λιθουανίας.

ξεκούραση

Σχόλια