Ενδιαφέροντα βιβλία μυστηρίου που αξίζει να διαβάσεις!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που όταν ακούν για βιβλία μυστηρίου, το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι ξένοι συγγραφείς, αφού έχει γίνει μία ταύτιση του είδους του μυστηρίου με την ξένη λογοτεχνία.

Όμως και η ελληνική λογοτεχνία έχει αρχίσει να ανθίζει, παρουσιάζει αξιόλογα αναγνώσματα και δεν είναι ελάσσων σε σχέση με τη λογοτεχνική παραγωγή του εξωτερικού. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια βιβλία μυστηρίου γραμμένα από την πένα Ελλήνων συγγραφέων.

1. Το κάστρο του Βαγγέλη Γιαννίση

βιβλία μυστηρίουΜυθιστόρημα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τη λογοτεχνία του εξωτερικού, που καθιστά τον αναγνώστη αιχμάλωτο στις περιπέτειες  του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη. Ένα βιβλίο που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και εκτοξεύει την αγωνία στα ύψη.

Υπόθεση: Ένας οπλισμένος άντρας εισέρχεται σε ένα πολυκατάστημα και σκοτώνει όποιον βρίσκεται μπροστά του. Η αστυνομία ξεκινά την καταδίωξη και λίγες μέρες μετά τον βρίσκει νεκρό. Η υπόθεση κλείνει και όλοι επανέρχονται στην καθημερινότητά τους. Ο Άντερς Οικονομίδης, όμως, παρακινημένος από έμμονες ιδέες που του κατέστρεψαν την επαγγελματική και οικογενειακή του ζωή, πολεμά να λύσει την υπόθεση. Από ποιόν κίνδυνο παλεύει να σωθεί;

Η δεύτερη περιπέτεια του Άντερς Οικονομίδη, που -αν πέσει στα χέρια σας- θα σας ωθήσει στην ανάγνωση περισσότερων βιβλίων του συγγραφέα.

2. Φόνος 5 αστέρων της Έλενας Ακρίτα

βιβλία μυστηρίουΕυφυής και συναρπαστική πλοκή, δοσμένη με το καυστικό και ειρωνικό χιούμορ της συγγραφέως. Εξαιρετικά καλογραμμένο, εύκολο ανάγνωσμα και μπόλικη αγωνία.

Υπόθεση: Ένα κοριτσάκι διαφεύγει της προσοχής των γονιών του και πνίγεται στη λίμνη Στυμφαλία. Ποιός είναι ο άνθρωπος που παρατηρεί τη σκηνή από κοντινή απόσταση;

Δέκα χρόνια αργότερα ο Γιάννος Ασλάνογλου βρίσκεται νεκρός στην έπαυλη του στη Φιλοθέη και η πόρτα είναι κλειδωμένη από μέσα. Ποιός είναι ο λόγος του θανάτου; Οι εφημερίδες αναφέρουν ότι πρόκειται για φόνο και η κόρη του πλούσιου άνδρα μαζί με τη δημοσιογράφο φίλη της ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι σε Ελλάδα και εξωτερικό για να ανακαλύψουν την αλήθεια.

Μια αλήθεια που κινείται σε σκοτεινά μονοπάτια και μυστικά καλά κρυμμένα. Σε 24 ώρες ο δολοφόνος θα ξανακάνει την εμφάνισή του… Τι θα γίνει στο τέλος;

Ένταση που κορυφώνεται σε κάθε σελίδα και δεν παύει ούτε λεπτό να μας εκπλήσσει.

3. Η μελωδία του θανάτου του Γιάννη Μαρή

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη λίστα μας κάποιο έργο του πατέρα του αστυνομικού μυθιστορήματος στην Ελλάδα. Μία περιπέτεια του αστυνόμου Μπέκα με αρκετό μυστήριο ώστε να στρέψει ο αναγνώστης την αμέριστη προσοχή του στο βιβλίο.

Υπόθεση: Οι ένοικοι του ξενοδοχείου της λουτρόπολης ζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε έρωτες, μυστικά, απιστίες. Γεγονότα απλά και καθημερινά… Όταν η γεροντοκόρη Καρακάση αυτοκτονεί το πλήθος του ξενοδοχείου ταράζεται. Μήπως αυτά τα γεγονότα δεν ήταν και τόσο ασήμαντα τελικά; Όλοι επιστρέφουν στη καθημερινότητά τους και τότε εμφανίζεται ο αστυνόμος Μπέκας.

Καταιγιστικές εξελίξεις και προβολή των ανθρώπινων σχέσεων που καθιστούν το βιβλίο ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά βιβλία μυστηρίου.

+1 Το κεντρί της πεταλούδας της Γιώτας Γουβέλη

Καλογραμμένο βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, ιδανικό ίσως για όσους είναι αρχάριοι στη μύηση της λογοτεχνίας του μυστηρίου. Ρεαλισμός και χιούμορ συνυπάρχουν αρμονικά κατά τη ροή των γεγονότων.

Υπόθεση: Η σύζυγος, η αδερφή και η ερωμένη του Σπύρου είναι τρεις γυναίκες που επηρεάζουν τη ζωή του. Ένας φόνος ταράζει την κλειστή  κοινωνία με κίνητρο κρυμμένο στο παρελθόν των τριών γυναικών.

Η Σόνια ζει τον έρωτα της με το Σπύρο, ώσπου η μητέρα του επισκέπτεται το σπίτι της και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Η Σόνια τρέπεται σε φυγή για να μην καταστρέψει δύο οικογένειες. Όμως κανένας δεν μπορεί να σταματήσει όσα έχει γράψει η μοίρα…

Ανατρεπτικό βιβλίο που καλεί τον αναγνώστη να ακολουθήσει το μίτο της αφήγησης και να διαλευκάνει το μυστήριο.

Σχόλια