Nachos, burritos, τορτίγιες… Μα φυσικά πρόκειται για τη λατρεμένη, από πολλούς, μεξικάνικη κουζίνα, την οποία άπαξ και δοκιμάσεις, θα την προτιμάς ξανά και ξανά. Πού μπορείς όμως να βρεις το καλύτερο μεξικάνικο φαγητό στην Αθήνα;

Εάν είσαι λάτρης του καλού φαγητού και, πιο συγκεκριμένα, εάν σου αρέσει να δοκιμάζεις γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα, τότε πίστεψέ με, πως αν δοκιμάσεις μία φορά τη μεξικάνικη κουζίνα, θα τη ζητάς για πάντα! Ούσα εμμονικός άνθρωπος με το μεξικάνικο φαγητό, δεν θα μπορούσα να μην φροντίσω να ενημερωθείς κατάλληλα για αυτήν τη μοναδική κουζίνα με τα πικάντικα πιάτα και τις ιδιαίτερες γεύσεις. Επομένως, εάν μένεις στην πρωτεύουσα και.. “ψήνεσαι” να μάθεις, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο, γιατί ακολουθούν προτάσεις για μέρη που μπορείς να γευτείς τα πιο υπέροχα μεξικάνικα πιάτα.

1. Amigos

5 μέρη με το καλύτερο μεξικάνικο φαγητό στην Αθήνα!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ζει στην Αθήνα και να μην έχει πάει έστω μία φορά στο υπέροχο Amigos. Πρόκειται για το πιο all time classic μεξικάνικο εστιατόριο της Αθήνας και οφείλεις να το επισκεφτείς!! Το συγκεκριμένο εστιατόριο μπορείς να το βρεις τόσο στη Νέα Σμύρνη όσο και στη Γλυφάδα.

Στο Amigos θα απολαύσεις το πιο λαχταριστό fajitas (μη τυχόν και δεν το παραγγείλεις όταν πας!), χειροποίητα burritos με διαφόρων ειδών συνοδευτικές σάλτσες, όπως τη γνωστή μεξικάνικη γουακαμόλε, τα καυτερά chili con carne, για τους τολμηρούς εκεί έξω αλλά και πολλές άλλες παραδοσιακές γεύσεις, που θα έχεις τη χαρά να απολαύσεις με το… κιλό, μια και οι μερίδες είναι διόλου ευκαταφρόνητες!

Να μην ξεχάσω να σου πω, ότι κάθε Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη και κάθε Πέμπτη στη Γλυφάδα, θα γευματίζεις σε ρυθμούς salsa από επαγγελματίες χορευτές που θα χορεύουν γύρω σου.

Διεύθυνση:

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη

2. El Catrin Cocina Latina

Παραμένω στα Νότια Προάστια, κατά κόσμον “Ν(ου)Π(ου)”, και σου προτείνω να πας στο πιο κεντρικό σημείο της Γλυφάδας, στο νέο μεξικάνικο εστιατόριο El Catrin. Με το που άνοιξε τις πόρτες του, το El Catrin «κέρδισε» τους ντόπιους και όχι άδικα! Το εστιατόριο αυτό σε κερδίζει τόσο από την ευφάνταστη πολύχρωμη ζωγραφική που κυριαρχεί στους τοίχους, όσο και από την καταπληκτική κουζίνα που διαθέτει και σε καλεί να δοκιμάσεις.

Η ιδιαιτερότητα του μαγαζιού βρίσκεται στο μενού, στο οποίο έχει δοθεί έμφαση στο μεξικάνικο φαγητό που περιλαμβάνει παραδοσιακά προϊόντα, όπως τα μαύρα φασόλια και ο κάκτος. Best seller του μαγαζιού, είναι το περιβόητο El Titan Burrito Combo, το οποίο, στον κατάλογο, συστήνεται ως το «μεγαλύτερο burrito της Ελλάδας» και περιλαμβάνει 4 διαφορετικά είδη κρέατος, μαγειρεμένα με μαύρη μπύρα.

Διεύθυνση: Φοίβης 15, Γλυφάδα

3. Coyoacan

Ό,τι πιο έθνικ αποζητάς, θα το βρεις στο Coyoacan! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και καλόγουστο bar-restaurant, που συνδυάζει την απόλυτα μεξικάνικη ατμόσφαιρα με τις πιο επιτυχημένες γαστρονομικές προτάσεις. Εδώ, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις κλασικά μεξικάνικα πιάτα, όπως quesadilla με μανιτάρια και τυρί Quesillo, αλλά και tacos με ταρτάρ φρέσκου τόνου, συνοδεύοντάς τα με δροσιστικά κοκτέιλ. Επομένως, αν βρίσκεσαι κάπου στο κέντρο, ανέβα μέχρι το Θησείο και δεν θα χάσεις!

Διεύθυνση: Ηρακλειδών 10, Αθήνα (Θησείο)

4. Taqueria Maya

Πιο κέντρο δεν γίνεται! Και όμως, μπορείς να βρεις υπέροχο και νοστιμότατο μεξικάνικο φαγητό, ενώ κάνεις τη βόλτα σου στο Σύνταγμα! Σε έναν παράλληλο δρόμο της Ερμού, βρίσκεται μία taqueria που σερβίρει φρέσκο μεξικάνικο φαγητό, όπως tacos, burritos και quesadillas, αλλά και ιδιαίτερα κουβανέζικα σάντουιτς από ψωμί που ζυμώνεται στην κουζίνα του μαγαζιού. Και αν είσαι χορτοφάγος, μη σκας, καθώς υπάρχουν πολλές vegan επιλογές στο μενού, που θα σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο/η!

Διεύθυνση: Πετράκη 10, Σύνταγμα

5. Dos Hermanos

Πηγαίνοντας στα Βόρεια Προάστια, υπάρχει το Dos Hermanos στην Κηφισιά, το οποίο είναι από τα παλαιότερα μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα. Ένας χώρος γεμάτος χρώματα και πολλά κεριά, σε συνδυασμό με τα μοναδικά fajitas και τα ζουμερά enchiladas που σερβίρονται, δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα, που θα σε κάνει να… κολλήσεις!

Extra tip: συνόδευσε το γεύμα σου με παγωμένες μαργαρίτες με lime ή μεξικάνικες μπύρες με τσίλι.

Διεύθυνση: Κυριαζή 24, Κηφισιά


Είτε, λοιπόν, έχεις δοκιμάσει και αγαπάς τη μεξικάνικη κουζίνα με τις μοναδικές γευστικές επιλογές της, είτε όχι, αξίζει σίγουρα να δώσεις μια ευκαιρία και να επισκεφτείς ένα από τα παραπάνω μεξικάνικα εστιατόρια. Γνήσια μεξικάνικα στέκια που έχουν να σου προσφέρουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις αλλά και ένα αξέχαστο dinner time με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Δοκίμασε τα και… θα με θυμηθείς!

Σχόλια