Όσες δυνάμεις και να πήρες το καλοκαίρι κάποια μικρά πραγματάκια σε εξαντλούν παραδέξου το!

Τα καλοκαιρινά ανέμελα βράδια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και εσύ ετοιμάζεσαι σιγά-σιγά να μαζέψεις τα πράγματα σου από τα νησιά που σεργιανούσες και με μεγάλη δυσκολία να επιστρέψεις στην βάση σου.

Η πιο ψυχοφθόρα διαδικασία και όχι μόνο για σένα αλλά για όλους.

Και καθώς γυρίζεις, τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα περίμενες. Οι υποχρεώσεις τρέχουν σαν τρελές και εσύ τρέχεις σαν τρελός για να τις προλάβεις.

Τα μικρά πραγματάκια που λέγαμε και πριν…. Ναι αυτά που σε εξαντλούν. 

εξαντλούν

Διάβασέ τα προσεκτικά… και βρες το σημείο ζεν

1.

Είναι πολύ ωραίο το να αγαπάς τις φωτογραφίες και να θες κάθε στιγμή της μέρας να την απαθανατίζεις. Μα ακόμη πιο γοητευτικό είναι το γεγονός ότι οι φωτογραφίες μένουν ανεξίτηλες μέσα  στο πέρασμα του χρόνου.

Μας θυμίζουν ωραίες, άσχημες αλλά και στιγμές τις οποίες ντρεπόμαστε για αυτές. Μα πάνω απ’ όλα είναι δικές μας προσωπικές στιγμές. Για τον λόγο αυτό, δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε και να μας εξαντλούν.

Σταμάτα, λοιπόν, να βγάζεις άπειρες φωτογραφίες με σκοπό να πετύχεις την τέλεια για εσένα φωτογραφία ώστε να ανέβει στα social media. Τέλεια είναι η φωτογραφία που εσύ περνάς καλά ακόμη και αν έχει βγει χάλια.

Μην σε απασχολούν τα like και τα fab αλλά να περνάς καλά.  Τα social media μπορούν να περιμένουν η ξεκούρασή σου, όμως, όχι.

εξαντλούν

2.

Full time job εκτός από την κανονική εργασία αποτελούν και τα μαθήματα στην σχολή μας. Όλοι ξέρουμε πόσο κουραζόμαστε και πόσο δύσκολο είναι να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις του τρέχουν καθημερινά αλλά δεν πρέπει να μας εξαντλούν.

Θυμήσου πάντα να ξεκουράζεις τον εαυτό σου ακόμη και κάτω από την σκληρή πίεση. Για τον λόγο αυτό, να θυμάσαι να κάνεις πολλά και τακτά διαλείμματα χωρίς να έχεις κοντά σου το κινητό σου τηλέφωνο.

Όταν αυτό το μεγαλοφυές επίτευγμα είναι κοντά μας μόνο αναστάτωση μας προσφέρει. Τα τακτά διαλείμματα είναι στα sos μην τα ξεχνάς.

Εμείς σου προτείνουμε μια βόλτα ολιγόλεπτη, να συνομιλήσεις με φίλους σου, να πας να πάρεις έναν καφέ να δεις και κανα καινούριο άνθρωπο βρε αδερφέ.

εξαντλούν

3.

Βασίλισσα της ακαταστασίας άνετα θα μπορούσα να χαρακτηριστώ αλλά είναι και αυτή με την σειρά της ένα από τα μικρά πραγματάκια που μας εξαντλούν.

Κάποιοι θα απαντήσουν μέσα στην ακαταστασία μου ξέρω πού είναι τα πράγματά μου. Ναι αλλά σκέψου ότι στο τέλος του μήνα άντε για τους λίγο πιο καθαρούς στο τέλος της βδομάδας που θα πας να καθαρίσεις το γραφείο σου πόσα άχρηστα χαρτάκια θα βρεις και θα πρέπει να πετάξεις.

Εμείς σου προτείνουμε ένα καθημερινό 5λεπτο συγύρισμα και δες τα πάντα τριγύρω σου να λάμπουν.

4.

Το γραφείο μπορεί να χαρακτηριστεί μια μικρή ακρογιαλιά μπροστά στον ωκεανό ακαταστασίας, το σπίτι σου. Το σπίτι μας πραγματικά μπορεί να είναι και ο βασιλιάς της κούρασης.

Ποτήρια, πιάτα,σκούπα, σφουγγάρισμα σε εξαντλούν όλα και μόνο στην σκέψη του να τα καθαρίσεις. Φαντάσου να το κάνεις κιόλας.

Μια μέρα ύπνο θα θες μετά. Εγώ κάθε φορά που καθαρίζω θέλω τουλάχιστον τρεις ώρες και μην φανταστείς ότι κάνω τα πάντα μόνο όσα βλέπει η πεθερά (εξασκούμαι για το μέλλον).

Έτσι λοιπόν, σου προτείνω μια φορά την βδομάδα να το καθαρίζεις και αν μπορείς κάθε μέρα να το τακτοποιείς (τι είπα τώρα #Ποτέ) αλλά έτσι η ύπουλη κούραση της καθαριότητας θα σταματήσει.

εξαντλούν

5.

Το να είσαι συνεχώς στον υπολογιστή και κατά συνέπεια στο ίντερνετ. Ναι, ναι το ξέρουμε ότι το διαδίκτυο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα, αλλά σκέψου πόσο ωραία περνούσαμε και πριν από αυτό στην προσωπική μας ζωή.

Βγαίναμε για βόλτες (χωρίς να μπαίνουμε κάθε 5’ στα social media) με αποτέλεσμα να είχαμε ποιοτικότερες σχέσεις με τους φίλους μας.

Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αφήσεις tablet, κινητό και υπολογιστή αλλά ελπίζουμε ότι μόλις καταλάβεις πόσο εξαντλούν τον εγκέφαλό σου θα τα κάνεις.

Το να βρισκόμαστε συνεχώς πίσω από μια οθόνη κουράζει και μάτια και εγκέφαλο και κατά συνέπεια όλο σου το σώμα.


Εμείς αυτό που έχουμε να σου πούμε είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι πράγματα της καθημερινότητας μας τα οποία όμως μας εξαντλούν χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Αυτό, λοιπόν, που σου ζητάμε είναι να βρεις την δική σου χρυσή τομή και ίσως η κούραση σου περιοριστεί.

Σχόλια