Μάθε πως μπορείς να γίνεις καλύτερος επαγγελματίας διασκεδάζοντας με τα παρακάτω χόμπι.

           1. Η Δεξιότητα: Μείνε ήρεμος σε αγχωτικές καταστάσεις

Το χόμπι: Εκμάθηση μουσικής

Η εμπλοκή σε μια συνεχιζόμενη δημιουργική δραστηριότητα, όπως η μάθηση να παίζεις ένα όργανο, βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται αρνητικά συναισθήματα όπως το άγχος, σύμφωνα με την αμερικανική Εφημερίδα της Δημόσιας Υγείας. Η συγκεκριμένη έρευνα λέει ότι οι ενήλικες μπορούν να μάθουν να παίζουν ένα νέο όργανο σε οποιαδήποτε ηλικία. Απλά επίλεξε ένα όργανο που αγαπάς και βρες έναν δάσκαλο που εργάζεται με ενήλικες.

χόμπι

  1. Η Δεξιότητα: Βελτίωσε τη δημόσια ομιλία σου

Το χόμπι: Δημιουργική γραφή

Οι καλύτεροι δημόσιοι ομιλητές λένε τις καλύτερες ιστορίες. Απελευθέρωσε τις ικανότητές σου για την αφήγηση παρακολουθώντας μαθήματα δημιουργικής γραφής, όπου θα μάθεις την τέχνη της δημιουργίας αφηγήσεων. Οι τάξεις συχνά απαιτούν από εσένα να διαβάσεις την ιστορία σου δυνατά στην ομάδα, έτσι θα εξασκηθείς και στην παρουσίαση.

  1. Η δεξιότητα: Ηγετικές ικανότητες

Το χόμπι: Ομαδικά αθλήματα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PepsiCo, Indra Nooyi, έπαιζε κρίκετ στο κολέγιο. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της HP, Meg Whitman, έπαιξε σκουός και λακρός στο Princeton. Σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young, όντας σε μια αθλητική ομάδα σε βοηθά να αναπτύξεις βασικές δεξιότητες ηγεσίας. Ο προφανής λόγος: Εργάζεσαι μαζί για ένα στόχο (κυριολεκτικά). Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος όλων των αστέρων για να καρπωθείς τις ανταμοιβές – ο καθένας μπορεί να ωφεληθεί από να πάρει ενεργό ρόλο και να διασκεδάζει με μια ομάδα.

  1. Η Δεξιότητα: Να είσαι πιο παραγωγικός

Το Χόμπι: Ξεκίνησε μαθήματα μαγειρικής

Ακόμα κι αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με άλλα πράγματα εκτός της μαγειρικής, μη διστάσεις να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά μέσω της μαγειρικής. Νομίζεις ότι μια συνταγή δε θέλει δομή; Πρέπει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσεις ένα φαγητό. Αυτό σε βοηθάει να βρίσκεσαι μέσα σε χρονικά όρια που πιθανότατα θα αντιμετωπίσεις και στη δουλειά σου.Όταν συνειδητά αφιερώνεις χρόνο για ένα χόμπι όπως το μαγείρεμα, επενδύεις στον εαυτό σου. Ακόμη και η απλή πράξη χρονοδιαγράμματος μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο συγκεντρωμένος και σε έλεγχο του εαυτού σου.

  1. Η Δεξιότητα: Να έχεις στρατηγική σκέψη

Το Χόμπι: Παίξε video games

Ναι καλά διάβασες. Σου προτείνω να παίζεις βιντεοπαιχνίδια. Κάτι τέτοιο μπορεί να σε βοηθήσει να επιλύεις τα προβλήματα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, λέει ο κλινικός ψυχολόγος Richard Shuster, PsyD. Παίζοντας παιχνίδια παζλ (σκέψου το sudoku, 2048, Match Dots) και παιχνίδια ρόλων ή προσομοιωτών (όπως η Reigns: Η Αυτού Μεγαλειότητα ή Μέσα από τις Εποχές) ενεργοποιεί τον μετωπιαίο λοβό και την εκτελεστική λειτουργία.

“Οποιοδήποτε παιχνίδι που προωθεί την περίπλοκη σκέψη, όπου πρέπει να χαρτογραφήσετε τις επόμενες κινήσεις σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε δεξιότητες σκέψης και συλλογισμού”, λέει ο Shuster. Αλλά δεν είναι όλα τα παιχνίδια και οι εφαρμογές τα ίδια.

Τα αποκαλούμενα κουλοχέρηδες-παιχνίδια, όπως οι Space Invaders, στα οποία αντιδρούν απλά και όχι στρατηγικά- δεν προσφέρουν την ίδια ώθηση στον εγκέφαλο. Στο τέλος, επίλεξε ένα παιχνίδι που σου αρέσει. “Οι άνθρωποι δεν παίζουν παιχνίδια υπολογιστών επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν, αλλά επειδή είναι διασκεδαστικό “, λέει ο Shuster. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το καθημερινό άγχος του εργασιακού χώρου.

Σχόλια