Ινδία… Μια χώρα γνωστή για πολλά πράγματα όπως για τις δύσκολες συνθήκες ζωής και τα υψηλά επίπεδα φτώχιας που δεν είναι στη λίστα με τα Top μέρη για να επισκεφτείς…

Κακώς όμως! Γιατί η Ινδία δεν είναι μόνο αυτά… Είνια μια χώρα με εκπληκτική ιστορία, παλαιές πόλεις και όμορφα τοπία. Ένα ταξίδι εκεί υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις- φυσικά- προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες.

Ας δούμε, λοιπόν, 7 λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς την Ινδία…

1. Τα χρώματα

© Pixabay © Depositphotos

Στην Ινδία υπάρχουν 400 διαφορετικές εθνότητες και περίπου ο μισός πληθυσμός είναι κάτω των 25 ετών. Ανάλογα, με το φύλο και την ηλικία οι άνθρωποι φορούν διαφορετικά ρούχα και τα έντονα χρώματα δεν λείπουν από αυτά!

2. Μοναδική χλωρίδα και πανίδα

© Depositphotos © Depositphotos

Αν περιμένεις να δεις ελέφαντες θα στεναχωρηθείς, αφού συνήθως ανήκουν σε πολύ πλούσιους ανθρώπους. Από την άλλη θα δεις καμήλες, αλλά και πολλές αγελάδες που θεωρούνται προστατευόμενα και ιερά ζώα!

Αναφορικά με την χλωρίδα, το 1/3 που υπάρχει στην χώρα δεν θα το βρεις σε καμία άλλη χώρα του κόσμου!

3. Ανέσεις

© Pixabay © luxuryindians / Instagram

Εδώ, η φράση «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις!» είναι απόλυτα αληθής, αφού μπορείς από τη μία να μετακινηθείς πάρα πολύ φθηνά, από την άλλη, όμως, στην Ινδία δεν τηρείται ο Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, στα ΜΜΜ η δεύτερη θέση συνήθως χρησιμοποιείται από εργάτες, μισθωτούς και επιβάτες που κάθονται και σε θέσεις και στο πάτωμα ή πάνω στις βαλίτσες τους.

4. Τα αξιοθέατα

© Pixabay © Pixabay

Η Βομβάη είναι μια από τις πόλεις που χαρακτηρίζονται από αντιθέσεις, αφού ταυτόχρονα συνυπάρχει ο πολύς πλούτος και η μεγάλη φτώχια.

Αξίζει να επισκεφτείς μερικούς από τους πιο γνωστούς ναούς στην Ινδία, αξίζει να δεις όμως και τις πιο φτωχές γειτονιές από κοντά.

5. Το φαγητό

© Pixabay © Pixabay

Το φαγητό είναι υπέροχο και μάλιστα πολλοί από τους κατοίκους είναι vegetarians! Πρέπει να προσέχεις όμως αν δεν σου αρέσουν τα καυτερά, αφού ακόμη και να ζητήσεις το φαγητό σου να μην είναι καυτερό σίγουρα θα έχει μέσα αρκετά μπαχαρικά.

6. Ιατρική

© Depositphotos © Depositphotos

Η Ινδία είναι η μητέρα της Αγιουρβέδα ή Αγιούρ Βέντα, που θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα συστήματα παραδοσιακής ιατρικής. Το σύστημα είναι πολύ μακριά από την παραδοσιακή ιατρική που έχουμε συνηθίσει.

Πρόκειται περισσότερο για μια φιλοσοφία που προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες που επιθυμούν να βρουν κάποιου είδους εναλλακτικής θεραπείας.

7. Ο χορός

© Pixabay © Pixabay

Η κίνηση βρίσκεται παντού γύρω μας… Στους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά, τη φύση, ακόμη και τα συναισθήματα. Κάθε κίνηση ακόμη και συμβολική είναι πολύ σημαντική.

Στην Ινδία υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη χορού με το πιο παλιό να χρονολογείται στα 5.000 χρόνια.

Πηγή: BrightSide.me

Σχόλια